| Autor |
Wiadomość |
karol_mail
Puntomaniak

Imię: Karol
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 332
Tematy: 8 Skąd: Legionowo
|
Kupując GP zamówiłem u dealera przyciemnienie tylnych szyb w swoim GP. Dealer zapewniał mnie, że robi to ich profesionalny podwykonawca jakiś tam... I zrobił. Jednak zauważyłem, że tylne szyby (boczne+tylna) są natryskiwane dookoła takimi wypukłymi kropkami. Folie niesposób do nich idealnie przykleić poniewaz są chropowate i psuje to efekt przyciemnienia. Ktoś wie jak można to wyeliminować? A może ktoś z Was wie czy jest w województwie mazowieckim jest firma przyciemniająca szyby metodą piecową. Bo ja znalazłem Kraków, Zielona Góra...
Ew. proszę o porady lub namiary na firmę. |
_________________ It is the war and we are a soldiers  |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
Jedi
Puntoświr

Imię: Piotr
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 348
Tematy: 7 Skąd: Będzin
|
karol_mail takie "kropkowanie" występuje praktycznie zawsze przy foliach. Nie jest to brak profesjonalizmu.
Co do piecówek - na pewno są te dwa miasta o których piszesz. Czy więcej to nie byłbym pewien. |
_________________ Pozdrawiam - "Jedi"
Wielki Kropek 1,4 8V 5D Dynamic @ Tartarini Sequential |
|
|
|
 |
grz3s
Puntoświr

Dni na forum: 554
Tematy: 16 Skąd: Skoczów
|
| karol_mail napisał: |
Kupując GP zamówiłem u dealera przyciemnienie tylnych szyb w swoim GP. Dealer zapewniał mnie, że robi to ich profesionalny podwykonawca jakiś tam... I zrobił. Jednak zauważyłem, że tylne szyby (boczne+tylna) są natryskiwane dookoła takimi wypukłymi kropkami. Folie niesposób do nich idealnie przykleić poniewaz są chropowate i psuje to efekt przyciemnienia. Ktoś wie jak można to wyeliminować? A może ktoś z Was wie czy jest w województwie mazowieckim jest firma przyciemniająca szyby metodą piecową. Bo ja znalazłem Kraków, Zielona Góra...
Ew. proszę o porady lub namiary na firmę. |
Jest piecówka jeszcze w Bielsku Białej i pewnie skorzystam z ich usług z tego co wiem to GP 5 szyb - 1000zł + demontaż ale muszę to dokładnie sprawdzić bo koszt będzie pewnie większy o te małe okienka koło lusterek |
_________________ Grande Punto 1,4 16V Dynamic 2006 |
|
|
|
 |
Jedi
Puntoświr

|
Ja myślę nad przyciemnieniem, ale foliami. I nie chodzi tu o cenę...
Miałem raz dosyć poważne spotkanie Matiza z Tir-em. I gdyby nie folia to miałbym całą szybę na twarzy bo tak poszło uderzenie. Dlatego też mam zamiar przednie szyby też robić, baardzo delikatnie ale jednak. |
|
|
|
 |
garys
Puntoświr

Imię: Przemo
Dni na forum: 932
Tematy: 13 Skąd: Częstochowa
|
Ja zamówilem opcje przyciemnienia szyb tylnych od razu z autem.
Efekt wyszedł bardzo przyjemny, koszt to kilka stówek.
Przyciemniane były piecowo. |
_________________ GP 1.4 77KM ENERGY |
|
|
|
 |
karol_mail
Puntomaniak

|
Jedi wiem, że to nie brak profesionalizmu tylko, że folie tak mają. Była jeszcze firma na ul. Młodnickiej w Warszawie tyle, że oni wozili szyby do Zielonej Góry. Dzwoniłem do nich ale już się tym nie zajmują. Poprostu te kropkowanie szpeci troche auto jak ktoś ma oko wprawne i wolałbym jednak ładne piece mieć w GP. |
|
|
|
 |
Jedi
Puntoświr

|
karol_mail tak po prawdzie to kwestia gustu - mnie akurat to się podoba  |
|
|
|
 |
karol_mail
Puntomaniak

|
Zadzwoniłem do Technicoloru (Zielona Góra) koszt piecówek do GP 3D to 1400 zł (wszystkie szyby łącznie z tymi trójkątnymi z przodu ale bez przedniej). Plus koszt demontażu foli i wyczyszczenia szyb po foliach bo folie dość wysokiej klasy mam założone (tylko z tyłu) to ok. 200 zł. Jak jakieś marnej jakości folie i klej to podobno taniej. Jak dla mnie 1600 zł. nawet za super wypasione przyciemnienie szyb to za dużoooooo. Za tą kase kupić można np. nawigacje i to nie byle jaką albo mega wypasiony zestaw CB ( i na piwo zostanie),albo alufelgi... przykłady można mnożyć... |
|
|
|
 |
grandevito
Puntoświr

Imię: Witek
Dni na forum: 634
Tematy: 10 Skąd: Oświecim/Tychy
|
|
|
|
 |
uzziah
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 486
Tematy: 18 Skąd: Bydgoszcz
|
Ja tez chcialbym przyciemnic szyby... wszystkie poza przednia - mam na mysli raczej delikatny efekt. Obawiam sie jednak o wykonanie i szukam jakiegos porzadnego zakladu w okolicach bydgoszczy... max ze 100 km od. |
_________________ GP 5d 2007 czarny crossover
In theory there is no difference between theory and practice. But in practice there is. - Jan L. A. van de Snepscheut |
|
|
|
 |
WOLFIK
Forumowicz

Imię: M.C.
Dni na forum: 289
Tematy: 0 Skąd: wroclaw
|
u siebie mam folie teflonowa z gwarancja na siedem latek zaplacilem za calosc 450zl,bez zazutu.w kazdym aucie zaciemniam u tego samego goscia jeszcze nie zawiodlem sie . |
|
|
|
|
 |
grz3s
Puntoświr

Dni na forum: 554
Tematy: 16 Skąd: Skoczów
|
Byłem wczoraj dokładnie wypytać o piecówki na które strasznie się napaliłem no i jak zobaczyłem jak to wygląda to czar prysł Ja chciałem ładne czarne szybki od zewnątrz a od środka białe szyby a on mi powiedział że nie ma szans bo im bardziej ściemniamy szyby piecowo tym bardziej zaczynają się świecić od zewnątrz a od środka też są ciemne czyli wygląda to dokładnie tak samo jak oklejone folią a te bajeranckie ściemnienia z szybą biała od środka to jest kosmiczny koszt. I takie tam gadanie że na to jest atest to też pic na wodę bo dają atest ale tak samo mi może dać atest na przednie oklejone folią a jak się znajdzie upierdliwy policjant albo diagnosta to nas może załatwić bo przednie przy piecowym nie spełniają wymogów prawnych z widocznością 70%. Na razie policja ściga tych z foliami bo to można zerwać ale nadejdzie taki dzień że wezmą się za tych z piecami i wtedy szyby do wymiany |
_________________ Grande Punto 1,4 16V Dynamic 2006 |
|
|
|
 |
karol_mail
Puntomaniak

|
uzziah niestety z mojej wiedzy a temat piecówek zgłębiałem dość dokładnie to są trzy takie zakłady w Polsce: Zielona Góra, Kraków i Bielsko Biała. Ci z Zielonej G. mówili coś o 1400zł jak dzwoniłem do GP 3d podobnież w Krakowie coś ok 1000 (pododobno). |
|
|
|
 |
uzziah
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 486
Tematy: 18 Skąd: Bydgoszcz
|
| karol_mail napisał: |
| uzziah niestety z mojej wiedzy a temat piecówek zgłębiałem dość dokładnie to są trzy takie zakłady w Polsce: Zielona Góra, Kraków i Bielsko Biała. Ci z Zielonej G. mówili coś o 1400zł jak dzwoniłem do GP 3d podobnież w Krakowie coś ok 1000 (pododobno). |
To chyba ja sie nie zdecyduje Chyba wybiore jednak folie. |
_________________ GP 5d 2007 czarny crossover
In theory there is no difference between theory and practice. But in practice there is. - Jan L. A. van de Snepscheut |
|
|
|
 |
|
|