Dzisiaj rano zauwazylem ze w zbiorniczku przydaloby sie dolac troche plynu chlodzacego... Tylko jakiego?
Jaki plyn chlodzacy (dokladnie, nie mam instrukcji) jest fabrycznie wlany do P2FL 1.3Multijet? Jedyne co moge o nim powiedziec to ze jest rozowy i jest go za malo...
_________________ Dlugodystansowy test Fiat Punto IIFL 1.3 Multijet wersja specjalna "Miś". Stan zaawansowania: 31.56% (78900km)
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
yogi.g Puntomaniak
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 361
Tematy: 2 Skąd: Radom
Proponuję wymienić całość, skoro nie wiesz jaki płyn.Fiat chyba we wszystkich swoich modelach zalewa Paraflu A z tego co wiem nie jest on różowy tylko ciemno niebieski
_________________ Punto FL 1.2 8V Active 2003
misieq79 Puntoświr
Imię: Michał
Dni na forum: 669
Tematy: 14 Skąd: Gród Kraka
Różowe jest Borygo
A w mojej chłodnicy chlupie Paraflu, Borygo, woda do żelazka i wszystko gra
_________________ Punto 1.2 8V ELX '2000
"Co to jest: zielone i ma kółka? Żaba, kółka były dla zmyły"
I tak mój zielony Punciak został ochrzczony. Żaba
Speed doesn't kill. Stupidity does, though.
ka-8 Puntoświr
Dni na forum: 708
Tematy: 26
Proponuję wymienić całość, skoro nie wiesz jaki płyn.Fiat chyba we wszystkich swoich modelach zalewa Paraflu A z tego co wiem nie jest on różowy tylko ciemno niebieski
No pewnie to jakies Paraflu, tylko ktore? Auto sam odbieralem z salonu, wiec to raczej plyn fabryczny, ale salon niestety wyposazyl mnie w instrukcje od Grande i dzieki temu za cholere nie moge sam sprawdzic. Grrr....
_________________ Dlugodystansowy test Fiat Punto IIFL 1.3 Multijet wersja specjalna "Miś". Stan zaawansowania: 31.56% (78900km)
yogi.g Puntomaniak
Dni na forum: 361
Tematy: 2 Skąd: Radom
Jak dolewać to podstawowym kryterium jest kolor płynu...
Wody nie polecam, wytrąca sie z niej kamien i osadza na elementach układu chłodzenia... Sugeruje stosować tylko markowe płyny...
_________________ Punto FL 03/04r 1.2 8V
Zapraszam do galerii
ipIV
Imię: Michał
Dni na forum: 933
Tematy: 156 Skąd: Ruda Śląska
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach