Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Tłumik końcowy wymiana Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
magikgliwice
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 297
Tematy: 9

Post #104382 Wysłany: 18 Mar 2008 15:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witajcie
w moim Puncie 2 odpadł tłumik końcowy. i mam problem, nie wiem jak sie zabrac za kupno nowego / wymiane. Na tutejszym forum widziałem schemat układu wydechowego w ktorym wystepuje tlumik srodkowy, u mnie czegos takiego nie ma za siatka na dwóch śrubach przykrecona mam rure ktora idzie bezposrednio do dłumika końcowego (zespawane na sztywno). kupujac tłumik końcowy sam be3de musial ta rure ciac i spawac (te tłumiki które widziałem tak beda miały) czy sa tłumiki z cała rura ?? aby montowac bez cięcia i spawania tylko na owe dwie sruby dokrecic zawiesic na gumach i po robicie ?

pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
RzLukas
Puntoświr

Imię: Łukasz
Dni na forum: 668
Tematy: 16

Post #104384 Wysłany: 18 Mar 2008 15:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Widocznie ktoś już przy twoim tłumiku grzebał wcześniej . Ja też nie mam tłumika środkowego tylko od złacza elastycznego rura ciągnie się do tłumika końcowego i nie jest spawana tylko skrecana z wejściem tłumika. Raczej nie kupisz tłumika końcowego razem z rurą , lecz każda ta część jest osobna. Nie musisz go spwać wystarczy tylko w odowiednim miejscu przeciąć rurę przy starym tłumiku i skrecić z nowym

http://fiatpunto.com.pl/topic907.html
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
magikgliwice
Sympatyk kropek

Dni na forum: 297
Tematy: 9

Post #104385 Wysłany: 18 Mar 2008 15:53 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

w jaki sposob skrecić ? nie widziałem dokładnie tłumika końcowego ale nie wyobrażam sobie tam żadnego złacza srubowego chyba ze mozna to jakąs obejma zrobic ?
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
jak
Puntoświr

Imię: Jacek
Dni na forum: 548
Tematy: 5

Post #104415 Wysłany: 18 Mar 2008 17:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tutaj możesz zamówić tłumik ( sam brałem od tego producenta i wszystko było ok) myślę że zdjęcie bardzo dobrze pokazuje jak to będzie montowane. Gumy na wieszaki dostajesz gratis oraz w komplecie jest objemka, wystarczy w odpowiednim miejscu dociąć rure, założyć tłumik końcowy i ściągnąć obejmą. Laughing
http://www.allegro.pl/item325538956_tlumik_fiat_punto_ii_gumy_obejma_gratis.html

Sympatyk kropek

Imię: JaneQ
Dni na forum: 455
Tematy: 5

Post #107371 Wysłany: 25 Mar 2008 00:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja rowniez nosze sie z zamiarem wymiany tlumika koncowego. gdy podniosłem auto okazalo sie ze ten aktualny ma dziure na puszce i tylko czekac jak zardzewiała blacha zerwie sie Confused zastanawiam sie nad kupnem czegos takiego: http://www.zeus-tuning.fc.pl/sklep/product_info.php?products_id=45 . Sadzicie ze to ma prawo bytu czy to mocny shit? Nie ukrywam ze chcialbym miec supersprinta badz ultera, tylko ze to kosztuje... Osoba sprzedająca daje na to gwarancje. Powiedziala rowniez, ze wymiary sa identyczne z oryginalnymi, mocowanie rowniez identyczne. Ponoc tlumik ten bardzo delikatnie mruczy a nie pierdzi na cale miasto. Prosze o podpowiedz.

Puntoświr

Dni na forum: 512
Tematy: 11

Post #122475 Wysłany: 06 Maj 2008 12:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Podobno w Polsce w Punto 2 fabycznie montowane był zarówno zestaw ze środkowym tłumikiem jaki i rura, dlatego nie jest powiedziane, że tłumik był już wczesniej wymieniany na rure, bo taki może wyszedł z fabryki. Mi środek wytrzymał 120tys, na tym dystansie tył rozpadł się dwa razy.

Hubi
Moderator

Imię: Hubert
Dni na forum: 655
Tematy: 23

Post #122570 Wysłany: 06 Maj 2008 18:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja mam tylko z końcowym tłumikiem nie mam środkowego i napewno było tak fabrycznie

Punto II 2002/2003 1,2 8V Sad wersja Activ po delikatnym tuningu Wink
Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 618
Tematy: 36

Post #124350 Wysłany: 11 Maj 2008 17:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Image

95zł u mnie w mieście. Cichutko pracuje, pomalowałem go przed wstawieniem żaroodporona farbą,(pierw odtłuściłem..)

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat