Witam , szarpanie pojawia sie na niskich obrotach tzn . na dwójce bez dodawania gazu albo lekkim dodaniu i puszczenieu nogi z pedału ( i znowu lekkim wcisnieciu pedału gazu).
Drugi problem jest taki że przy ruszaniu czy zmianie biegu z 1 na 2 rzadko kiedy udaje mi sie to płynnie słychać takie głuche uderzenie w momencie puszczania sprzegła takie mało miekkie zasprzeglenie ,trudno to określić,i to raczej nie wina techniki jazdy. Poza tym drodzy forumowiecze tez mnie bardzo ciekawi jedna rzecz mianowice czy wam autko ciągnie bez gazu na 2??? bo niestety mój sie dławi i zdechnie bez przegazówki. Zatem czekam na porady i koncepcje.
Punto 1.2 8 V S .(bez LPG) 70 tyś
Sprzegło 5 tyś km (Valeo), niedawno regulacja zaworów
Słyszałem ze warto przeczyścić wtryski ale w punciaku LPG nigdy nie było a co do preparatów ze stacji jakoś nie mam zaufania żeby takie coś lać do baku . Pozdrawiam.
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Dziara Puntoświr
Imię: Mariusz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 348
Tematy: 41 Skąd: Limanowa
Hmmm to dosyc ciekawy temat,u mnie dzieje sie podobnie ,lecz nie do konca tak samo,gdyz szarpie owszem ,alejak puszczam sprzeglo bez dodawania gazu...Ale osobiscie wiem ze szykuje mi sie wymiana sprzegla bo juz sie konczy i to dlatego....A tak z ciekawosci ile kosztuje sprzeglo Valeo?Twoj problem z wlozeniem drugiego biegu moze polegac na tym ze albo to sprzeglo nie wysprzegla dobrze i jeszcze sie przenosi moment obrotowy na uklad ,albo synchronizator w skrzyni cos szwankuje ...A czy tylko przy zmianie na drugi bieg tak sie dzieje?Bo jesli takto prawdopodobnie jest to ta druga opcja...
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach