Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Manifest - wizerunkowa kampania Fiata Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Fiat_Cento
Moderator

Imię: Mikołaj
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 736
Tematy: 128

Post #92266 Wysłany: 15 Lut 2008 22:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a ja żądam tej samej reklamy, ale z 126p ;-).
Co do Cieniasa - przychylam się do apelu Gregora Very Happy

[ Dodano: Pią Lut 15, 2008 10:04 pm ]
Liper napisał:
Mi tam się reklama nawet podoba tylko faktycznie kilka obrazków by się wycięło. Fajna klimatyczna muza
muzykę napisał Giovanni Alievi - Back To Life ;-)

Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Lukis
Puntoświr

Imię: Łukasz
Dni na forum: 452
Tematy: 22

Post #92273 Wysłany: 15 Lut 2008 22:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

dzięki za tytuł "piosenki" Wink

Puntoświr

Dni na forum: 538
Tematy: 14

Post #92317 Wysłany: 16 Lut 2008 00:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wszyscy macie racje Very Happy ale gdzie nasza historia i gdzie 500
Grande Malucho o czym wspomniał Adi mogłoby mieć taką reklamę albo jakiś nowy Bandzior Very Happy i jeszcze mogliby Borewicza wziąć Cool
A ile starych 500 jeździło po Polsce?!
No i 99% potencjalnych odbiorców do których Fiat chce trafić z nowym 500 po 3sek reklamy zmienia kanał
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
adi.degora
Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 590
Tematy: 15

Post #92319 Wysłany: 16 Lut 2008 00:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Maciey napisał:
jakiś nowy Bandzior Very Happy i jeszcze mogliby Borewicza wziąć Cool

A o tym nawet nie pomyślałem Smile
Malucho dla babeczek do dojazdu do roboty a Bandziorro na modłę mustanga - dla fun`u Very Happy

..:: Cicho(?)ciemniak E60 ::..

Sprzedam suba na głośniku JBL GT4 1000WMAX & głośnik BM SYLB 10" ceny baaardzo atrakcyjne Mr. Green
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 481
Tematy: 26

Post #92430 Wysłany: 16 Lut 2008 14:10 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Właśnie, reaktywacja kredensika to byłoby coś!!! Ale jeden warunek, w środku żadnych okrągłych zegarów. Jako prędkościomierz wysuwany czerwony pasek Szczerbol Szczerbol Szczerbol

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 932
Tematy: 37

Post #92433 Wysłany: 16 Lut 2008 14:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a propos reklamy (bo zrobił się off -ik) Razz

Naprawdę fajna...szczególnie kiedy zobaczyłem ją pierwszy raz....

Puntoświr

Imię: Mariusz
Dni na forum: 529
Tematy: 7

Post #92502 Wysłany: 16 Lut 2008 16:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

szkoda tez,ze nie jest to do konca nasza polska reklama...wloska wersja tez jest Confused

Rysiob
Sympatyk kropek

Dni na forum: 501
Tematy: 2

Post #92706 Wysłany: 17 Lut 2008 09:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kurde a jaka wzruszająca ta reklama Very Happy Muzyczka baaardzo zacna i w ogóle wykonanie też. Wiem, że 5oo to autko lifestylowe, ale tutaj przeważyły wspomnienia o poprzedniku. Chociaż u nas większy sentyment mógłby tylko 126p obudzić.
Maciey
Puntoświr

Dni na forum: 538
Tematy: 14

Post #93515 Wysłany: 18 Lut 2008 14:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Przyznam się dopiero wczoraj obejrzałem ją w całości i to był ostatni raz jaki to zrobiłem teraz zmieniam kanał nie podoba mi się i tyle a ktoś kto połączył Fiata 500 z fotografiami z reklamy był chyba na speedzie...
Lukis
Puntoświr

Imię: Łukasz
Dni na forum: 452
Tematy: 22

Post #93636 Wysłany: 18 Lut 2008 19:10 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

teraz w Faktach na TVN-ie bedzie o reklamie 500, w którym Wałęsa zarzuca reklamie, zabieranie znaków narodowych czy coś Evil or Very Mad

Przyjaciel

Dni na forum: 931
Tematy: 58

Post #93708 Wysłany: 18 Lut 2008 21:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Moim zdaniem ta reklama jest trochę nie na miejscu. Za długo jest zdjęć samej historii a mało zdjęć nowej 500tki.

Fabbrica Italiana Automobili Torino

Punto z potężnym 1.2 V8
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Grzegorz1976
Ekstremista

Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 481
Tematy: 26

Post #93775 Wysłany: 18 Lut 2008 22:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

POza tym wszystkim to jakoś nie przypominam sobie, żeby stara 500 była jakoś specjalnie związana z historią Polski. Powiem nawet więcej, ze na naszych drogach należała do rzadkości. Co innego jakby ta reklama dotyczyła reaktywowanego malacza, kredensa lub poldka. A tak? Ni pies ni wydra... Więc ja akurat uważam że do tego autka, w naszych warunkach kompletnie nie trafiona. I optuję żeby jednak przerobić ją na reklamę z fajnymi laskami Szczerbol

A jak już chcieli jakoś zasunąć historią, to trzeba było połączyć historię włoskiej i polskiej motoryzacji i jakoś zgrabnie to wpleść, a nie okrągły stół i szpaler zomowców. Jak to się ma do 500? Nie wiem.

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Silvan
Puntomaniak

Dni na forum: 600
Tematy: 4

Post #93970 Wysłany: 19 Lut 2008 09:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

W ogóle reklama wygląda trochę jak spot wyborczy pis "fiat stoi tu gdzie my staliśmy, a inne marki tam gdzie stało zomo".

Puntoświr

Imię: asia
Dni na forum: 512
Tematy: 23

Post #94381 Wysłany: 19 Lut 2008 21:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

reklama sama w sobie jest ok zwl. muzyka, ale cala ta jej pompatycznosc nie pasuje do tego produktu, jakim jest 500-tka.
mnie jako kobiecie osobiscie nie podoba sie ten samochodzik- ot wyglada jak zabaweczka, mysle , ze nie czulabym sie w niej bezpiecznie , podobnie jak w fiacie 126 P Szczerbol

Tam, gdzie kończy sie logika, zaczyna sie kobieta Wink
Jaco
Moderator

Dni na forum: 682
Tematy: 12

Post #94448 Wysłany: 20 Lut 2008 07:53 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pozwoliłem sobie zmienić nazwę tematu, ponieważ budził on wiele wątpliwości.

Nie jest to reklama Fiata 500 - Fiat 500 na samym końcu - jako teraźniejszy symbol marki, najnowszy model koncernu, który odnosi największe sukcecy, z którym Fiat wiąże nadzieje.

Teraz coś więcej o samym spocie, może wyjaśni kilka kwestii:

Fiat rozpoczął kampanię wizerunkową. 90-sekundowy spot pod tytułem “Manifest“, ma na celu podkreślenie wieloletniej obecności marki na rynku polskim. Film jest kompilacją zdjęć przedstawiających selekcję najważniejszych wydarzeń historycznych oraz ludzi kultury z ostatnich 70 lat naszej historii.

Celem projektu oraz intencją jego autorów jest zwrócenie uwagi na fakt, że Fiat jest z Polakami od zawsze, także w przełomowych chwilach naszej najnowszej historii. Stąd w filmie pojawiają się odniesienia do wydarzeń i postaci – ikon bogatej polskiej rzeczywistości. Kampania Manifest jest elementem międzynarodowej strategii komunikacji marki Fiat. Podobne materiały powstały na rynku włoskim i francuskim.

Wszystkie osoby i organizacje, których wizerunek bądź symbole występują w filmie reklamowym „Manifest” wyraziły na to formalną zgodę osobiście bądź poprzez uprawnionych pełnomocników. Fiat Auto Poland posiada wszelkie licencje i prawa autorskie do materiałów wykorzystanych w filmie „Manifest” w postaci pełnej dokumentacji.

Fiat Auto Poland pragnie poinformować, że: „Koncepcja filmu jest wynikiem wielomiesięcznej pracy” – mówi Bogusław Cieślar, Rzecznik Fiat Auto Poland. „Dobór wydarzeń, osób i symboli został dokonany ze szczególną starannością. W pracy konsultowaliśmy się z wieloma specjalistami, którzy mieli znaczący wpływ na treść i ton filmu” – dodaje.

Stworzono go na bazie nagrodzonego w 1990 roku Oscarem filmu „Nuovo Cinema Paradiso“ w reżyserii Giuseppe Tornatore. Podobnie jak w filmie fabularnym, kronikę przełomowych wydarzeń historycznych oraz kulturowych oglądamy oczami chłopca siedzącego na kinowej sali. Muzykę do spotu skomponował Giovanni Allevi, wschodząca gwiazda włoskiej sceny muzycznej, a głosu narratorowi użyczył Krzysztof Kolberger.

Lektor przeprowadza nas przez bieg wydarzeń - objaśniaja ich znaczenie, zmusza do przemyśleń poprzez oceny zdarzeń oraz ludzkich postaw, nie odnosząc się bezpośrednio ani do produktu, ani do marki. Hasło końcowe: „Nowy Fiat. On także jest częścią naszej historii“ podkreśla fakt obecności Fiata w Polsce już od 1920 roku.

To pierwsza wizerunkowa kampania Fiata w Polsce, a „Manifest“ to spot, który poprzez pokazanie przemian społecznych i kulturowych uświadamia nam jak dynamicznie zmienia się Fiat, nie tylko w Polsce.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat