Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

silniczek tylnej wycieraczki Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
saqqq
Puntomaniak

Imię: Piotr
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 467
Tematy: 9

Post #80879 Wysłany: 11 Sty 2008 21:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam.Zakupiłem silniczek tylnej wycieraczki(cały mechanizm) no i zadowolony chciałem zamontować.Wcześniej jednakże sprawdziłem go podpinając do aku i nie działa - zatarty.No wiec po 2 h udało mi się go rozebrac na części pierwsze i przeczyścić ..(syfu co nie miara tam było)Zakonserwowałem,zaczynam składać, wszystko niby ok, podłączam do prądu pochodzi 2 sec. i w pewneym miejscu się zatrzymuje...albo zwarcie się robi , albo przeskoczy ten moment, zrobi cykl i znów w tym samym miejscu zwarcie. Pytanie do was......! na dole , pod kółkiem które napędzane jest bezpośrednio przez śrubę silnika są 3 blaszki..jedna zwiera- macie pomysł co zrobić z tym fantem? Bo wszystko teoretycznie gra...silnik idzie..w pewnym miejscu(zawsze tym samym )jest boom! i się kończy praca..

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Tezet1956
Puntoświr

Dni na forum: 443
Tematy: 4

Post #80892 Wysłany: 11 Sty 2008 21:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie wiem czy nie popełniasz jakiegoś błędu.
Tam jest układ podtrzymania powrotu do pozycji wyjściowej, czyli chodzi o to, że ma się zatrzymywać w pewnej pozycji, aby wycieraczka nie zatrzymywała się na środku szyby.

dzikidaniel
Puntoświr

Imię: Daniel
Dni na forum: 677
Tematy: 16

Post #80921 Wysłany: 11 Sty 2008 23:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Weź zobacz jak Twój stary silnik wygląda. Powinno pomóc w znalezienie błedu. Jesli to nie pomoże to idź do jakiegoś fachowca.

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Misfit
Puntomaniak

Imię: Paweł
Dni na forum: 442
Tematy: 7

Post #81009 Wysłany: 12 Sty 2008 11:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Musiałeś zamontować to duże koło w złej pozycji, też tak miałem, porównaj sobie z jakimś działającym, jak to wyżej sugerowano Smile

saqqq
Puntomaniak

Imię: Piotr
Dni na forum: 467
Tematy: 9

Post #81015 Wysłany: 12 Sty 2008 12:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

hm..wydaje mi się że koła nie można źle zamontować, być może blaszki na spodzie koła dają w d**e..?bo czasem mimo zwarcia to białe koło zrobi kolejny obrót..a najczeście się zatrzymuje i zwarcie się robi..może ktoś się orientuje..tam pod spodem są 3 odstające blaszki..zwarcie robi ta na saym brzegu koła..za co ona może być odpowiedzialna? pozdrawiam..

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat