Dziękuje Teraz nastawiam się na kupienie czarnidła do czarnych plastików bo chce aby zderzaki i lusterka były ładnie czarne. Potem kupie kierunki białe do niego,a jutro jade do mojego mechanika na wymiane tercz i klocków
Pozdro!
Teraz nastawiam się na kupienie czarnidła do czarnych plastików bo chce aby zderzaki i lusterka były ładnie czarne.
Czernidło to tylko na tydzień potem to schodzi wiem bo u siebie to robiłem..... dosyć często.....
Ale jest inny sposób dużo lepszy i trwalszy jednak bardziej czasochłonny....
Pomalować zderzak bezbarwnym lakierem do plastików....... wtedy jest świetny efekt na dużo dużo dłużej....
Darex17 Puntomaniak
Imię: Darek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 304
Tematy: 3 Skąd: Rawa Mazowiecka
Czernidło to tylko na tydzień potem to schodzi wiem bo u siebie to robiłem..... dosyć często.....
Ale jest inny sposób dużo lepszy i trwalszy jednak bardziej czasochłonny....
Pomalować zderzak bezbarwnym lakierem do plastików....... wtedy jest świetny efekt na dużo dużo dłużej....
Aha. Może i tak zrobie. Można dostać w motoryzacyjnym taki preparat? Ile tego kupić aby starczyło na zderzaki i lusterka?
[ Dodano: 02 Kwi 2008 13:54 ]
U kogoś też czytałem że jest dobra też czarna pasta do butów i jest po polerowaniu dobry efekt i niebrudzi
[ Dodano: 28 Maj 2008 15:01 ]
Postanowiłem wczoraj przy ładnej pogodzie odświerzyć autko. Po pracy pojechałem do sklepu motoryzacyjnego i kupiłem tak jak pisał RAFI86 bezbarwny lakier do plastkiów. Jest to sprey do zderzaków i spojlerów samochodowych oraz kupiłem czarny sprey do felg o połysku no i pojechałem na wieś do siostry i wziołem się za punciaka. Zrzuciłem stare oryginalne kołpaki choć były jeszcze w dobrym stanie,ale już troszke wyszczerbione i wymyłem,wyczyściłem a następnie pomalowałem już troszke podrdzewiałe felgi łącznie z kołem zapasowym. Jak już farba wyschła to założyłem nowe kołpaczki które już od dawna czekały na założenie (wiem że napewno większość z Was powie że aluski były by lepsze ale narazie mam troszke wydatków i ide po tańszych kosztach). Denerwował mnie już szarawy przedni zderzak i inne plastki takie jak lusterka,listewki,progi i to wszystko poprwiłem tym bezbarwnym spreyem do plastików. Za te dwa spreye dałem łącznie 33 zeta. Jeśli jesteście ciekaw jakiej są firmy to później powiem bo mam je w garażu. Zaraz wrzuce fotki mojej pracy i efekt końcowy :]
[ Dodano: 28 Maj 2008 15:02 ]
[ Dodano: 28 Maj 2008 15:04 ]
[ Dodano: 28 Maj 2008 15:05 ]
[ Dodano: 28 Maj 2008 15:06 ]
[ Dodano: 28 Maj 2008 15:08 ]
[ Dodano: 28 Maj 2008 15:09 ]
[ Dodano: 28 Maj 2008 15:11 ]
[ Dodano: 28 Maj 2008 15:12 ]
[ Dodano: 28 Maj 2008 15:14 ]
[ Dodano: 28 Maj 2008 15:16 ]
I jak się Wam podobają wyniki mojej pracy? Moim zdaniem wygląda lepiej niż poprzednio. Szczeże powiedziawszy bez kołpaków też wygląda super Sorry za jakość zdjęć ale robione komórką
[ Dodano: 28 Maj 2008 15:18 ]
A to stare kołpaczki już zdjęte. Przejechały już ponad 94 tyś km i 9 lat czyli od nowości samochodu
[ Dodano: 28 Maj 2008 15:33 ]
Teraz już szukam na allegro jakiś ładnych kierunków w białym kolorze na przód i boki. Którą aukcje na allegro byście polecili?
[ Dodano: 03 Wrz 2008 11:22 ]
Wczoraj mojemu Punciakowi stukneło już 97000 km
[ Dodano: 03 Wrz 2008 11:24 ]
Zaczeło mi coś popiskiwać cichutko w którymś kole. Takie lekkie popiskiwanie jak Punciak jest w ruchu. Co to może być?
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach