Witam chciałem spyatć czy jak w tytule jest możliwe przrełożenie pasów z tyłu punto2 1.2 S 3D do przodu i czy ktoś już może coś takiego wykonywał. Pasy z przodu właściwie już wogóle nie chcą sie zwijąć a z tyłu jak nówki . Prosze o porady .pozdrawiam.
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
abel Puntoświr
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 577
Tematy: 0 Skąd: ełk
w polsce wszystko jest możliwe ,ale z tym to będziesz pierwszy .Są dwa sposoby na poprawę zwijania pasów .
1 rozciągnięcie na długości i spryskanie ich smarem silikonowym pozostały smar z pasów parcianych wyciera się szmatką .
2. pasy trzeba wyjąć z auta , rozciągnąć , zablokować przed zwinięciem, zabezpieczyć mechanizm zwijający przed wodą i za pomocą ciepłej wody proszku do prania i szczoteczki wyprać .następnie pozwolić wyschnąć .
ja korzystałem z pierwszego, co do efektu na pewno jest ,ale nie taki jaki bym sobie życzył
_________________ mkII 2000 1.2 8v
E.T. Puntoświr
Imię: Tomasz
Dni na forum: 447
Tematy: 11 Skąd: Warszawa
prawie wszyscy posiadacz punto mk II mają podobny problem.Myślę że to wina mechanizmu, który jest za słaby lub pas po pewnym czasie robi się zbyt sztywny nie pozwalając słabej sprężynie na jego zwinięcie.
_________________ mkII 2000 1.2 8v
E.T. Puntoświr
Imię: Tomasz
Dni na forum: 447
Tematy: 11 Skąd: Warszawa
prawie wszyscy posiadacz punto mk II mają podobny problem.Myślę że to wina mechanizmu, który jest za słaby lub pas po pewnym czasie robi się zbyt sztywny nie pozwalając słabej sprężynie na jego zwinięcie.
a element jest rozbieralny?
można jakoś spężyne wymienić, dorobić lub wzmocnić?
a swoją drogą po mojej stronie jak się ociepli, to problem zniknie, bo będę się szeleczkował!
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach