Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Przekładka pasów bezpieczeństwa. Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
miro2318
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 619
Tematy: 12

Post #90084 Wysłany: 09 Lut 2008 12:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam chciałem spyatć czy jak w tytule jest możliwe przrełożenie pasów z tyłu punto2 1.2 S 3D do przodu i czy ktoś już może coś takiego wykonywał. Pasy z przodu właściwie już wogóle nie chcą sie zwijąć a z tyłu jak nówki . Prosze o porady .pozdrawiam.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
abel
Puntoświr

Dni na forum: 577
Tematy: 0

Post #90100 Wysłany: 09 Lut 2008 14:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Shocked w polsce wszystko jest możliwe ,ale z tym to będziesz pierwszy .Są dwa sposoby na poprawę zwijania pasów .
1 rozciągnięcie na długości i spryskanie ich smarem silikonowym pozostały smar z pasów parcianych wyciera się szmatką .
2. pasy trzeba wyjąć z auta , rozciągnąć , zablokować przed zwinięciem, zabezpieczyć mechanizm zwijający przed wodą i za pomocą ciepłej wody proszku do prania i szczoteczki wyprać .następnie pozwolić wyschnąć .
ja korzystałem z pierwszego, co do efektu na pewno jest ,ale nie taki jaki bym sobie życzył

Puntoświr

Imię: Tomasz
Dni na forum: 447
Tematy: 11

Post #90136 Wysłany: 09 Lut 2008 16:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

czyli przyczyna tego leży nie w mechaniżmie, tylko w samym pasie?! :o

Puntoświr

Dni na forum: 577
Tematy: 0

Post #90140 Wysłany: 09 Lut 2008 16:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

prawie wszyscy posiadacz punto mk II mają podobny problem.Myślę że to wina mechanizmu, który jest za słaby lub pas po pewnym czasie robi się zbyt sztywny nie pozwalając słabej sprężynie na jego zwinięcie.

Puntoświr

Imię: Tomasz
Dni na forum: 447
Tematy: 11

Post #90149 Wysłany: 09 Lut 2008 17:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

abel napisał:
prawie wszyscy posiadacz punto mk II mają podobny problem.Myślę że to wina mechanizmu, który jest za słaby lub pas po pewnym czasie robi się zbyt sztywny nie pozwalając słabej sprężynie na jego zwinięcie.

a element jest rozbieralny?
można jakoś spężyne wymienić, dorobić lub wzmocnić?

a swoją drogą po mojej stronie jak się ociepli, to problem zniknie, bo będę się szeleczkował! Razz
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat