witam mam problem tego typu ze niemoge zostawie auta na postojówkach poniewarz w stacyjce po wciśnięciu tego dzyndzla sie zacina i niemoge dalej cofnąć kluczyka?!
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Dwa niebieskie masz normalne, z tą róznicą,że ten " z przyciskiem" Służy do otwierania fabrycznego centrala w ELX(przy lusterku masz taką czarną kulę wyceluj w nią kluczem i naćiśnij ).Natomiast brązowy jest to tzw. Klucz matka i on słuzy do kodowania nowo zrobionych kluczyków i do dorabiania.Nie powinno się go używać jeśli inne są sprawne, tylko w razie konieczności. U mnie wyrobił się klucz z pilotem do centrala i powoli zaczął pękać. Dorobiłem zwykły kluczyk za 15 PLN (zrobiłem w nim otwór i wsadziłem pastylkę z immo a ten oryginalny obciąłem i mam jako brelok do otwierania auta. Z resztą możesz zobaczyć na zdjęciach w moim profilu Pozdrawiam
z tą róznicą,że ten " z przyciskiem" Służy do otwierania fabrycznego centrala w ELX(przy lusterku masz taką czarną kulę wyceluj w nią kluczem i naćiśnij ).
A skad moge wiedziec czy mam fabryczny czy nie? Ta kuleczke mam klo lusterka. Ogolnie to w komplecie mam dwa piloty jeszcze. Zaraz chyba pojde do auta i sprawdze czy dziala ten kluczyk. Niby jak sie go wciska to taka lampeczka sie zapala w tym kluczyku.
[ Dodano: 02 Mar 2008 10:08 ]
Byłem, sprawdzilem i już wszystko wiem
A wiec tak. Pilot odpala mi alarm i centralny zamek, natomiast ten kluczyk z przyciskiem sluzy tylko do odpalenia centralnego zamka.
Natomiast co do zuzycia kluczyka tez juz wszystko wiem Zmienilem kluczyk na nowy i juz bez problemu da sie wlaczyc swiatla postojowe. Stacyjka pracuje rewelacyjnie. Poprostu drugi kluczyk sie juz wytarl
Hmm.... ja niestety mam jeden klucz niebieski do swojego punta 1.7 TD ELX, no i chyba nie działa to z centralnym zamkiem. A mam pytanie czy w tym moim puncie jest immobilizer, i do czego służy taka mała czarna skrzynka w bagażniku obok prawego głośnika? A i na końcu czy ta lampka w kluczyku ma się tak widocznie świecić bo u mnie widać tylko taki czerwony błysk ale tylko jak jest ciemno bo w dzień tego nawet nie widać?
Tacowski Puntoświr
Imię: Artur
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 348
Tematy: 50 Skąd: Rumia koło Gdyni woj. pomorskie
Dzięki spróbuje może na serwisie zapytać czy przypadkiem kluczyk nie jest zepsuty, a i rzeczywiście mam immobilizer, bo jak wyciągłem taką małą pastylkę z kluczyka to nie chciał zapalić
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach