Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Radio Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 481
Tematy: 26

Post #110463 Wysłany: 01 Kwi 2008 12:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

karol_mail napisał:
Dzióbel nie wysilaj się oni nigdy tego nie zrozumieją. Dla mnie to podejrzane... Pewnie pochodzą z klanu moherowych beretów, z kółka wyborców PiS i LPR Technika, nowinki i nowości to beee I tak cud, że nauczyli się chodzić.

Kolego dyskutować możesz ale coś mi się zdaje że próbujesz obrażać część forumowiczów. DOROŚNIJ!

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
karol_mail
Puntomaniak

Imię: Karol
Dni na forum: 332
Tematy: 8

Post #110782 Wysłany: 02 Kwi 2008 09:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jeżeli nie potrafisz się śmiać z siebie i czujesz się dotknięty moją ironiczną wypowiedzią to przepraszam. P.S Nie traktuj wszystkiego tak serio zwłaszcza takiego forum na jaki by temat nie było. A i CAPS LOCK się Tobie zaciął. Jeśli 1976 z Twojego nicka to data Twoich urodzin to jestem starszy Very Happy

Puntoświr

Imię: Piotr
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 348
Tematy: 7

Post #110824 Wysłany: 02 Kwi 2008 12:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

karol_mail niestety muszę się zgodzić z Grzegorzem - Twoje wypowiedzi są obraźliwe, nie ironiczne. Bo Twoja prawda jest najprawdziwsza i każdy kto ma czelność mieć odmienne zdanie jest zacofanym nieukiem.

A to że jesteś starszy to nie znaczy że dojrzalszy Confused

Wielki Kropek 1,4 8V 5D Dynamic @ Tartarini Sequential
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 932
Tematy: 37

Post #110831 Wysłany: 02 Kwi 2008 13:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Miło że ustalilismy : Kamil woli nie fabryczne, Grześ fabryczne...

Fajnie że nareszcie doszliście do porozumienia Confused

Zmieniając temat :

Jakiej mocy jest fabryczne radio...?
Czy ma możliwość zmiany jasności podświetlania ?

Puntomaniak

Post #110869 Wysłany: 02 Kwi 2008 14:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ale starszy to bardziej wytrzymalszy Very Happy Panowie z TerazMY kiedyś podzielili prawdę na:
1. Prawda
2. Nie prawda
3. G***o prawda, należy dodać:
4. Najprawdziwsza prawda Very Happy
Jeśli to Twoje zdanie, to poczytaj wypowiedzi Grzegorza nt. malowania bębnów (nie chodzi o samo malowanie) albo nt. sławetnej podstópki. Jeśli ktoś maluje bębny na "kolorowo" to wieśniak, wtedy "wieś tańczy i śpiewa", "ćut wioska", "wożą worek pszenicy w kufrze" itd. itp. Akurat w tamtej sprawie zgadzam się z Grzegorzem ale inni (Ci którzy mają kolorowe bębny) również mogą czuć się urażeni. Poprostu Grzegorz też ma najprawdziwszą prawde (bynajmniej czasami). Tylko, że z nim jest jak z Kalim i krową każdy chyba to zna. Z tym, że ja potrafie przeprosić.
Odnośnie radia to ponoć ono ma regulację natężenia oświetlenia zintegrowane z natężeniem oświetlenia wnętrza.

Puntoświr

Dni na forum: 750
Tematy: 19

Post #110871 Wysłany: 02 Kwi 2008 14:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzióbel napisał:

4x15W RMS?

Grzegorz1976
Ekstremista

Post #110878 Wysłany: 02 Kwi 2008 14:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

karol_mail napisał:
Jeśli to Twoje zdanie, to poczytaj wypowiedzi Grzegorza nt. malowania bębnów (nie chodzi o samo malowanie) albo nt. sławetnej podstópki. Jeśli ktoś maluje bębny na "kolorowo" to wieśniak, wtedy "wieś tańczy i śpiewa", "ćut wioska", "wożą worek pszenicy w kufrze" itd. itp

Kolego widzę że nie odpuszczasz. Nigdy nikogo nie nazwałem wieśniakiem! Co innego nazwanie tak pewnego agrotuningowego stylu, a co innego nazwanie tak osoby!!!. Nigdy nikomu nie ubliżyłem, ale może w końcu będzie czas zacząć Ekhm...
A poza tym:
1.
karol_mail napisał:
Jeżeli nie potrafisz się śmiać z siebie i czujesz się dotknięty moją ironiczną wypowiedzią to przepraszam.

Akurat mnie trudno obrazić, bo z siebie umie się śmiać, ale niech to będzie ironia, a nie wyzwiska od pobratymców lpru, kaczyńskich i takich co to ledwo nauczyli się chodzić. Akurat w tym ironii zero a chamstwa sporo!
2.

karol_mail napisał:
Nie traktuj wszystkiego tak serio zwłaszcza takiego forum na jaki by temat nie było.

Forum traktuję z przymróżeniem oka, ale ludzi tu piszących zawsze poważnie, bo wielu z nich znam osobiście.

3. Proszę cie odpuść sobie te wycieczki do mnie bo nie chciałbym napisać kiedyś czegoś czego będę żałował.

karol_mail
Puntomaniak

Post #110883 Wysłany: 02 Kwi 2008 14:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Przepraszam faktycznie słowa "wieśniak" nie użyłeś (cytowałem z głowy to mój błąd za co przepraszam) ale dla ludzi potrafiących czytać stało ono tam jak przysłowiowy wół.

Ekstremista

Post #110887 Wysłany: 02 Kwi 2008 14:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
Przepraszam faktycznie słowa "wieśniak" nie użyłeś (cytowałem z głowy to mój błąd za co przepraszam) ale dla ludzi potrafiących czytać stało ono tam jak przysłowiowy wół.

Kończę ten temat. O bębnach mam swoje zdanie, podobnie jak o car-audio i innych sprawach. Jak ktoś robi coś w swoim aucie to jego sprawa i jemu ma się podobać, ale jeśli pokazuje to na forum, to z krytyką też musi się liczyć. Natomiast nie wmawiaj mi że kogoś obraziłem personalnie, bo tego nie zrobiłem i nie zrobie, chyba, że ktoś zadrze do mnie to dłużny nie będę.

A co do podświetlenia w fabrycznym radyjku, to rzeczywiście reguluje się ono łącznie z całym podświetleniem deski rozdzielczej i zegarów.

Uwagi:
dziękuję za odp. ,widać zmiana tematu mało przyniosła - jesli jeszcze raz padnie tu prowokacja lub OT oboje dostaniecie OST :> //Dzióbel

Dzióbel
مدير

Post #110953 Wysłany: 02 Kwi 2008 17:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

daras napisał:
Dzióbel napisał:

4x15W RMS?

ech tyci mało, miałem kiedyś przyjemność posłuchać jak gra fabryczne radio G , całkiem przyjemnie - ale zaznaczę przyjemnie - nie głośno....
podświetlanie to super...ja niestety u siebie w blaupunkcie...nie mam takiej możliwości i wali mi wyświetlacz na całą kabinę...no i jeszcze teraz GPS,jakieś video ....prawie jak w dzień Szczerbol

Ekstremista

Post #110984 Wysłany: 02 Kwi 2008 18:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzióbel no to przynajmniej nie musisz przejmować się wypalającymi się odbłyśnikami bo masz jak w dzień i świateł nie musisz świecić Szczerbol Szczerbol Szczerbol

daras
Puntoświr

Dni na forum: 750
Tematy: 19

Post #111140 Wysłany: 03 Kwi 2008 06:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzióbel napisał:

Prostuję swoją wcześniejszą wypowiedź:
radyjko ma 4x30W, głośniki pasmowe przednie i tylne: 40W każdy, gwizdek w drzwiach: 30W. Zakładam, że jest to moc ciągła, nie chwilowa (w danych o tym nie ma słowa niestety).

Dzióbel
مدير

Post #111184 Wysłany: 03 Kwi 2008 09:57 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

czyli tradycyjnie ok 22W na kanał Smile

Sympatyk kropek

Dni na forum: 428
Tematy: 0

Post #114904 Wysłany: 13 Kwi 2008 21:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Oj widze ze mało co nie doszło do wojny. Ale nie po to zakładam nowy temat.

Otóż znalazłem na allegro oferty sprzedaży
http://www.allegro.pl/item339189619_fiat_grande_punto_mp3.html
http://www.allegro.pl/item346613846__fiat_grande_punto_blaupunkt_fabryczne_cd.html
http://www.allegro.pl/item346423808_fiat_grande_punto_oryginal_cd_.html
http://www.allegro.pl/item338792572_radio_cd_fiat_grande_punto_2007r.html
http://www.allegro.pl/item344051508_fiat_grande_punto_06_07_radio_cd_z_mp3.html

I mam pytanko - czy te radia sa warte swojej ceny i czy będzie grało jak je podłącze pod kostkę ISO - czy może będe musiał zrobić jakąś przeróbkę instalacji.
I jeszcze jedno - jak bym kupił kierownicę ze sterowaniem radia to czy to będzie ze sobą współgrało czy może przeróbka jest bardzo duża i nie ma sensu bawić się i pozostac przy tym "grajku" jaki teraz mam zamontowany w aucie.
Ale przyznam ze bardzo mi się podoba radio zintegrowane w konsoli i dlatego interesuje mnie możliwość jego zamontowania. Gdyby nie bagatela 1500zł które chcieli ode mnie w salonie podczas zakupu auta to dziś nie miałbym tego problemu.

Pozdrawiam.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Thoa82
Puntoświr

Imię: Marcin
Dni na forum: 253
Tematy: 18

Post #148416 Wysłany: 23 Lip 2008 05:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

też mnie ciekawi ta kwestia..

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat