Mam problem ze wspomaganiem kierownicy w MK2FL. Wymieniony zostal czujnik momentu skretu w kolumnie, skalibrowana kierownica ale dalej sa problemy. Podczas krecenia na CITY w prawo kreci sie lzej kierownica jak w lewo i przy tym sciaga w prawo. Jak wylacze CITY to sciaga w lewo. Im szybciej sie jedzie tym bardziej sciaga. Czym to moze byc spowodowane? Na examinerze nie wyskauja zadne bledy.
witam więc jednak wróciło a już miałem nadzieję że rozwiązałeś problem i będzie dobrze,daj znać jak ten problem rozwiązać bo nie dotyczy tylko Ciebie pozdr
robo Puntoświr
Imię: Robert
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 635
Tematy: 3 Skąd: Świętochłowice
nic nie robilem. Zauwazylem ze jak cofam to sama kierownica skreca sie w prawo. Cos ze wspomaganiem bedzie, ale czy silnik, komp sterujacy czy czujnik (czujnik mam nowy) czy kalibracja (tez byla robiona)?
[ Dodano: 07 Kwi 2008 18:06 ]
Sprawa sie rozwiazala. Pomogla kalibracja czujnika na serwisie dopiero. Teraz jest ok.
_________________ Punto IIFL 1.3MJ 16V 2004r
FireAngel Puntomaniak
Imię: Marcin
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 623
Tematy: 0 Skąd: Poznań/Luboń
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach