Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

żolta kontrolka Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
fargo8
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 471
Tematy: 10

Post #101324 Wysłany: 11 Mar 2008 16:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mam teraz taki problem.otoz na wskazniku przy odpaleniu zawsze na chwile zapalala sie taka kontrolka zolta ktora pokazywala taki maly karnisterek.ostatnio zaczela mi ona mrygac a teraz nawet swieci ona mi caly czas.wszedzie sprawdzilem i olej jest ok itp.znajomy powiedzial mi ze moze ona oznaczas ze jest malo oleju w skrzyni.czy to prawda?dzieki za odp.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Dela
Puntoświr

Imię: Łukasz
Dni na forum: 470
Tematy: 11

Post #101327 Wysłany: 11 Mar 2008 16:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jak kanisterek Ci się pojawił, to może pora zatankować ? (myślę, że to kontrolka rezerwy paliwa) Smile

[Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
fargo8
Sympatyk kropek

Post #101329 Wysłany: 11 Mar 2008 17:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

nieno co ty rezerwa to przeciez jest pomaranczowa kropka.
Dela
Puntoświr

Post #101330 Wysłany: 11 Mar 2008 17:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

tak szczerze, to nie wiem, bo nigdy nie widziałem, ale jak kanister, to zdaje mi się że rezerwa Razz

[Image
fargo8
Sympatyk kropek

Post #101332 Wysłany: 11 Mar 2008 17:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja mam diesla i ten kanisterek zawsze sie zapalal przy wlaczeniu zaplonu tuz zaraz obok przy swiecy zarowej.on wyglada miej wiecej tak:jest to taki karnisterek ktory ma wtle polowe siebie zalanego.niemam obrotomierza i on znajduje sie w lewym dolnym rogu.no tam tez gdzie kontrolka rezerwy i swieca zarowa.no ciekawe czy niezaswiecila sie z informacja ze czas wlac olej do skrzyni.moze jest jakis ubytek i dlatego on swieci mi teraz caly czas no juz teraz niewiem naprawde co mam stym myslec .prosze o pomoc.
Dela
Puntoświr

Post #101335 Wysłany: 11 Mar 2008 17:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

faktycznie, spojrzałem w instrukcję i wiem o co chodzi, ale niestety nic nie pisze o tej kontrolce (przynajmniej narazie nic o niej nie znalazłem Ekhm...)

[ Dodano: 11 Mar 2008 17:17 ]
"obecność wody w filtrze oleju napędowego - gdy jest woda w filtrze oleju napędowego. Przy ustawieniu kluczyka w pozycji mar (czyli chyba w pierwszej) lampka się zapala, i powinna zgasnąć po kilku sekundach" tylko tyle pisze.
mam nadzieję że w jakiś sposób pomogłem Smile

[Image
dzikidaniel
Puntoświr

Imię: Daniel
Dni na forum: 678
Tematy: 16

Post #101337 Wysłany: 11 Mar 2008 17:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Image

fargo8
Sympatyk kropek

Post #101342 Wysłany: 11 Mar 2008 17:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no ok.wiec wiem juz co to jest wiec co waszym zdaniem teraz powinienem zrobic zmienic filtr powietrza??

[ Dodano: 11 Mar 2008 18:31 ]
kurcze sorki nie powietrza tylko paliwa? Embarassed

[ Dodano: 11 Mar 2008 18:38 ]
noi oczywiscie co moze byc tego przyczyna?zla jakosc paliwa??ale przeciez tankuje na orlenie.grozi to cos silnikowi?
cuspis
Puntoświr

Imię: paweł
Dni na forum: 558
Tematy: 14

Post #101360 Wysłany: 11 Mar 2008 18:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
[ Dodano: 11 Mar 2008 18:38 ]
noi oczywiscie co moze byc tego przyczyna?zla jakosc paliwa??ale przeciez tankuje na orlenie.grozi to cos silnikowi?

zawsze po czasie zbiera się woda w filtrze, mozna ją niby usunąć jest taki zaworek na dole filtra chyba, ale filtr nie kosztuje majątek, a gwarantuje ci że o wiele lepiej silnik będzie chodził

damiankonrad
Sympatyk kropek

Dni na forum: 297
Tematy: 0

Post #104505 Wysłany: 18 Mar 2008 21:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

woda jest groźna dla pompy wtryskowej a zima możesz mieć (na pewno będziesz miał) problem z odpaleniem, zamarznięty filtr nie przepuści paliwa!!! i rano zamiast do pracy to do mechanika,

kiwin
Sympatyk kropek

Dni na forum: 269
Tematy: 1

Post #115940 Wysłany: 16 Kwi 2008 22:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jeżeli upłynęło sporo czasu od wymiany filtra paliwa to go wymień,jeżeli nie do paliwa dalej trochę uszlachetniacza będzie ok. Natomiast pomimo wszystkich zabiegów kontrolka dalej się zapala sprawdź odcinek wlewu paliwa
biegnącego w nadkolu czy nie został przetarty wskutek czego może dostawać się woda do układu, i inne zanieczyszczenia. Zmień stację paliw.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat