| Autor |
Wiadomość |
Tacowski
Puntoświr

Imię: Artur
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 348
Tematy: 50 Skąd: Rumia koło Gdyni woj. pomorskie
|
Ja mam pytanie co do baku:
Wczoraj tankowalem do pelna pistolet odbil, ale jak to czesto sie zdarza to jeszcze raz po troszku dolewalem zeby zalac po sam czubek i nagle patrze po kole cieknie paliwo, a nie bylo widac aby z wlewu ... Czym to moze byc spowodowane? Może ktoś też tak mial? |
_________________ Tacowski - Fiat Punto ELX 1,2 75 KM 1995r. Kolor: Zielona Perła
Moje Punciaki - MK1 SX 55 KM - Kiedyś; MK1 ELX 75 KM - Aktualnie <---- KLIKNIJ ABY ZOBACZYĆ
 |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
Radula
Sympatyk kropek
Dni na forum: 343
Tematy: 2 Skąd: KOSZALIN
|
witam troszkę czasu mineło od twojego postu miałem coś podobnego poprostu przewód paliwowy tzn wlewowy idzie nad kołem i możliwe ze kiedyś byłeś załadowany i poprostu przetarłeś sprawdź ten przewód pozdrawiam |
_________________ Punto I, 94r. 1,2 MPI, 75KM
Posiadam Instrukcje obsługi w formacie .pdf - z chęcią udostępnię innym:-)) |
|
|
|
 |
Xyś
Ojciec założyciel

Ostrzeżenia: 3/3
Dni na forum: 932
Tematy: 52
|
ja tankuje do 3 odbić pistoletu i jest pod samą klapke  |
_________________ Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo zgodnie z Art. 54 Konstytucji RP
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny |
|
|
|
 |
stendbeck
Puntomaniak

Imię: Michał
Dni na forum: 200
Tematy: 9 Skąd: Klimkówka k. Krosna
|
Wg mnie rura w takim miejscu to pomysł dość głupi... ale co zrobić |
_________________ Moje 4 kółka
 |
|
|
|
 |
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17 Skąd: Ustka/Gdańsk
|
| stendbeck napisał: |
| Wg mnie rura w takim miejscu to pomysł dość głupi... ale co zrobić |
a gdzie ma byc ?? w srodku  |
_________________ .:Trance is a natural drug that will heal us all:.
Fiat Punto 1.1 '97 Green Butterfly <-- Klik
 |
|
|
|
 |
stendbeck
Puntomaniak

Imię: Michał
Dni na forum: 200
Tematy: 9 Skąd: Klimkówka k. Krosna
|
| Thomas napisał: |
| Wg mnie rura w takim miejscu to pomysł dość głupi... ale co zrobić |
a gdzie ma byc ?? w srodku  |
gdzieś schowana, albo chociaż czymś zabudowana (widzę że z Ustki jesteś, wczoraj na WKU próbowali mnie tam wysłać do woja ) |
_________________ Moje 4 kółka
 |
|
|
|
 |
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17 Skąd: Ustka/Gdańsk
|
| gdzieś schowana, albo chociaż czymś zabudowana (widzę że z Ustki jesteś, wczoraj na WKU próbowali mnie tam wysłać do woja Szczerbol) |
ja mam zabudowana zalozone nadkola z tylu i co nie poszedles do Ustki ?? bardzo fajnie jest szczegolnie teraz  |
_________________ .:Trance is a natural drug that will heal us all:.
Fiat Punto 1.1 '97 Green Butterfly <-- Klik
 |
|
|
|
 |
mrider
Puntoświr

Dni na forum: 604
Tematy: 16 Skąd: ojczyzna kropka
|
To ja wam opiszę z autopsji jak wygląda dłuższa jazda z dziurawą/przetartą rurą wlewu paliwa na podstawie cennika ASO:
1. Pompa paliwa - 750zł
2. Przewody paliwa - 90zł/sztuka
3. Filtr paliwa - 70zł
4. Listwa wtryskowa z wtryskami (silnik MPI) - 2400zł + 2 tygodnie oczekiwania na dostawę.
5. Regulator ciśnienia - 680zł + 2 tygodnie oczekiwania j.w.
6. Wlew paliwa kompletny - 380zł
7. Diagnostyka - 80zł
8. Robocizna - 370zł
Wszystkie ceny po uwzględnieniu rabatu ok 15%... Mnie udało się części zdobyć taniej w sklepach więc w ASO zapłaciłem tylko za robociznę i diagnostykę ale i tak z biedą zmieściłem się w 3000zł. |
_________________ Punto 75 HSD
Alfa Romeo 166 Distinctive (2.4JTD niestety)
Fiat 500 Nuova
Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne  |
|
|
|
 |
cuspis
Puntoświr

Imię: paweł
Dni na forum: 558
Tematy: 14 Skąd: szczecin
|
kurcze to 75% wartosci mojego kropka  |
_________________ Punto mk1 sx 1.7 TD 1994 r
http://www.sieczka.com.pl/punto (obsługa i naprawa, książka serwisowa, wymiany, dane techniczne)
 |
|
|
|
 |
mrider
Puntoświr

Dni na forum: 604
Tematy: 16 Skąd: ojczyzna kropka
|
cuspis nie chcę Cię martwić ale sama pompa wtryskowa w fiatowskich klekotach jest dużo droższa od całego układu wtryskowego MPI... Jeśli masz dziurawy wlew to jak najszybciej kup nową rurę wlewu (używkę wyrwiesz za 50-100zł), wyczyść cały bak i powymieniaj filtry. |
_________________ Punto 75 HSD
Alfa Romeo 166 Distinctive (2.4JTD niestety)
Fiat 500 Nuova
Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne  |
|
|
|
 |
cuspis
Puntoświr

Imię: paweł
Dni na forum: 558
Tematy: 14 Skąd: szczecin
|
mam to już za sobą gdy przyszedłem do samochodu a tu kapa kap kap okazało się że winnny był ten cieńszy karbowany przewód który dostałem na szrocie za grosze bo ASO chcieli ze 350 zł |
_________________ Punto mk1 sx 1.7 TD 1994 r
http://www.sieczka.com.pl/punto (obsługa i naprawa, książka serwisowa, wymiany, dane techniczne)
 |
|
|
|
 |
Radula
Sympatyk kropek
Dni na forum: 343
Tematy: 2 Skąd: KOSZALIN
|
ja u siebie przetarcie odkryłem przypadkiem ale to już było po fakcie gdy w baku miałem wodę. dłuższy czas jeździłem z przetartym przewodem i podczas deszczowych dni zimy woda przez uszkodzenie wlewała się do baku aż pewnego pięknego dnia nie odpaliłem już kropka ) okazało sie ze 30%-40% pojemności baku była woda (czyste H2O) ) przez dłuższy czas szukałem przyczyny tego choć najszybciej do głowy przychodziło mi ze zalałem na stacji chrzczone paliwko ....... ale jednak znalazłem przetarty przewód narazie jest ok P.S na zabezpieczenie się przed takim przetarciem bardzo dobre są tylnie nadkola. Pa posiadam coś innego trudno to nazwać półnadkole hehe niewiem jakies osłonki na nadkole |
_________________ Punto I, 94r. 1,2 MPI, 75KM
Posiadam Instrukcje obsługi w formacie .pdf - z chęcią udostępnię innym:-)) |
|
|
|
 |
|
|