Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Co zrobić z rysami? Help! Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
leszczur
Puntoświr

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 712
Tematy: 10

Post #9087 Wysłany: 25 Lut 2007 12:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

otoz ktos mi wczoraj walnąl z kopa w prawe drzwi i zrobił 3 rysy koło zamka na lewych drzwiach. czy da sie to jakąś pasta zapastować zeby tego nie bylo widac? co tu zrobic? tylko 1 ryska jest biala, reszta bardzo delkatna widziana tylko gołym okiem z bliska. prosze o doradztwo. da sie czyms tak zapastowac by nie bylo widac?
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Liper
Moderator

Imię: Jarek
Dni na forum: 753
Tematy: 21

Post #9092 Wysłany: 25 Lut 2007 12:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

golab mi kiedyś napisał:
"zresztą słyszałem, że można za grosze kupić w salonie jakiś mazak w kolorze lakieru i samemu delikatnie zamalować."

Grande Punto 1.4 8v Estiva Blue&Me - błękitny hillybilly
Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
taurus
Sympatyk kropek

Dni na forum: 927
Tematy: 1

Post #9096 Wysłany: 25 Lut 2007 13:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

leszczur napisał:
otoz ktos mi wczoraj walnąl z kopa w prawe drzwi i zrobił 3 rysy koło zamka na lewych drzwiach. czy da sie to jakąś pasta zapastować zeby tego nie bylo widac? co tu zrobic? tylko 1 ryska jest biala, reszta bardzo delkatna widziana tylko gołym okiem z bliska. prosze o doradztwo. da sie czyms tak zapastowac by nie bylo widac?

Miałem podobny problem w Seicento( troche tego było). O ile nie jest to rysa do białego podkładu przez bazę to nie jest źle. Z tego co piszesz to raczej wygląda na zarysowanie "transparentu". Ja właśnie tak miałem i z tym poradziłem sobie specjalną pastą "ścierną", którą wysępiłem w ASO u pana lakiernika. Wystarczy ciupinka, troche pracy i efekt miodzio.
Wink

Puntoświr

Post #9118 Wysłany: 25 Lut 2007 15:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

o dziekuje, postaram sie zdobyc taką Smile THX

Przyjaciel

Imię: Marcin
Dni na forum: 913
Tematy: 18

Post #9120 Wysłany: 25 Lut 2007 15:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Liper napisał:
golab mi kiedyś napisał:
"zresztą słyszałem, że można za grosze kupić w salonie jakiś mazak w kolorze lakieru i samemu delikatnie zamalować."

Nom, jest coś takiego... Wink
Pisaliśmy o nim w dyskusji na temat ochronnych listew bocznych:
http://www.fiatpunto.com.pl/viewtopic.php?t=417&postdays=0&postorder=asc&start=15#6633

Ale z tego co się tam dowiedziałem - kupić go to nie taka prosta sprawa, jak mi znajomy mówił... Ekhm...

pepepe
Gość

Post #9143 Wysłany: 25 Lut 2007 18:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Te mazaki Fiatowskie nadaja sie raczej psu na bude.
Kupilem kiedys, fakt, ze autko mialo juz z 7 lat, wiec lakier juz wyblakl troszke.
W kazdym razie widac, ze malowane.
Inne male ryski mozna usunac specjalna pasta , np. pasta Turtle cos tam .... kiedys probowalem.
A tak an marginesie to wk@#$%a mnie cham, ktory przyjedzie pod sklep Zukiem i nap#$%^a drzwiami jakby otwieral stodole, nie patrzac, ze cos stoi obok.
Jak kupie Kropka i ktos mi tak zrobi to mam porzadny kawal kabla pod siedzeniem, wyjde i #$%Smile^ chama.
Ehh.
kaliniec
Puntoświr

Imię: andrzej
Dni na forum: 791
Tematy: 1

Post #9163 Wysłany: 25 Lut 2007 18:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

pepepe napisał:
Te mazaki Fiatowskie nadaja sie raczej psu na bude.
Kupilem kiedys, fakt, ze autko mialo juz z 7 lat, wiec lakier juz wyblakl troszke.
W kazdym razie widac, ze malowane.
Inne male ryski mozna usunac specjalna pasta , np. pasta Turtle cos tam .... kiedys probowalem.
A tak an marginesie to wk@#$%a mnie cham, ktory przyjedzie pod sklep Zukiem i nap#$%^a drzwiami jakby otwieral stodole, nie patrzac, ze cos stoi obok.
Jak kupie Kropka i ktos mi tak zrobi to mam porzadny kawal kabla pod siedzeniem, wyjde i #$%Smile^ chama.
Ehh.

Bo one nie mają wyglądać tylko chronić blachę. Na estetykę tylko malowanie.Pasta tak ale tylko powierzchowne rysy-cudów nie ma Smile
Co do chamów też mam takie zamiary ale nigdy nie mogę złapać
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
leszczur
Puntoświr

Post #9182 Wysłany: 25 Lut 2007 19:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja tez musze kij jakis wozic na hamów ze sobąSmile

Przyjaciel

Imię: Marcin
Dni na forum: 913
Tematy: 18

Post #9200 Wysłany: 25 Lut 2007 20:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mojemu jeszcze nikt "kuku" nie zrobił, ale jeden raz mało brakowało... Jakieś 5 mm! Twisted Evil
Za to raz sam mu zrobiłem "kuku" na rear bumperze, cofając w ciemności na "niezbadanym terenie". Devil

leszczur
Puntoświr

Post #9222 Wysłany: 25 Lut 2007 21:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ale teraz mamy takie społeczenstwo ze jak ktos drzwiami (jakis bezmózg) nie przyfacoli przy hipermarketach lub pod blokiem, to znowu ktos kogo w oczy kole nowe auto coa specialnie porysuje. taki mamy teraz wspaniały wiek i nie ma sie co oszukiwac.

Sympatyk kropek

Imię: Bartek
Dni na forum: 705
Tematy: 2

Post #9238 Wysłany: 25 Lut 2007 22:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam
Ja do rys uzywam pasty Tempo. Uwazam ze jest ona średnio skuteczna. Zalezy jakie rysy Rolling Eyes

Puntoświr

Post #9312 Wysłany: 26 Lut 2007 10:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

musze wymyc auto i wyprobowac te pasty, wlasnie mialem jakąś paste ale jest zamarznieta z tego co wczoraj sprawdzalem Razz poczekam az sie troche ociepli, umyje bryke i bede ją polerował i rysy jakos gładziłSmile

Puntoświr

Imię: Przemo
Dni na forum: 932
Tematy: 13

Post #9314 Wysłany: 26 Lut 2007 10:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja sie ostanio nieźle wku****
Wszystko było dobrze dopóki ostatnie mycie grandziaka nie odsłoniło efektów buraków ktorzy mi tak załatwili lewe i prawe drzwi (widać że ktoś mi nieźle przyje** z jednej i z drugiej strony...ech co za ludzie)

Tak więc mam już teraz 3 ślady w tym jedną glęboką rysę którą troche zamaskowałem kredką do rys (ok 8 zeta) ale cudów nie ma.

Dodam że sam uważam jak otwieram swoje drzwi

EDIT: ktoś by powiedział że kierowca to nie wszystko ale na szczęście mam też ostrożnych pasażerów o pogladach takich jak moje, którzy nie wysiadają jak z obory (sory za słownictwo ale musiałem)

Pod marketami też nie parkuje w największej gęstwinie aut, ale nic się nie poradzi jak ludzie nie szanują cudzej własności. Sad

Ostatnio zmieniony przez garys dnia 26 Lut 2007 12:48, w całości zmieniany 1 raz
leszczur
Puntoświr

Post #9320 Wysłany: 26 Lut 2007 12:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

"garys" masz absolutną racje. naród jest beznadziejny. wiekszosc wysiadajac nie patrzy wogole tylko wali drzwiami .
Kubi
Puntoświr

Dni na forum: 751
Tematy: 9

Post #9638 Wysłany: 27 Lut 2007 15:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

brak pomyślunku innych mnie rozwala Rolling Eyes , na szczęście (odpukać w niemalowane) u mnie jest jeszcze ok - uszkodzeń brak, mam nadzieję, że jak najdłużej

[ Dodano: Wto Lut 27, 2007 3:40 pm ]
co do delikatnych rys to pasty ścierne są dobre, ale już takie z bardziej profesjonalnych sklepików Wink

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat