Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Grande punto dynamic Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
bravoemotionmjet
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 182
Tematy: 1

Post #155192 Wysłany: 10 Sie 2008 21:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Gebczak napisał:
Na początku witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy kropek. Chciałem Was powiadomic że niedługo będę (mam nadzieje szczęśliwym) Posiadaczem GP.
Zamierzam w poniedziałek pojechać do salonu i zamówić sobie Grande punto, i tu nasuwa mi sie zapytanie co wybrać. Mam upatrzoną kropkę 1.4 w wersji Dynamic i zastanawiam się na pakietem Dynamic Comfort w którego skład wchodzi: podłokietnik przedni, skórzana kierownica i gałka skrzyni biegów, korek wlewu paliwa na kluczyk, elektryczna regulacja lędzwiowa siedzenia kierowcy i klimatyzacja automatyczna dwustrefowa. Nurtuje mnie czy tak klimatyzacja automatyczna jest warta czy czasem nie wystarczy klima manualna, prosiłbym forumowiczów o opinie w tej sprawie......

Wiec mogę go teraz wam dokładnie przedstawić:
1,4 77KM Dynamic, czarny Crossver+ pakiet dynamic comfort. W momencie odbioru kropeczek miał przejechane 5km. Oczywiscie mam pierwsze fotki dla was reszte w miare możliwości bede dodawał.

Jeśli możesz to bierz inny silnik, najlepiej gorsze wyposażenie a większą moc silnika. Jeździłem 2 lata GP 1.4 77 KM bez klimatyzacji i więcej nie chcę tego silnika. Po mieście w normalnej jeździe bez żadnych wyścigów na światłach palił 7.8 - 8.4 l/100 km!! Ale to moja subiektywna opinia.

Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 443
Tematy: 24

Post #155197 Wysłany: 10 Sie 2008 21:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

bravoemotionmjet trochu się spóźniłeś z poradą Devil

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Gebczak
Puntomaniak

Dni na forum: 254

Post #155229 Wysłany: 10 Sie 2008 21:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no dokładnie. Powiem Ci że moje srednie spalanie większość po mieście wynosi w granicach 6.4 do 6.8l/100km

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 443
Tematy: 24

Post #155231 Wysłany: 10 Sie 2008 21:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Gebczak gratuluję to dość delikatnie jeżdzisz. Mnie na początku palił tak jak u bravoemotionmjeta ale teraz spalanie spadło do około 7 - 7,5 po mieście.

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Gebczak
Puntomaniak

Dni na forum: 254

Post #155247 Wysłany: 10 Sie 2008 21:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

nie wiem czy tak delikatnie. Wiadome że np w Warszawie czy tak jak Tobie w Katowicach więcej spali nizz mnie w taki małym mieście jak Zawiercie. Ostatnio w trasie spalił mi w granicach 5.5l. Ale największe spalanie jakie uzyskałem to było w granicy 7.5l ale targałem prawie cały czas 140- 160 to wtedy tak spalanie gwałtownie wzrosło

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
bravoemotionmjet
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 182

Post #155264 Wysłany: 10 Sie 2008 22:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

krowka napisał:
michalj napisał:
krowka, twierdzisz więc, że Grande Punto jest jedynym autkiem Fiata, które ma automatyczną dwustrefową klimatyzację (Panda też ma jednostrefową)?

Można powiedzieć, że w pełni dwustrefową. Inne mają tylko podział temperatury. W Grande jest dodatkowo podział nawiewu na prawą i lewą stronę. Pasażer i kierowca mogą ustawiać różne kierunki nawiewu, jednak ostateczny wybór i tak należy do kierowcy Wink Nie wiem jak jest w Pandzie, bo nie widziałem.

Dwustrefowość polega na możliwości regulowania temperatury dla pasażera oraz kierowcy. A regulacja poszczególnych kierunków jest możliwa poprzez zamknięcie lub otworzenie kratek nawiewu Smile I jakoś ta moja "ułomna" dwustrefowa klimatyzacja w Bravo mi nie przeszkadza Wink I tak jest ustawiona na MONO Smile W GP mam manualną i jak dla mnie to jedyną różnicą jest to, że w Bravo mam ładny wyświetlacz, a w GP włączoną sprężarkę klimatyzacji sygnalizuje dioda na włączniku Smile

[ Dodano: 10 Sie 2008 22:20 ]
Grzegorz1976 napisał:
bravoemotionmjet trochu się spóźniłeś z poradą Devil

Zauważyłem Very Happy
Ale i tak życzę szerokości i przyczepności

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat