Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

swiatla drogowe Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
buladag
Puntoświr

Imię: BULADAG
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 520
Tematy: 35

Post #93031 Wysłany: 17 Lut 2008 19:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jak sama nazwa wskazuje, prowadź mnie do domu Smile czyli bez kluczyka i włączania zapłonu mozemy zapalić swiatla, które o ile mnie pamiec nie myli po 3 lub 2 minutach same się wyłaczają. czyli np. stawiamy auto przed domem który nie ma oswietlenia zewnętrznego, właczamy follow me home, zamykamy auto i idziemy do domu, a drogę oswietla nam samochod Smile

Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001'
Image Image
Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Nicks0n
Puntoświr

Imię: Niko
Dni na forum: 504
Tematy: 7

Post #93032 Wysłany: 17 Lut 2008 19:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

wiem co to oznacza po angielsku, ale nie chciałem zbytnio konfabulować Very Happy

to ja chyba nie mam takiego bajeru Sad

albo ta funkcja nie jest kompatybilna z moim domem Sad

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
abel
Puntoświr

Dni na forum: 577
Tematy: 0

Post #93035 Wysłany: 17 Lut 2008 19:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nicks0n napisał:
toom napisał:
Moze mi ktos wyjasnic na czym polega ta funkcja "follow my home"

mnie również Razz

inaczej "zaprowadź mnie do domu" zadaniem urządzenia jest oświetlenie przestrzeni w okreslonym czasie przed samochodem .mozna go włączyć gdy kluczyk jest w połozeniu stop lub wyjęty przez pociągnięcie lewej dźwigni w strone kierownicy.funkcję te mozna włączyc w ciągu 2 min od wyłączenia silnika.każde pociagnięcie dźwigni powoduje przedłużenie świecenia o 30 sek można do max 5 min przedłuzyc czas świecenia po czym światła gasną .funkćję tę mozna wyłączyc poprzez pociągnięcie tej dźwigni w stronę kierownicy i prztrzymaniu jej ok 2 sek .
a służy to do tego np wysiadasz z auta wyciągasz kuczyki i załączasz na czas określony swiatła i otwierasz np bramę ,garaż .

Sympatyk kropek

Dni na forum: 357
Tematy: 1

Post #93054 Wysłany: 17 Lut 2008 19:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A co z wyłączaniem świateł mijania w momencie włączania świateł drogowych?
Sprawdzałem dziś u siebie - świecą cały czas - tak przy zgaszonym jak i zapalonym silniku.
Gdzie tkwi błąd?
Czy ktoś pomoże?
dracoone
Sympatyk kropek

Dni na forum: 348
Tematy: 6
Skąd: Tomaszów Lubelski / Kraków / Przemyśl/ Bielsko-Biała

Post #93055 Wysłany: 17 Lut 2008 19:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam
Wiem że to może nie w temacie ale dziś zauważyłem dziwną sprawę. Gdzy podczas postoju na wyłączonym silniki włączyłem światła "długie" i one zapaliły sie i nie zgasły. Czy to normalne ? wydaję mi się że raczej nie bardzo, czy ktoś wie jaka tego może być przyczyna ?

[ Dodano: 17 Lut 2008 19:47 ]
Oj przepraszam nie doczytałem 2 strony ;] to chyba będzie właśnie ta funkcja Very Happy opisywana powyżej

Puntomaniak

Dni na forum: 610
Tematy: 4

Post #93079 Wysłany: 17 Lut 2008 20:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzieki za wyjasnienie jak to dziala jutro sprawdze czy zatrybi to w moim aucie bo dzisiaj nie chce mi sie isc do garazu Smile, ps. czy działa to w jakiejs konkretnej wersji punto? ja mam dynamic
domurst
Puntoświr

Dni na forum: 338
Tematy: 1

Post #93086 Wysłany: 17 Lut 2008 20:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

W instrukcji nie ma nic na temat wersji, więc przypuszczam, że powinno w każdym działać

WYSOKIEJ JAKOŚCI TYPY
buladag
Puntoświr

Post #93156 Wysłany: 17 Lut 2008 22:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja mam golasa i "follow" jest Smile

Image Image
Image
EDi
Moderator

Imię: Dawid

Post #93284 Wysłany: 18 Lut 2008 07:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

buladag napisał:
ja mam golasa i "follow" jest Smile

dokładnie z tego co mi wiadomo owa funkcja należy do wyposażenia standartowego w każdej wersji

tez ją posiadam, ale jeszcze z niej nie korzystałem Rolling Eyes Confused Smile

Nicks0n
Puntoświr

Imię: Niko
Dni na forum: 504
Tematy: 7

Post #93292 Wysłany: 18 Lut 2008 08:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

w takim razie zaraz sprawdzę u siebie Wink szczerze mówiąc to coś mi się kiedyś obiło o takiej funkcji, ale nie sądziłem, że będę ją mieć w swoim aucie i przez pół roku nie wiedzieć o jej istnieniu Very Happy

Image
toom
Puntomaniak

Tematy: 4

Post #93301 Wysłany: 18 Lut 2008 08:57 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzisiaj z samego rana sprawdzilem ta funkcje "follow" i dziala Smile
wlodwoz
Puntoświr

Imię: Włodek
Dni na forum: 468

Post #94152 Wysłany: 19 Lut 2008 15:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Funkcja to możliwość pozostawienia świateł na zaprogramowany włącznikiem kierunkowskazów czas (tak jak się włącza sygnał świetlny). Pozwala to oświetlić drogę do domu (home). Zależy ile razy naciśnie się dźwignię kierunkowskazów do siebie, światła pozostaną włączone przez odpowiedni czas a potem się automatycznie wyłączą.
Gennosuke
Puntoświr

Dni na forum: 601
Tematy: 3

Post #94168 Wysłany: 19 Lut 2008 16:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

było to już wyżej opisane jak uruchomić tą funkcję i każdy sprawny kropek musi to mieć Smile a co do tematu związanego ze światłami drogowymi to one powinny zawsze się włączać ze światłami mijania ponieważ lepiej doświetlają drogę więc jeżeli komuś się nie załączają mijania podczas włączenia drogowych to coś na bank musi być nie tak z elektryką pozdrawiam
lawmar
Sympatyk kropek

Dni na forum: 362

Post #104071 Wysłany: 17 Mar 2008 14:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

witam wszystkich
moje pytanie jest trochę nie na temat ale też związane z lampami. Mam P II - golasa tzw. Actual, nie ma w nim halogenów (są w tym miejscu zaślepki). Czy jest jakaś możliwość dokładki czy trzeba wymieniać lampy? Jeśli można dołożyć to pokuszę się o to, a jeśli nie to lamp nie będę wymieniał.
buladag
Puntoświr

Post #104097 Wysłany: 17 Mar 2008 15:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

to ja tez sie podłącze, do tych przeciwmgielnych gdy ich nie ma jest podciągnieta jakas instalacja czy jej po prostu tez nie ma?

Image Image
Image

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat