Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Dodatkowe zabezpieczenie Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Czarny
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 349
Tematy: 5

Post #93977 Wysłany: 19 Lut 2008 09:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam,
Czy ktos z was montowal w swoim wielkim dotcie jakies elektryczne udziwnienia jak np. ukryty wylacznik odcinajacy prad idacy na cewke rozrusznika? Poki co nie mam zadnego zabezpieczenia oprocz blokady skrzyni biegow. Myslalem o alarmie, ale to zabezpieczenie prawie zadne jak widzialem w jaki sposob sie go pokonuje. Chyba lepiej bedzie ukryc prosty mechaniczny przelacznik gdzies we wnetrzu pojazdu.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
uzziah
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 486
Tematy: 18

Post #93980 Wysłany: 19 Lut 2008 09:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Osobiscie uwazam ze wiekszosc zabezpieczen nie ma sensu. Jesli zlodziej bedzie bardzo chcial twoje auto, to i tak sie go pozbedziesz. W najlepszym przypadku kradziez auta zajmie mu nieco wiecej czasu Smile

Yoka
Moderator

Dni na forum: 682
Tematy: 25

Post #93987 Wysłany: 19 Lut 2008 09:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czarny ubezpiecz poprostu samochód Smile lepiej na tym wyjdziesz Smile

Tylko Chuckowi Norrisowi w ogóle nie psuje sie Grande Punto
uzziah
Puntoświr

Post #93994 Wysłany: 19 Lut 2008 10:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Yoka napisał:
Czarny ubezpiecz poprostu samochód Smile lepiej na tym wyjdziesz Smile

Swieta racja! Zgadzam sie z kolega.

Hawel
Puntoświr

Imię: Paweł
Tematy: 11

Post #94011 Wysłany: 19 Lut 2008 10:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak nie odpala,a beda bardzo chcieli Twoje autko,to go wciagna na lawete...i odjada z nim.

Puntoświr

Post #94014 Wysłany: 19 Lut 2008 10:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Proponuje trzymac kropka na zamknietej, ogrodzonej posesji. Kupic "groznego" psa i bron. Na bramie pozostawic wymowna tabliczke z portretem pupila z wyszczerzonymi klami i napisem:

"Jesli on cie nie zagryzie, to ja cie zastrzele"

a ponizej druga tabliczke rowniez z naszym milusinskim:

"Ja dobiegam do furtki w 3 sekundy, a ty?"

Czarny
Sympatyk kropek

Post #94126 Wysłany: 19 Lut 2008 14:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak beda chcieli to i tak go wezma... ale punta na sile nie beda chcieli wziac, to nie S klasa. Prawda jest taka, ze te najprostsze zabezpieczenia sa najbardziej skuteczne i najtansze. Z ubezpieczeniem fajny motyw tyle, ze ja poki co jade na zwyzce za wiek i zero znizek wiec 3000zl za pakiet nie zaplace Wink
uzziah
Puntoświr

Post #94187 Wysłany: 19 Lut 2008 16:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czarny ja Tobie zle nie zycze, ale bedziesz mial straszne wyrzuty sumienia jak stracisz auto, a ono nie bedzie ubezpieczone. Jeden z moich znajomych kupil (to bylo dawno temu) prawie nowego seata - pojechal do swojej dziewczyny do innego miasta, tez mial zabezpieczenia - i co .. pozbyl sie auta. Oczywiscie mowil ze nie ma kasy na ubezpieczenie, potem zalowal ze jej nie znalazl Szczerbol

[ Dodano: 19 Lut 2008 17:39 ]
Inny przypadek z ubezpieczeniem w tle... auto mojej matki stalo sobie w podziemnym garazu - niby fajnie bezpiecznie pod blokiem. Byla ogromna ulewa i cos nie zadzialalo - toyota nie umie plywac zapewniam was. Zostala zalana prawie do polowy. Gdyby nie bylo ubezpieczenia... lipa i tysiace zlotych w plecy. To zdarzenie rowniez mialo miejsce jakis czas temu.

Czarny
Sympatyk kropek

Post #94235 Wysłany: 19 Lut 2008 17:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wiem, wiem. AC postaram sie w nastepnym roku wykupic, narazie jestem po szoku finansowym kupna samochodu Wink i tak sie zastanawialem jak ten okres bezpiecznie przeczekac nie patrzac caly czas przez okno Very Happy
Hawel
Puntoświr

Imię: Paweł
Tematy: 11

Post #94276 Wysłany: 19 Lut 2008 19:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czarny podaj adres...mocne nerwy masz,kiedys w Krakowie zlodzieje wiedzieli,kto nie ma AC,kradli samochody dla okupu...zamieszkaj w samochodzie...zartuje,sorki...

Puntoświr

Dni na forum: 674
Tematy: 19

Post #94311 Wysłany: 19 Lut 2008 20:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no moje zabezpieczenie to AC z forma nadubezpieczenia Razz i DNA, alarmy blokady skrzyń itp wynalzków nie stosuje fajnie by było miec GPS ale to nie samochód klasy luxury Very Happy wiec tez uwazam za zbedny.

www.13poziomo.pl
Courage
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Dni na forum: 353
Tematy: 16

Post #94479 Wysłany: 20 Lut 2008 10:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja to mam Auto Casco Razz Prawie jak AUTO ALARM Cool

Czerwony Wiśnia; 05/1998r. |PRZEBIEG NA DZIEŃ 02.01.2009 = 37728KM
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kubeusz77
Sympatyk kropek

Imię: kubeusz
Dni na forum: 288
Tematy: 2

Post #112780 Wysłany: 07 Kwi 2008 18:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hej
Dowiadywałem sie o odłaczenie zapłonu.Zwykły prosty przełacznik.Uzyskałem odpowiedź w zakładzie zajmujacym sie zabezpieczeniami ze zakładanie takiego przełacznika jest praktycznie niemożliwe , albo na własne ryzyko właściciela.Moze sie wszystko popieprzyc w kompie.Odpowiedzialna za to jest istalacja cyfrowa.W ASO nie pytałem ,bo staram sie omijać takie istytucje szerokim łukiem.Podpisuje sie pod kolegami.Najlepsze auto Casco. Rozumiem ze nie masz kasy.Moze poszukaj firmy ktora rozkłada na 12 mies. Podobna AXA tak robi.

Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 481
Tematy: 26

Post #112820 Wysłany: 07 Kwi 2008 19:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czarny witam dawnego mojego krajana. Co prawda Olkusz to stosunkowo spokojne miasto w porównaniu np. z Katowicami, ale w Grande, nawet 1 mały przypadkowy dzwon jest w cenie Autocasco na cały rok, więc śmigaj do Jurauto i poproś Panią Ewę w salonie, żeby dobrała ci fajną polisę. Ona potrafi nieraz zdziałać cuda jeżeli chodzi o ubezpieczenie autka. Do tej pory ubezpieczam tam oba grandziaki, bo potrafię być na dwóch polisach 600 zł do przodu w stosunku do katowic Very Happy

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat