Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Głośniki Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
blashey
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 456
Tematy: 7

Post #105910 Wysłany: 22 Mar 2008 11:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam!
Mam pytanko odnosnie glosnikow do Fiata Punto II 2001 rok.
Otoz chcialbym sobie je zamontowac w orginalnych otworach i teraz mam problem ktore wybrac. Poszedlem ostatnio do sklepu CarAudio i koles mi powiedzial ze nie kazde beda pasowac poniewaz oryginalne otwory na glosniki sa dosc plytkie i takie plaskie tez musza byc glosniki. Cene powiedzial mi za komplet 300zl. Chcialbym kupic cos tanszego Smile Tak w granicach do 200 (ok 150zł).
Czy może ktoś z Was montował u siebie w kropku coś takiego i może coś polecić. Nie lubię 'sieczki' w samochodzie więc nie muszą być jakiejś wypasionej mocy. Wystarczy że będą ładnie grały.
Może ktoś zapoda jakiś link do allegro albo jakiegoś sklepu internetowego?

Z góry bardzo dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam... WESOŁYCH ŚWIĄT Smile

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
BzzQ
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 337
Tematy: 12

Post #105918 Wysłany: 22 Mar 2008 11:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niech Ci kolo nie ściemnia... Ja u siebie z przodu włożyłem Magnaty (gł. montażu 68mm) to dość dużo foto poniżej w porównaniu do fabryki...

Image

Nawet sie mieszczą w fabryczne miejsca...

Image

iNTER
Puntoświr

Imię: Piotr
Dni na forum: 312
Tematy: 22

Post #105940 Wysłany: 22 Mar 2008 12:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

BzzQ mam nadzieje że dałeś jakiś dystans między boczek a drzwi, bo jeśli nie to nie jest zbyt dobry pomysł, cały boczek pracuje wtedy z głośnikiem
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
BzzQ
Puntoświr

Post #105954 Wysłany: 22 Mar 2008 12:53 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ocztwiście że dałem, zdjęcia są jeszcze przed zabawą z dystansami, ciekawy byłem czy sie zmieszczą, do tej pory słyszałem że max mozna 60mm zamontować, no i się udało, później była zabawa z dystansem i montaż do blachy, wygłuszenie jakoś jak bedzie cieplej... syki też mam nie fabryczne i wszystko ładnie na zwrotnicy pod piecem... efekt EXTRA... w planach ciemne szyby i Pioneery 6x9 Ts-A6921 2x380W też pod piecem... całe car audio mam z poprzedniego samochodu, nowy właściciel nie chciał mi dopłacic za sprzet więc go sobie zabrałem i wciskam w kropka Mr. Green Mr. Green Mr. Green

iNTER
Puntoświr

Post #105991 Wysłany: 22 Mar 2008 13:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

BzzQ wszystko OK ale za pomysł z jajkami w półce powinni ręce ucinać, no ale to Twoje autko Razz
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
sławu
Puntoświr

Imię: Sławek
Dni na forum: 375
Tematy: 10

Post #106053 Wysłany: 22 Mar 2008 15:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja tez mialem jajka w polce i teraz mam... dziurawe polki;/

Puntoświr

Post #106093 Wysłany: 22 Mar 2008 16:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Półka i jej żywot jest mi obojętna, i tak na niej nic nie leży więc niech chociaż spełnia jakieś zadanie...

iNTER
Puntoświr

Post #106103 Wysłany: 22 Mar 2008 16:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

BzzQ uwierz mi że do zadań w/w półki nie należy utrzymywanie głośników, zamiast niszczyć sobie scenę muzyczną może lepiej sprzedać owale i kasę zainwestować w coś innego np. wzmacniaczyk
BzzQ
Puntoświr

Post #106138 Wysłany: 22 Mar 2008 18:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dziękuje za troske o moją półkę, ale decyzje już podjąłem co do jej przeznaczenia, wzmacniacz mam, a nawet dwa... A czy uważasz że scene tworzą je głośniki zamontowane przez fabrykę??? Bo jakoś nie bardzo...

Jeśli chodzi o mnie to lubie słuchać muzyki głośno i nie specjalnie mnie obchodzi że to niby wieś, albo coś w tym stylu...

W seju którym jeździłem wcześniej zestwa do detonacji wyglądał mniej więcej tak (przem za jakość-zdjęcia robione telefonem)

Image

co do tylniej półki to czeka ją mniej więcej to...

Image

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat