Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Układ chłodzenia Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
pawelko150
Forumowicz

Imię: Pawcio
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 482
Tematy: 1

Post #84693 Wysłany: 23 Sty 2008 19:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam forumowiczów Cool Czy ktoś wymieniał chłodnicę w Punto II FL? Czy można zrobić to samemu, czy trzeba korzystać z usług serwisu??? Jeżeli można samemu to proszę o porady, fotki, linki itp. Smile Pozdrawiam Very Happy (szybko padła Sad - 5 lat)

Uwagi:
Przeniosłem i na przyszłość nie pisz pogrubieniem... //Liper
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Liper
Moderator

Imię: Jarek
Dni na forum: 753
Tematy: 21

Post #84700 Wysłany: 23 Sty 2008 19:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jeśli chodzi o chłodnice to miałem wymienianą po niecałych dwóch latach bo coś tam piszczało(piszczał wiatrak a wymienili wszystko) i mnie drażniło i oczywiście byłem w ASO i zrobili w ramach gwarancji

Grande Punto 1.4 8v Estiva Blue&Me - błękitny hillybilly
Image
piohol
Puntomaniak

Imię: Piotr
Dni na forum: 650

Post #85314 Wysłany: 26 Sty 2008 15:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Moja padła zaraz po gwarancji. Wymieniałem sam. Nie ma żadnych problemów aby zrobic to samemu. Oprócz nowej chłodnicy potrzebne będą nowe opaski zaciskowe na węże chlodnicy, nowy płyn (bo po 5 latach warto wymienić), podstawowy zestaw kluczy.
Zwróć uwagę jakiego producenta masz zamontowaną chłodnicę w samochodzie (Denso czy Valeo) abyś mógł przełożyć kompletny wentylator ze starej do nowej (nie są kompatybilne).
Kosz nowej chlodnicy Denso w 2006 r to 960PLN.

Forumowicz

Post #86048 Wysłany: 28 Sty 2008 18:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzięki za informacje. Faktycznie nie ma problemu z wymianą. Kupiłem chłodnicę Nissen w sklepie internetowym tylko za 276 zł ( Exclamation )
piohol
Puntomaniak

Imię: Piotr
Dni na forum: 650

Post #86161 Wysłany: 28 Sty 2008 22:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

pawelko150 napisał:
Dzięki za informacje. Faktycznie nie ma problemu z wymianą. Kupiłem chłodnicę Nissen w sklepie internetowym tylko za 276 zł ( Exclamation )

Miałeś układ Denso czy Valeo?

Forumowicz

Post #86496 Wysłany: 06 Lut 2008 15:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Miałem Valeo. Razz

[ Dodano: 06 Lut 2008 16:11 ]
Po wymianie chłodnicy wszystko byłoby OK, gdyby nie "bulgotanie" w nagrzewnicy szczególnie wyraźnie słyszalne podczas pracy zimnego silnika. Po zagrzaniu jest troszkę ciszej. Odpowietrzałem układ zaworkiem na wężu łączącym nagrzewnicę z silnikiem, ale nic to nie pomogło. Czy są sposoby na pozbycie się tego problemu? Czy ktoś z Was miał podobną sytuację Question

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat