Witam,dzisiaj było wyjątkowo paskudnie na dworze,aura nas nie rozpieszczała.Ale do rzeczy: dzisiaj zaobserwowałem dziwne zachowanie mojego kropka. Pojeździłem trochę od rana, a po południu po ponownym uruchomieniu silnika odczułem spadek mocy i nierówną pracę. Jak zatrzymałem się na skrzyżowaniu to wyraźnie odczułem jakby nie pracował na jeden gar (bujanie samochodu?) Dodanie gazu powodowało "zamulenie" silnika.
Czy może to być wina wilgoci? A jeśli tak to CO zamokło?
_________________ Życie jest zbyt piękne i krótkie żeby się przejmować pierdołami!
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
iNTER Puntoświr
Imię: Piotr
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 313
Tematy: 22 Skąd: Gliwice
Też mi sie tak wydaje, to moga byc kable zapłonowe, jeśli jest zbyt wilgotno i to stare bądź kiepskie kable mogą mieć przebicia i nie ma iskry w cylindrze, więc może po prostu silnik nierówno pracować.Pozdrawiam!
vojt Puntomaniak
Imię: Wojtek
Dni na forum: 327
Tematy: 16 Skąd: Grudziądz
no i mogło tak być,postał przez niedzielę, w poniedziałek było już wszystko w porządku.
Jak mam namierzyć sprawcę zamieszania i jak się upewnić ze to kable,a nie coś innego?
Pozdrawiam
_________________ Życie jest zbyt piękne i krótkie żeby się przejmować pierdołami!
iNTER Puntoświr
chodzi chyba o to ze jak popryskasz rozpylaczem nad kablami zapłonowymi i okaże sie ze sa kiepskie to zaczną sie przebicia,czyli po prostu silnik zacznie nie równo pracować....
iNTER Puntoświr
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach