_________________ Prawo Murphy'ego:
Nie dyskutuj z głupkiem - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PS. Kto usunął mi starą sygnaturkę?...
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
STax Moderator
Imię: Szczepan
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 575
Tematy: 39 Skąd: Kotlarnia/Opole
- robocizna - tu zależy ile się zrobi samemu, bo zawieszenie czy hamulce spokojnie we własnym zakresie można zrobić, ale gdzieś mi sie obiło o uszy, że przełożenie silnika ok 700zł kosztuje
=SUMA
1804zł
Czy powinienem jeszcze coś doliczyć?
(Zakładam wariant optymistyczny, czyli, że sprzęgło będzie ok, tak samo rozrząd i inne tego typu rzeczy, kosztów olejów nie doliczam.)
_________________ Pompa cieczy chłodzącej - 150 zł
Jazda z prędkością 180 km/h - bezcenne
Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304 => LPG sucks
dzikidaniel Puntoświr
Imię: Daniel
Dni na forum: 677
Tematy: 16 Skąd: Stara Kiszewa
- robocizna - tu zależy ile się zrobi samemu, bo zawieszenie czy hamulce spokojnie we własnym zakresie można zrobić, ale gdzieś mi sie obiło o uszy, że przełożenie silnika ok 700zł kosztuje
Za 700zł wsadzisz silnik. Zawiecha pewnie sama wskoczy... A elektronika?? Znasz kogoś kto babra się w tym za friko??
STax napisał:
=SUMA
1804zł
Do tego dolicz niespodzianki... 2kzł to wariant mocno optymistyczny...
STax napisał:
Czy powinienem jeszcze coś doliczyć?
(Zakładam wariant optymistyczny, czyli, że sprzęgło będzie ok, tak samo rozrząd i inne tego typu rzeczy, kosztów olejów nie doliczam.)
Do tego dolicz wydech (chyba że będziesz adoptować z Palio ale za flaszke nikt tego nie zrobi).
Nie dyskutuj z głupkiem - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
STax Moderator
Zawieszenie to jak pisałem, można przy odorobinie umiejętności samemu zrobić.
Mocowania silnika te co tam wrzuciłem to są do 1.1, ale dałem je jako przykład ceny, poza tym, te z palio można przemontować.
Odboje można by chyba z palio przełożyć a jak nie to drogie nie są.
Co do wydechu to myślę, że dało by się zaadaptować i to całkiem niskim kosztem (kwestia kogo się zna, np ja wymianę tłumika, spawanie całego wydechu i mocowań mam w cenie flaszki ).
Pesymistyczny wariant = 2500zł - moim zdaniem całkiem opłacalne jak za 2 razy większą moc niż bazowa.
A z hamulcami to dobrz wiesz, że chodziło mi o to, że nie trzeba ich zmieniać a nie o to, że ich wogóle nie potrzeba
Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304 => LPG sucks
dzikidaniel Puntoświr
Imię: Daniel
Dni na forum: 677
Tematy: 16 Skąd: Stara Kiszewa
Sory ale mi się udało nowe hamulce przegrzać tylko przy jednym hamowaniu mając 1.2 75 a co dopieru przy 1.6. I jesli wkładać większy silnik to nie poto by jeździć tak samo jak z 1.1. Większe tarcze to mus a nie przywilej!!
Pesymiczny wariant już lepszy ale jeszcze by zbrakło. Chyba nie miałeś kontaktu ze SWAPem
STax Moderator
Cóż, moim zdaniem to w dużym zakresie kwestia tego co się umie i kogo się zna...
Kolega jak robił swapa, to sam sobie widlakiem silnik przekładał, więc i tanio wyszło, inny kumpel elektryk, jeszcze inny spawacz i koszta idą w dół...
A jak jeszcze masz całe auto jako dawcę, a nie tylko sam silnik, to już hulaj dusza piekła nie ma
[ Dodano: 25 Mar 2008 20:42 ] dzikidaniel: od jednego hamowania tarcze przegrzałeś? Trochę dziwne, ja na trasie często mam hamowanie ze 150-160 do 60-80km/h i jakoś hamulce póki co działają
Thomas Monkey Mod
Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17 Skąd: Ustka/Gdańsk
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach