Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Co zrobić z rysami? Help! Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
daras
Puntoświr

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 750
Tematy: 19

Post #9958 Wysłany: 28 Lut 2007 11:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wg informacji fachmanów lakier metaliczny jest bardzo gruby i często to co wygląda na poważną rysę tak naprawdę nie dociera do właściwego koloru. Rysa powstaje przeważnie na lakierze bezbarwnym i wygląda poważnie. Można to próbować usuwać bardzo delikatną pastą polerską dobrych i renomowanych marek, później można próbować tuszować woskiem koloryzującym. Są też metody delikatnej maszynowej polerki miejscowej na mokro. Kredka woskowa praktycznie nic nie daje a firmowy sztyft słuzy do maskowania odprysków na masce, zderzaku lub obić rantów drzwi. Praktycznie każdą rysę na warstwie bezbarwnej lakieru metalicznego można usunąć. Tyle ustaliłem.
Też mam rysy (na środku maski) i problem - bo do fachmanów mi nie podrodze Sad

Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
leszczur
Puntoświr

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 712
Tematy: 10

Post #9962 Wysłany: 28 Lut 2007 13:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja jak sie zrobi cieplej rozprawie sie z moimi rysami:)

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat