Witajcie
w moim Puncie 2 odpadł tłumik końcowy. i mam problem, nie wiem jak sie zabrac za kupno nowego / wymiane. Na tutejszym forum widziałem schemat układu wydechowego w ktorym wystepuje tlumik srodkowy, u mnie czegos takiego nie ma za siatka na dwóch śrubach przykrecona mam rure ktora idzie bezposrednio do dłumika końcowego (zespawane na sztywno). kupujac tłumik końcowy sam be3de musial ta rure ciac i spawac (te tłumiki które widziałem tak beda miały) czy sa tłumiki z cała rura ?? aby montowac bez cięcia i spawania tylko na owe dwie sruby dokrecic zawiesic na gumach i po robicie ?
pozdrawiam
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
RzLukas Puntoświr
Imię: Łukasz
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 668
Tematy: 16 Skąd: Rajbrot (woj. małopolskie)
Widocznie ktoś już przy twoim tłumiku grzebał wcześniej . Ja też nie mam tłumika środkowego tylko od złacza elastycznego rura ciągnie się do tłumika końcowego i nie jest spawana tylko skrecana z wejściem tłumika. Raczej nie kupisz tłumika końcowego razem z rurą , lecz każda ta część jest osobna. Nie musisz go spwać wystarczy tylko w odowiednim miejscu przeciąć rurę przy starym tłumiku i skrecić z nowym
w jaki sposob skrecić ? nie widziałem dokładnie tłumika końcowego ale nie wyobrażam sobie tam żadnego złacza srubowego chyba ze mozna to jakąs obejma zrobic ?
jak Puntoświr
Imię: Jacek
Dni na forum: 548
Tematy: 5 Skąd: Wieruszów
Tutaj możesz zamówić tłumik ( sam brałem od tego producenta i wszystko było ok) myślę że zdjęcie bardzo dobrze pokazuje jak to będzie montowane. Gumy na wieszaki dostajesz gratis oraz w komplecie jest objemka, wystarczy w odpowiednim miejscu dociąć rure, założyć tłumik końcowy i ściągnąć obejmą. http://www.allegro.pl/item325538956_tlumik_fiat_punto_ii_gumy_obejma_gratis.html
_________________ PUNTO II 1,2 8V 60 KM 2002
jansny Sympatyk kropek
Imię: JaneQ
Dni na forum: 455
Tematy: 5 Skąd: Warszawa
ja rowniez nosze sie z zamiarem wymiany tlumika koncowego. gdy podniosłem auto okazalo sie ze ten aktualny ma dziure na puszce i tylko czekac jak zardzewiała blacha zerwie sie zastanawiam sie nad kupnem czegos takiego: http://www.zeus-tuning.fc.pl/sklep/product_info.php?products_id=45 . Sadzicie ze to ma prawo bytu czy to mocny shit? Nie ukrywam ze chcialbym miec supersprinta badz ultera, tylko ze to kosztuje... Osoba sprzedająca daje na to gwarancje. Powiedziala rowniez, ze wymiary sa identyczne z oryginalnymi, mocowanie rowniez identyczne. Ponoc tlumik ten bardzo delikatnie mruczy a nie pierdzi na cale miasto. Prosze o podpowiedz.
_________________ Punto II 1.2 8v czarna strzała 3d
rallypl Puntoświr
Dni na forum: 512
Tematy: 11 Skąd: Dzierżoniów
Podobno w Polsce w Punto 2 fabycznie montowane był zarówno zestaw ze środkowym tłumikiem jaki i rura, dlatego nie jest powiedziane, że tłumik był już wczesniej wymieniany na rure, bo taki może wyszedł z fabryki. Mi środek wytrzymał 120tys, na tym dystansie tył rozpadł się dwa razy.
_________________ RALLYMANIAK !!!
Punto 2000r., Ducato 2002r.
Hubi Moderator
Imię: Hubert
Dni na forum: 655
Tematy: 23 Skąd: Skierniewice
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach