witam wszystkich
niecałe dwa tygodnie temu zostałem posiadaczem (jeszcze nie wiem czy szczęśliwym - okaże się) punto II 1,9 JTD, autko całkiem fajne w sam raz na moje niewygórowane jeszcze potrzeby (prawko mam od niedawna) ale mam z nim parę problemów. Właściwie sam sobie jestem winien że nie sprawdziłem wszystkiego przed kupnem ale zauroczył mnie ten samochodzik i uznałem że skoro rdzy brak, silnik chodzi równo a mechanik mówi że zawieszenie jest ok i w ogóle autko jest ok to warto je kupić. Ale wróćmy do problemów:
1. brak nawiewu, tzn. przy włączeniu dmuchawy słychać że powietrze jest tłoczone tyle że go nie czuć, w aucie robi się gorąco bądź zimno w zależności od ustawienia pokrętła ale przy "4" powinno rwać włosy z głowy a tu nic, obawiam się że gdzieś tam obluzował się jakiś wężyk ale nie mam pojęcia gdzie zajrzeć i czego szukać.
2. wycieraczki - a właściwie ich dziwna praca, gdy włączam je to wygląda to tak jakby nie miały siły ślizgać się po szybie, ich praca jest przerywana i sprawiają wrażenie jakby miały zaraz stanąć, ale wystarczy że popracują około minuty i dłużej i wszystko jest ok, odpalam je znowu i znowu jest problem i tak w kółko, dodam że przy spryskiwaczach działają ok.
sorki za przydługi post ale może ktoś tak miał i wie o co chodzi
pozdrawiam
ps. czy 650zl za wymianę rozrządu wraz z pompą wody to przesada czy ceny tak powariowały (w ASO chcieli 1200) (sam nie wymienię, nie znam się)
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
czlowieksukcesu Puntoświr
Imię: Marek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 499
Tematy: 12 Skąd: wzgórze37 [Olsztyn/Toruń]
Regulamin forum www.fiatpunto.com.pl
§4. Pisanie postów
7. Przestrzegaj zasady: Jeden temat - jeden problem (pytanie). Nie umieszczaj trzech pytań w jednym temacie. Ułatwi to kolejnym użytkownikom na łatwe wyszukiwanie.
to tak na przyszłość, z racji tego że to twój pierwszy post na tym forum narazie tylko ostrzeżenie "ustne", następne będzie "pisemne"
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach