Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Tuning Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Barnii
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 674
Tematy: 1

Post #11729 Wysłany: 07 Mar 2007 18:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam takie pytanie, czy nie wie ktoś może gdzie mogłabym dostać białe klosze do tylnych lamp do Punta I ??

Chodzi mi mniej więcej o coś takiego( jest to tylko wzór, o jakie mi chodzi, żeby ktoś nie pomylił z przeźroczystymi Wink ):

Image

Wiem ze jest takie coś dostępne, bo widziałem już takie w jednym punciaku.

Niestety szukałem na giełdzie, oraz na allegro i nie znalazłem.
Jak by ktoś wiedział gdzie coś takiego można dostać to prosił bym o odpowiedz:)
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Basti
Przyjaciel

Imię: Sebastian
Dni na forum: 931
Tematy: 5

Post #11730 Wysłany: 07 Mar 2007 18:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie widziałem jeszcze białych kloszy do MKI i bardziej przypuszczam, że to były malowane klosze Wink

Sympatyk kropek

Dni na forum: 674
Tematy: 1

Post #11736 Wysłany: 07 Mar 2007 19:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie były to malowane klosze, bo specjalnie je z bratem oglądałem.

Przyjaciel

Imię: Sebastian
Dni na forum: 931
Tematy: 5

Post #11745 Wysłany: 07 Mar 2007 20:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hm to przypuszczam, że trzeba szukać po firmach tuningowych zajmujących się produkcją akcesoriów tuningowych do aut.

Sympatyk kropek

Imię: Patryk
Dni na forum: 740
Tematy: 4

Post #12403 Wysłany: 10 Mar 2007 18:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

w punto ojca są brewki z przodu po poprzednim włascicielu Wink jest tez spoiler, i super tuningowa nmaklejka na kalpke wlew paliwa Laughing i gdy auto bedzie moje to zostana tylko brewki i ew. spoiler
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 671
Tematy: 17

Post #12609 Wysłany: 11 Mar 2007 10:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Szczerze mowiac nie jestem fanem tuningu optycznego jezeli chodzi o pierwszy post tyle lamy fatalne jednak najlepiej wygladaja oryginalne jeszcze zeby w tych oryginalnych byly zamontowane diody to byloby super i nic nie potrzeba wiecej a jezeli chodzi o przod wole przyciemniane carello
a co do spoilerow to lipa totalana wielu ludzi zaklada je bez glowy myslac ze cos im to da a tak naprawde pogarsza tylko wspolczynnik oporu aerodynamicznego bo zaklada co popadnie.... to co jest w oryginale wystarczy Wink najlepiej to miec cos pod maska a z wygladu byc niepozornym Very Happy a nie na odwrot bo czesto tak jest....

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Pakus
Sympatyk kropek

Post #13169 Wysłany: 13 Mar 2007 20:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
najlepiej to miec cos pod maska a z wygladu byc niepozornym a nie na odwrot bo czesto tak jest....

swięta racja! nieliczy sie wygląd zewnętrzny, ważne co masz pod maską! Wink
Paulo
Sympatyk kropek

Imię: Paweł
Dni na forum: 656
Tematy: 2

Post #18194 Wysłany: 10 Kwi 2007 17:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czesc
Mam pytanie czy ktoś z Was ma założony lub testował kiedyś filtr stożkowy(jeśli jest możliwość proszę o zdjęcie jak wygląda po montażu)
bo zastanawiam się nad kupnem
http://moto.allegro.pl/item182532339_stozkowy_filtr_powietrza_sportowy_alu_niemiecki.html
lub innego i niewiem czy warto i czy faktycznie zwiększa moc silnika
Pozdro
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
misieq79
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 669
Tematy: 14

Post #18223 Wysłany: 10 Kwi 2007 19:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Według testów przyrost mocy jest niewielki - tak do 2-3% przy prawidłowym założeniu.
Ja właśnie czekam na dedykowany zestaw K&N - pewnie podziele się wrażeniami.

Speed doesn't kill. Stupidity does, though.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
SandworM
Puntomaniak

Imię: Jacek
Dni na forum: 647

Post #18242 Wysłany: 10 Kwi 2007 21:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hmmm tak będzie pasowało do tego wątku...
http://moto.allegro.pl/item183545809_chiptuning_fiat_punto_1100ccm_10km_.html
za każdym razem jak to widzę tarzam się po podłodze ze śmiechu. Gość sprzedaje "czipa" do punciaka co to daje mu 10 koni wiecej. I jako komentarze ktoś pisze, że jego punto teraz rozpędza się do setki w "jedyne" 17 sekund a bez czipa 23sekundy...
Jak to jest powiedzcie, że moje Punto S55 ma do 100 ze stoperem w reku grubo ponizej 14 sekund, a osmiele sie powiedziec ze ponizej 13 sekund... bez zadnych modyfikacji. Smile

Przyjaciel

Imię: Kacper
Dni na forum: 813
Tematy: 20

Post #18294 Wysłany: 11 Kwi 2007 09:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

SandworM napisał:
Jak to jest powiedzcie, że moje Punto S55 ma do 100 ze stoperem w reku grubo ponizej 14 sekund, a osmiele sie powiedziec ze ponizej 13 sekund... bez zadnych modyfikacji.

To jest, ze musisz kupic nowy stoper bo takie osiagi mialo Seicento z tym silnikiem Mr. Yellow
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Xyś
Ojciec założyciel

Ostrzeżenia: 3/3
Dni na forum: 932
Tematy: 52

Post #18374 Wysłany: 11 Kwi 2007 15:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Podczas montażu stożka należy pamiętać aby ujęcie powietrza było w jak najchłodniejszym miejscu w komorze silnika. Należy zdemontować seryjną obudowę filtra i w tym miejscu zamontować stożek. Dodatkowo należy stożek odizolować od gorącego silnika osłoną, oraz należy doprowadzić zimne powietrze np. spod zderzaka giętką rurą o dużej średnicy. Należy pamiętać, że dużą rolę odgrywa również długość przewodu ssącego między filtrem powietrza a zaworem.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
siuks
Puntomaniak

Dni na forum: 663
Tematy: 8

Post #18376 Wysłany: 11 Kwi 2007 15:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A co jeżeli ma się LPG. Ja do oryginalnego filtra mam założoną jeszcze taką rurkę do tyłu żeby nie zdmuchiwało gazu, bo bez niej np. przy dojeździe do skrzyżowania na luzie mam problemy z obrotami i silnik gaśnie.
Pakus
Sympatyk kropek

Post #18481 Wysłany: 11 Kwi 2007 20:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
SandworM napisał:
Jak to jest powiedzcie, że moje Punto S55 ma do 100 ze stoperem w reku grubo ponizej 14 sekund, a osmiele sie powiedziec ze ponizej 13 sekund... bez zadnych modyfikacji.

To jest, ze musisz kupic nowy stoper bo takie osiagi mialo Seicento z tym silnikiem

1,2 75km m a stoperowe 12 s
SandworM
Puntomaniak

Imię: Jacek
Dni na forum: 647

Post #18522 Wysłany: 11 Kwi 2007 21:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

heh chyba rzeczywiscie zmienie stoper Smile. Jutro zmierze to powiem ile Smile

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat