Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

problem ze stacyjką Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
nickoo
Sympatyk kropek

Imię: mARCIN
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 444
Tematy: 14

Post #90376 Wysłany: 10 Lut 2008 15:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

witam mam problem tego typu ze niemoge zostawie auta na postojówkach poniewarz w stacyjce po wciśnięciu tego dzyndzla sie zacina i niemoge dalej cofnąć kluczyka?!
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Juras
Puntoświr

Imię: Jurek
Dni na forum: 385
Tematy: 3

Post #90467 Wysłany: 10 Lut 2008 20:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kluczyk wyrobiony masz do potęgi n-tej. Weź inny i spróbuj na nim, jak to nie pomoże, to dorób nowy od klucza matki. Pozdro Szczerbol

Tacowski
Puntoświr

Imię: Artur
Dni na forum: 348
Tematy: 50

Post #98241 Wysłany: 02 Mar 2008 07:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja tez mam wlasnie taki problem. Zrobie jak pisales.

A jeszcze mam pytanko: Mam jeden kluczyk z niebieska główka, drugi z niebieska główka i przyciskiem i trzeci z brazowa główka. Jaki jest do czego??

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Juras
Puntoświr

Imię: Jurek
Dni na forum: 385
Tematy: 3

Post #98250 Wysłany: 02 Mar 2008 08:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dwa niebieskie masz normalne, z tą róznicą,że ten " z przyciskiem" Służy do otwierania fabrycznego centrala w ELX(przy lusterku masz taką czarną kulę wyceluj w nią kluczem i naćiśnij Smile ).Natomiast brązowy jest to tzw. Klucz matka i on słuzy do kodowania nowo zrobionych kluczyków i do dorabiania.Nie powinno się go używać jeśli inne są sprawne, tylko w razie konieczności. U mnie wyrobił się klucz z pilotem do centrala i powoli zaczął pękać. Dorobiłem zwykły kluczyk za 15 PLN (zrobiłem w nim otwór i wsadziłem pastylkę z immo a ten oryginalny obciąłem i mam jako brelok do otwierania auta. Z resztą możesz zobaczyć na zdjęciach w moim profilu Smile Pozdrawiam

Tacowski
Puntoświr

Post #98256 Wysłany: 02 Mar 2008 10:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Juras napisał:
z tą róznicą,że ten " z przyciskiem" Służy do otwierania fabrycznego centrala w ELX(przy lusterku masz taką czarną kulę wyceluj w nią kluczem i naćiśnij ).

A skad moge wiedziec czy mam fabryczny czy nie? Ta kuleczke mam klo lusterka. Ogolnie to w komplecie mam dwa piloty jeszcze. Zaraz chyba pojde do auta i sprawdze czy dziala ten kluczyk. Niby jak sie go wciska to taka lampeczka sie zapala w tym kluczyku.

[ Dodano: 02 Mar 2008 10:08 ]
Byłem, sprawdzilem i już wszystko wiem Smile

A wiec tak. Pilot odpala mi alarm i centralny zamek, natomiast ten kluczyk z przyciskiem sluzy tylko do odpalenia centralnego zamka.

Natomiast co do zuzycia kluczyka tez juz wszystko wiem Szczerbol Zmienilem kluczyk na nowy i juz bez problemu da sie wlaczyc swiatla postojowe. Stacyjka pracuje rewelacyjnie. Poprostu drugi kluczyk sie juz wytarl Very Happy

Image
Karcow
Forumowicz

Dni na forum: 300
Tematy: 0

Post #103332 Wysłany: 15 Mar 2008 23:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hmm.... ja niestety mam jeden klucz niebieski do swojego punta 1.7 TD ELX, no i chyba nie działa to z centralnym zamkiem. A mam pytanie czy w tym moim puncie jest immobilizer, i do czego służy taka mała czarna skrzynka w bagażniku obok prawego głośnika? A i na końcu czy ta lampka w kluczyku ma się tak widocznie świecić bo u mnie widać tylko taki czerwony błysk ale tylko jak jest ciemno bo w dzień tego nawet nie widać?
Tacowski
Puntoświr

Post #103368 Wysłany: 16 Mar 2008 06:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Karcow W moim puncie jest immobilaizer.

Nie mam zadnej skrzynki w bagarzniku. Przynajmniej nie widzialem nic takiego.

No lampka u mnie w kluczyku sie swieci sie tak ze ja widac za dnia i w nocy.

Image
Karcow
Forumowicz

Dni na forum: 300
Tematy: 0

Post #103954 Wysłany: 17 Mar 2008 00:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzięki spróbuje może na serwisie zapytać czy przypadkiem kluczyk nie jest zepsuty, a i rzeczywiście mam immobilizer, bo jak wyciągłem taką małą pastylkę z kluczyka to nie chciał zapalićSmile

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat