Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Podobno cofnieta belka.. Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
cuspis
Puntoświr

Imię: paweł
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 557
Tematy: 14

Post #79740 Wysłany: 09 Sty 2008 01:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam problem jakiś debil w nocy jak cofał przywalił mi lekko w przód, tak, że na zenatrz na tablicy rejestracyjnej jest wgniecenie (jakby od haka), minimalnie wgnieciona maska, pękniety zaczep od reflektora. Jak wymieniłem reflektor i pojechałem na stację diagnostyczną go ustwić, to okazało się, że nie można, ponieważ jak to określił diagnosta (prawdopodobnie przednia belka jest minimalnie cofnięta i światła będą świeć dla policji a nie dla ciebie czyli prawie pod maskę. Chciałbym się dowiedzieć jaki w przybliżeniu jest koszt naprawy tego, gdyż jeździć z tym ciężko, a na koszta to student musi się odpowiednio wczesniej przygotować Wink . Z góry dzieki za odpowiedź.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
dzikidaniel
Puntoświr

Imię: Daniel
Dni na forum: 677
Tematy: 16

Post #79778 Wysłany: 09 Sty 2008 08:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nikt Ci nie powie bo nie masz nawet zdjęcia, a nawet po zdjęciu będzie ciężko ocenić jak mocno Punto ucierpiało Ekhm... Mysisz sobie poszukać blacharza i on musi Ci powiedzieć co i jak...

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
cuspis
Puntoświr

Post #79782 Wysłany: 09 Sty 2008 08:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

dzikidaniel napisał:
Nikt Ci nie powie bo nie masz nawet zdjęcia, a nawet po zdjęciu będzie ciężko ocenić jak mocno Punto ucierpiało Ekhm... Mysisz sobie poszukać blacharza i on musi Ci powiedzieć co i jak...

Zdjęcie mogę zrobić ale to nic nie da gdyż na zewnątrz nie widać praktycznie nic Shocked nieważne czy maska jest zamknięta czy otwarta
kucz9k
Puntomaniak

Dni na forum: 368
Tematy: 8

Post #79803 Wysłany: 09 Sty 2008 10:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ale jak belka może być cofnięta i tego nie widać? jedz do kogoś kto się na tym zna, najlepiej, żeby był to jakiś znajomy... bo w serwisach to już prze jaja się dzieją ...
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
cuspis
Puntoświr

Post #79975 Wysłany: 09 Sty 2008 17:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzisiaj jak próbowałem otworzyc maskę, poczułem dość duży opór i nagle jak się otworzyła pojawiły się szczeliny, których zdjęcia zamieszczam poniżej, pod maską bez zmian.

Image Image Image

Image Image Image
Tezet1956
Puntoświr

Dni na forum: 443
Tematy: 4

Post #80009 Wysłany: 09 Sty 2008 18:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Moim zdanie masz mocno przypłaszczony przód. Jak chcesz na minimum kosztów coś poprawić, chociaż powinno się u blacharza, to zdejmij zderzak i przy pomocy wyciągarki spróbuj nieco odciągnąć przód belki.
Blokujesz klinami koła zapinasz belkę na jedną końcówkę wyciągarki a drugą o drzewo. I pokręcasz napinając łańcuch wyciągarki, aż krawędź lampy spotka się z krawędzią maski (tą górną, bo dolna też nie ma właściwego położenia).

Ale pamiętaj, że to rada dla biednego studenta.

cuspis
Puntoświr

Post #80016 Wysłany: 09 Sty 2008 18:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tezet1956 napisał:
Moim zdanie masz mocno przypłaszczony przód. Jak chcesz na minimum kosztów coś poprawić, chociaż powinno się u blacharza, to zdejmij zderzak i przy pomocy wyciągarki spróbuj nieco odciągnąć przód belki.
Blokujesz klinami koła zapinasz belkę na jedną końcówkę wyciągarki a drugą o drzewo. I pokręcasz napinając łańcuch wyciągarki, aż krawędź lampy spotka się z krawędzią maski (tą górną, bo dolna też nie ma właściwego położenia).

Ale pamiętaj, że to rada dla biednego studenta.

Najprawdopodobniej zrobię to u blacharza bo przy akademiku ciężko o drzewo Smile tylko proszę napiszcie mi mniejwięcej ile to może być kasy.
Tezet1956
Puntoświr

Dni na forum: 443
Tematy: 4

Post #80019 Wysłany: 09 Sty 2008 18:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Najlepiej na wsi u blacharza, będzie tańszy. Prostowania na płycie raczej nie potrzebujesz, więc będę strzelał - 200 zł (bez malowania). Gorzej z maską, bo to duży problem do prostowania i cena trudna do przewidzenia, to kwestia dyskusji co się opłaca prostować, czy maska ze szrotu. Trudno mi po zdjęciach ocenić, ale mam nadzieję, że sie da wyprostować.

cuspis
Puntoświr

Post #80022 Wysłany: 09 Sty 2008 19:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mi tam głównie zależy na tym, żeby można było światła ustawić, wygląd to sprawa drugorzędna

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat