Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Jaki alarm do Grande Punto? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Dominguez
Przyjaciel

Imię: Dominik
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 679
Tematy: 11

Post #11266 Wysłany: 06 Mar 2007 10:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam Grande Maniaków!!

W czwartek odbieram z salonu nowego GP i zastanawiam się nad alarmem. Czy warto brać alarm z salonu za ok. 850zł czy może lepiej poszukać gdzieś jakiejś firmy, która go zakłada? Jak jest z waszymi autkami? Czy macie braliście Kropki z salonu od razu z alarmem czy dokupywaliście potem?

Dodam, że zamówiłem blokadę skrzyni biegów, ale wydaje mi się, że alarm też powinien być (przynajmniej gówniarzy wystraszy jak się będą chcieli dostać Smile ).

Pozdrawiam,

Dominguez
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Wujek V
Puntoświr

Dni na forum: 715
Tematy: 8

Post #11268 Wysłany: 06 Mar 2007 10:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Do straszenia gówniarzy to wystarczy dioda od centrala Laughing Laughing Laughing

A co do alarmu to dla mnie lepiej fabryczny, pilota nie trzeba taszczyć dodatkowo Smile
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Yahoo Messenger
pepepe
Gość

Post #11269 Wysłany: 06 Mar 2007 10:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja wybralem alarm za 935 pln do wersji Energy - w ten sposob mam centralny zamek , alarm , otwieranie bagaznika w kluczyku , bez zadnych pilotow.
Poza tym nie tracisz gwarancji , przypuszczam , ze tracisz na elektryke i elektronike jak w nia zaingeruje spoza ASO.
Moim zdaniem warto, tym bardziej, ze jest to wg. Salonu alarm ktory montuja wszedzie w Fiatach, wiec gdziekolwiek w Europie naprawisz go w razie wyjazdu.
Yoka
Moderator

Dni na forum: 682
Tematy: 25

Post #11271 Wysłany: 06 Mar 2007 10:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zamawiałem alarm fiatowski u dilera. Mam go w breloku a nie w kluczyku bo opcja za alarm 1000 zł to za duzy wydatek. Alarm który kupiłem kosztował znacznie mniej ...koło 650-700 zł. Alarm spisuje sie dobrze w końcu jest to produkt specjalnie pod fiata przygotowywany Smile

[ Dodano: Wto Mar 06, 2007 10:40 am ]
Wujek V napisał:
Do straszenia gówniarzy to wystarczy dioda od centrala Laughing Laughing Laughing

tylko ze ta dioda po chwili gaśnie...i nikogo juz nie straszy Smile

Tylko Chuckowi Norrisowi w ogóle nie psuje sie Grande Punto
kaliniec
Puntoświr

Imię: andrzej
Dni na forum: 791
Tematy: 1

Post #11274 Wysłany: 06 Mar 2007 11:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dominguez napisał:
Witam Grande Maniaków!!

W czwartek odbieram z salonu nowego GP i zastanawiam się nad alarmem. Czy warto brać alarm z salonu za ok. 850zł czy może lepiej poszukać gdzieś jakiejś firmy, która go zakłada? Jak jest z waszymi autkami? Czy macie braliście Kropki z salonu od razu z alarmem czy dokupywaliście potem?

Dodam, że zamówiłem blokadę skrzyni biegów, ale wydaje mi się, że alarm też powinien być (przynajmniej gówniarzy wystraszy jak się będą chcieli dostać Smile ).

Pozdrawiam,

Dominguez

Zależy przed czym chcesz ochronić samochód.Przed kradzieżą blokada jest najlepsza, przed dewastacją....nie ma żadnej ochrony. Zadziałanie alarmu oznacza, że prawdopodobnie ktoś dobrał się do auta i ...co z tego?IMO zbędny zakłucacz ciszy nocnej Laughing ale każdy robi jak uważa.
Dominguez
Przyjaciel

Post #11288 Wysłany: 06 Mar 2007 12:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

kaliniec napisał:

Zależy przed czym chcesz ochronić samochód.Przed kradzieżą blokada jest najlepsza, przed dewastacją....nie ma żadnej ochrony. Zadziałanie alarmu oznacza, że prawdopodobnie ktoś dobrał się do auta i ...co z tego?IMO zbędny zakłucacz ciszy nocnej Laughing ale każdy robi jak uważa.

No właśnie. Czy jest sens wywalac prawie 1000 zeta na alarm? Może lepiej zamontowac dodatkowo do blokady skrzyni biegów np. blokadę kierownicy lub jeszcze coś innego.

Tylko, że wtedy chyba lepiej przy kupnie radia od razu przerobic jego kieszeń na wyjmowaną...
kaliniec
Puntoświr

Post #11294 Wysłany: 06 Mar 2007 13:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dominguez napisał:

Może lepiej zamontowac dodatkowo do blokady skrzyni biegów np. blokadę kierownicy lub jeszcze coś innego.

Nie wyglupiaj się Lol Poza tym Fiatów nie kradną a tym bardziej z blokadą sb Laughing Alarm(zwłaszcza za 1 tys.) przed niczym nie chroni.Domykanie szyb działa dzięki niemu ale czy warto
pepepe
Gość

Post #11296 Wysłany: 06 Mar 2007 13:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja sprostuje to tak , kupilem oryginalny Fiatkowski za 930 pln - wszystko w kluczyku.
Autko mam w ratach na 60 miesiecy, wiec ten alarm mi wliczyli ... przy ratach to zerowy wydatek - 17 pln miesiecznie wiecej.

Gdybym mial wydac gotowke to wzialbym cos tanszego ale w ASO - zeby gwarancji nie tracic.
golab
Przyjaciel

Imię: Marcin
Dni na forum: 913
Tematy: 18

Post #11345 Wysłany: 06 Mar 2007 15:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Fabryczny alarm kosztował mnie bodaj 840 ziko. Całość jest sterowana ze standardowego kluczyka-pilota. Brakuje mi natomiast funkcji zdalnego uruchamiania syreny, gdyby np. ktoś się kręcił obok auta... Ekhm...

Blokada skrzyni jeszcze może być, ale na kierownice to już przesada. Laughing Możnaby przykuć auto do słupa, tylko kto będzie zakładał i zdejmował te wszystkie zabezpieczenia...? Mr. Yellow

A więc moje auto chroni alarm fabryczny i... pełny pakiet ubezpieczeń! Faja Jak mają mi go zdewastować i nie ruszyć, to niech lepiej zabiorą. :]

pepepe
Gość

Post #11348 Wysłany: 06 Mar 2007 15:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Golab masz racje.
Mam to samo w I i bede mial w GP.

Co do zabezpieczen to trzeba byc uwaznym.
Do AC trzeba miec conajmniej 2 zabezpieczenia i jak je masz musisz ich uzywac.

Jak masz np. immobilizer (fabrycznie jest) i alarm a do tego powiedzmy 3 dodatkowe to musisz je zalozyc, jak Ci udowodnia, odpaliles te 2 podstawowe a dodatkowych nie to moga nie wyplacic kasy.
Kiedys widzialem w jakims programie taka sytuacje.

Mimo, ze musisz miec 2, to jak masz dodatkowe i ich nie uruchomisz to kaplica.
Moze dlatego, ze wpisuja je do policy AC i z tego tytulu masz znizke za wieksza ilosc zabezpieczen - tego dokladnie nie wiem ale tak sadze.
kaliniec
Puntoświr

Post #11362 Wysłany: 06 Mar 2007 16:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

golab napisał:
A więc moje auto chroni alarm fabryczny i... pełny pakiet ubezpieczeń! Faja Jak mają mi go zdewastować i nie ruszyć, to niech lepiej zabiorą. :]

Otóż to: pakiecik to najlepsze zabezpieczenie Laughing

Przyjaciel

Post #11364 Wysłany: 06 Mar 2007 16:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zostane w takim razie przy immobiliserze i blokadzie skrzyni biegow no i oczywiscie pakiecie ubezpieczen.

Dzięki za pomoc!
kaliniec
Puntoświr

Post #11381 Wysłany: 06 Mar 2007 17:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dominguez napisał:
Zostane w takim razie przy immobiliserze i blokadzie skrzyni biegow no i oczywiscie pakiecie ubezpieczen.

Dzięki za pomoc!

Nie ma za co.500 się należy. W końcu drugie tyle zostanie Ci w kieszeni hahaha

Przyjaciel

Imię: Marcin
Dni na forum: 913
Tematy: 18

Post #11416 Wysłany: 06 Mar 2007 19:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

pepepe napisał:

Mam dwa. Wink Jednym jest - jak napisałeś - fabryczny immo, a jako drugie założyłem alarmik. Immo używa się samo z siebie, a alarm załącza się wraz z zamknięciem drzwi z pilota... Smile

kaliniec napisał:

Hahahah... hahaha Drugie dla mnie!

kaliniec
Puntoświr

Post #11436 Wysłany: 06 Mar 2007 19:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

golab napisał:
pepepe napisał:

Mam dwa. Wink Jednym jest - jak napisałeś - fabryczny immo, a jako drugie założyłem alarmik. Immo używa się samo z siebie, a alarm załącza się wraz z zamknięciem drzwi z pilota... Smile

kaliniec napisał:

Hahahah... hahaha Drugie dla mnie!

A Tobie za co? Ty propagujesz jakieś alarmy Rolling Eyes Po za tym jemu to się wtedy nie opłaci Smile

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat