Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

czyszczenie auta Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
jezyczek0
Puntoświr

Imię: kris
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 493
Tematy: 35

Post #86884 Wysłany: 30 Sty 2008 20:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a czym traktujecie elementy plastikowe <lusterka listwy itp>
widziałem w brikoM czarnidła ale nie jestenm przekonany,wyglada to jak pasta do butów.chciałbym odnowic zwłaszcza lusterka takie szare a nie czarne sa

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
dzana
Puntoświr

Imię: asia
Dni na forum: 512
Tematy: 23

Post #86889 Wysłany: 30 Sty 2008 20:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mam takie czarnidlo do plastikow i jest ok, przyczerniam nim lusterka, klamki i okleiny na slupkach. nawet sie to dlugo trzyma, choc wiadomo, ze co jakis czas trzeba poprawiac. w sumie polecam Smile

Tam, gdzie kończy sie logika, zaczyna sie kobieta Wink
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17

Post #86923 Wysłany: 30 Sty 2008 21:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja uzywam zwyklej czarnej pasty do butow Smile najlepsza Szczerbol

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Góral_
Puntomaniak

Imię: Grzesiek
Dni na forum: 395
Tematy: 4

Post #86974 Wysłany: 30 Sty 2008 23:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ehh jak ci szkoda kasy na jakieś czernidło to użyj PLAKa, itp - tylko po popsikaniu odczekaj chwile i dokładniej wypoleruj szmatką żeby kurz do tego nie przylegał Smile

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Thomas
Monkey Mod

Post #86978 Wysłany: 30 Sty 2008 23:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

nie szkoda mi kasy jest Smile tylko to jest wg mnie najlepsze ... i innych nie uzywam srodkow zeby miec czarne plastiki.. pasta trzyma sie bardzo dlugo... jak sie zabrudzi wystarczy ze przetre szmatka i dalej czyste a po tych innych srodkach to nie da rady tak... probowalem .. pasta najlepsza jest Smile

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
dziq78
Sympatyk kropek

Imię: Bartek
Dni na forum: 451
Tematy: 6

Post #87018 Wysłany: 31 Sty 2008 09:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja też zderzaki, obudowy lusterek, listwy boczne jadę pastą do butów i jest git. Very Happy
Thomas Jakiej pasty używasz? W płynie z gąbkowym aplikatorem czy takiej z pudełeczka? Według mnie fajniej i szybciej nakłada się płynną ale jest jakby trochę mniej trwała, z kolei tą z pudełeczka nakłada się trochę trudniej i dłużej i można się nieźle nią zapaprać ale efekt trochę lepszy i na dłużej. Very Happy

STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 575
Tematy: 39

Post #87019 Wysłany: 31 Sty 2008 09:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A ja do plastików i opon ( Exclamation ) używam tego http://allegro.pl/item303071983_nigrin_czernidlo_do_plastikow_i_elgumowych.html . Świetnie działa, opony się ładnie błyszczą i to nawet po kilku deszczach, podobnie plastiki nabierają ładnego czarnego koloru.

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Thomas
Monkey Mod

Post #87020 Wysłany: 31 Sty 2008 09:57 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

uzywam tej z pudeleczka Smile a pasty nawet nie kupuje ojciec tam w pracy dostaje wiec w domu jest jej pod dostatkiem Szczerbol moze i sie gorzej naklada niz ta z ta gabka ale jak sam mowisz efekt jest bardzo trwaly Smile i zaden plak nie dorowna pascie ktora sie bardzo dlugo utrzymuje i jak sie zabrudzi to szmatka i dalej ladne czarne jest i jak przepoleruje sie to jeszcze polysk Smile

[ Dodano: 31 Sty 2008 09:53 ]
a co do pasty i efektow po niej wystarczy u mnie zobaczyc na punto... jak wygladaja zderzaki i nne elementy klamki lusterka wszystko co czarne to pasta robie Smile fotki oczywiscie w odpowiednim temacie albo link w moim podpisie Szczerbol

[ Dodano: 31 Sty 2008 09:57 ]
albo dam taka pogladowa fotke Smile
http://fiatpunto.com.pl/img,IMG_4692b383214614615.jpg

o i wszystko pasta do butow Smile

Image
dr gore
Puntoświr

Ostrzeżenia: 3/3
Dni na forum: 380
Tematy: 49

Post #87061 Wysłany: 31 Sty 2008 14:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

czytam wasze wywody i postanowiłem zrobić kolejnego offtopa Mr. Green

mianowicie zauwazyłem że jak otwieram drzwi co ich nie używam za często np tylne to mi jakoś odchodzą od uszczelki z lekkim trudem.
Może posmarować olejem do smażenia czy coś?

ps tu bankowo zaraz pojawi się post Thomasa z odpowiedzią Wink

aaaa jeszcze coś - do kokpitu to juzchyba moge wode z płynem do naczyń czy tez nie bardzo Question

Puntoświr

Imię: Daniel
Dni na forum: 677
Tematy: 16

Post #87063 Wysłany: 31 Sty 2008 14:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Do kokpitu najlepszy jest Cif Wink Ale woda z płynem również dobra tylko że wtedy jeszcze potrzebna jest jakaś szczoteczke bo samą szmatką będzie ciężko. Co do uszczelek to olej szkodzi uszczelką i nie jest zalecany. Lepiej spraw sobie silikon do uszczelek. Juz były tematy na ten temat Wink

Thomas
Monkey Mod

Post #87082 Wysłany: 31 Sty 2008 15:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

albo jak jest w domu to moze byc wazelina techniczna Smile do uszczelek tez Razz

dr gore napisał:
ps tu bankowo zaraz pojawi się post Thomasa z odpowiedzią Wink

hehe Szczerbol pojawi sie Szczerbol
a wiec aby temu zapobiec i utrzymac w dobrej kondycji uszczelki to tak jak powiedzial dzikidaniel silikon w sprayu Smile dobra sprawa uzywam wlasnie do tego typu elementow Smile a wczesniej jak nie mialem to tak jak mowilem wazelina techniczna jest dobra tez Smile tak poza tym jezeli chcesz aby drzwi sie tak fajnie zamykaly z takim lekko gluchym odglosem i zamek lepiej dzialal wez sobie go nasmaruj... np wd-40 chociaz lepszy jest wg mnie CX-80 psiknij sobie troche w zamek oczywiscie nie w ta wkladke gdzie sie wklada kluczyk ale w ten element ktory sluzy do blokowania drzwi,zapadka tam jest Smile wiadomo o co chodzi Smile zobaczysz ze odglos sie zmieni Smile i bedzie plynniej chodzilo Smile

Image
Emef
Puntoświr

Imię: Maciek
Dni na forum: 374
Tematy: 13

Post #87117 Wysłany: 31 Sty 2008 16:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Thomas napisał:
klamki lusterka wszystko co czarne to pasta robie

w skórzane buty to wiem, że pasta wniknie i nie brudzą po chwili, a jak to jest z plastikami? czy oparcie się o zderzak nie pobrudzi spodni, np. następnego dnia po smarowaniu?

dr gore
Puntoświr

Ostrzeżenia: 3/3
Dni na forum: 380
Tematy: 49

Post #87118 Wysłany: 31 Sty 2008 16:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Panowie a tym silikonem to się psika jak np WD40? jaka jest konsystencja tego silikonu? pytam bo na oczy nie widziałem silikonu w sprayu Smile

A do kokpitu może być szczoteczka do zębów?

Thomas a ile mam tam napsikać? właśnie to zrobiłem i odgłos nie poprawił się Confused a właśnie bardzo lubię ten odgłos , może więcej psiknąć?

Monkey Mod

Post #87127 Wysłany: 31 Sty 2008 17:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Emef napisał:
w skórzane buty to wiem, że pasta wniknie i nie brudzą po chwili, a jak to jest z plastikami? czy oparcie się o zderzak nie pobrudzi spodni, np. następnego dnia po smarowaniu?

a jak jest z butami Smile chyba po pastowaniu sie je poleruje mozna tak powiedziec i to samo robi sie z plastikami Smile po pastowaniu odczekac chwile jakas i pozniej czysta szmatka polerka Smile i nic sie nie pobrudzi Smile inaczej takiego polysku by nie bylo Smile

dr gore napisał:
Thomas a ile mam tam napsikać? właśnie to zrobiłem i odgłos nie poprawił się Confused a właśnie bardzo lubię ten odgłos , może więcej psiknąć?

to wiesz nie z wierzchu ale do srodka Smile ja zaawsze z taka rurka psikam tak zeby dostalo sie to do srodka zamka Smile gdyz po wierzchu to nie daje zbyt wiele...

a co do silikonu to przezroczysty konsystencja cos jak WD-40..... ja nigdy nie psikam silikonu bezposrednio na uszczelke tylko bire malutka szmatke nasaczam ja tym i przecieram cala uszczelke... a jak szmatka jest nasaczona to jest wilgotna czyli jak wyciram tak smatka uszczelke to i uszczelka robi sie morka od silikonu lecz po chwili uzyskuje porzadany efekt jak lekko odparuje Smile wg mnie taki jest lepszy sposob niz psikanie gdyz tak to cala uszczelke moge tym zrobi a jak sie psika to tylko powierzchownie.. a tak to odginam ja i wycieram calosc...

Image
mariano italiano
Puntoświr

Dni na forum: 572
Tematy: 7

Post #87368 Wysłany: 01 Lut 2008 00:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Posmaruj uszczelki smalcem to nie będą przylegać do drzwi Laughing

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat