Witam . Podczas jazdy zapaliła mi sie dzisiaj 2 razy kontrolka pomarańczowa ( silnik 1.9 jtd ) to cos chyba z dieslem zwiazane . Otoz jak silnik jest po nocy to ona gasnie prawie rowno z kontrolka od swiec zarowych . ( jest ona po lewej stronie pod swiecami zarowymi i wyglada jak taki zbiornik ( kolor pomaranczowy ) Pierwsza kontrolka na dole po lewej stronie. Czy ktos wie co to za kontrolka ??[img]
[/img]
_________________ Punto II 1.9 JTD Sporting
Ostatnio zmieniony przez smolar22 dnia 26 Mar 2008 10:09, w całości zmieniany 1 raz
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
ka-8 Puntoświr
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 708
Tematy: 26
Oj... cos czuje ze to sygnalizacja wody w paliwie (dokladniej chyba w filtrze paliwa). Wyglada toto jak "chlodnica" albo "kanister" z "falkami" sugerujacymi jakis plyn w srodku? Ale spokojnie... na razie bez paniki... moze to falszywy alarm, u mnie tak bylo (w PIIFL; 1.3 Multijet) ze cos bylo nie tak z obudowa filtra paliwa i dawala falszywy alarm, podczas gdy bylo wszystko ok. Wymienili na gwarancji bez szemrania (na liczniku bylo cos nieco ponad 1000km o ile pamietam).
_________________ Dlugodystansowy test Fiat Punto IIFL 1.3 Multijet wersja specjalna "Miś". Stan zaawansowania: 31.56% (78900km)
StRz3cHu Sympatyk kropek
Imię: Paweł
Dni na forum: 249
Tematy: 3 Skąd: Otwock
Sprawdziłem w instrukcji obsługi i nie ma nic o tej kontrolce!! :] jest tylko pokazana jedna nawet podobona i prawie w tym samym miejscu ale czerwona i sygnalizujaca awarie automatycznej skrzyni biegów wiec to to napewno nei to
_________________ Fiat Punto 1.8 16V HGT 99r. blue
ipIV
Imię: Michał
Dni na forum: 933
Tematy: 156 Skąd: Ruda Śląska
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach