| Autor |
Wiadomość |
Gebczak
Puntomaniak

Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 242
Tematy: 1 Skąd: Poręba/Zawiercie
|
Na początku witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy kropek. Chciałem Was powiadomic że niedługo będę (mam nadzieje szczęśliwym) Posiadaczem GP.
Zamierzam w poniedziałek pojechać do salonu i zamówić sobie Grande punto, i tu nasuwa mi sie zapytanie co wybrać. Mam upatrzoną kropkę 1.4 w wersji Dynamic i zastanawiam się na pakietem Dynamic Comfort w którego skład wchodzi: podłokietnik przedni, skórzana kierownica i gałka skrzyni biegów, korek wlewu paliwa na kluczyk, elektryczna regulacja lędzwiowa siedzenia kierowcy i klimatyzacja automatyczna dwustrefowa. Nurtuje mnie czy tak klimatyzacja automatyczna jest warta czy czasem nie wystarczy klima manualna, prosiłbym forumowiczów o opinie w tej sprawie......
Wiec mogę go teraz wam dokładnie przedstawić:
1,4 77KM Dynamic, czarny Crossver+ pakiet dynamic comfort. W momencie odbioru kropeczek miał przejechane 5km. Oczywiscie mam pierwsze fotki dla was reszte w miare możliwości bede dodawał.
Oto Fotki

|
|
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
MatiGP
Puntoświr
Imię: Mateusz
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 245
Tematy: 10 Skąd: Sosnowiec
|
Powiem Ci że manualna jest raczej wystarczająca. Jaki silnik chcesz zakupić 95 Km czy 77 Km ? |
_________________ Fiat Seicento 1.1 MPI 54 Km 2004 rok  |
|
|
|
 |
bbanditoss
Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 501
Tematy: 27 Skąd: Katowice
|
ja mam autyczną klimkę i jestem zadowolony  |
|
 |
Jedi
Puntoświr

Imię: Piotr
Dni na forum: 298
Tematy: 7 Skąd: Będzin
|
Gebczak też mam dynamica i w pakiecie komfort nie było klimy automatycznej. Natomiast manual w zupełności daje radę :alien: |
_________________ Pozdrawiam - "Jedi"
Wielki Kropek 1,4 8V 5D Dynamic @ Tartarini Sequential |
|
|
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 431
Tematy: 23 Skąd: Katowice
|
Witam, gratuluję wyboru. A co do klimy to manual jest całkowicie ok, a automat to juz luksus  |
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
Proszę nie podrabiać avatarka z Alem - byłem pierwszy !
GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony |
|
|
|
 |
bbanditoss
Moderator

|
| Grzegorz1976 napisał: |
| a automat to juz luksus |
mówisz ?  |
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

|
| bbanditoss napisał: |
| mówisz ? |
Pewnie, nie dość że działa to jeszcze wygląda  |
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
|
|
|
 |
Gebczak
Puntomaniak

|
Dzięki za podpowiedzi co do wyboru, tylko jest jeden plus tego pakietu bo za 3tys można miec i klimę aut. i pare dośc ciekawych dodatków, mam czas do poniedziałku to prześpię sie z tym tematem i cos wybiore i napewno was poinformuje.
| Cytat: |
MatiGP
Powiem Ci że manualna jest raczej wystarczająca. Jaki silnik chcesz zakupić 95 Km czy 77 Km ? |
77km. |
|
|
|
|
 |
michalj
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 425
Tematy: 5 Skąd: Legionowo
|
W 2007 roku w pakiecie Komfort była "tylko" manualna. Jest ona jak najbardziej wystarczająca, ale jest jednostrefowa (co np. powoduje lekki dyskomfort jeśli jadę z Mamą - ja wolę chłodniej, Mama - cieplej). Do tego automat trzyma sam zadaną temperaturę, a w manualnej musisz sam regulować "w miarę potrzeb". Ale oczywiście komfort klimatyzacji jest ogromny. |
_________________ Michał Jazłowiecki (michalj)
Fiat Grande Punto Dynamic + Komfort (2007), 1.4 8v 77 KM, szary Jungle, 5d |
|
|
|
 |
Gebczak
Puntomaniak

|
mam jeszcze do was jedno małe pytanko, aczkolwiek jak klaruje sie komfot jazdy na tylnich siedzeniach, bo własnie w lato chce jechac do rodzinki na morze to ze sląska troche kawałek, a niechciałbym słucha marudzenia tupu za mały ten samochód,( bo tak mam na codzien---> bravo 97') Moja żona twierdzi że może linea była by lepsza( no napewno wiekszy komfort) ale fakt ze jest produkowana w Turcji jakoś mnie przeraża. |
|
|
|
|
 |
michalj
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 425
Tematy: 5 Skąd: Legionowo
|
Linea ma kilka centymetrów więcej na tyle niż Grande Punto, jej jakość jest (podobnież) bardzo dobra. Niestety, nie mam porównania między starym Bravo a Grande Punto czy Lineą, a zwłaszcza w kwestii ilości miejsca na tylnej kanapie.
P.S. O ile w Pandzie jeździłem i z przodu (zarówno jako kierowca, jak i pasażer) i z tyłu, to w Grande Punto poza jazdą próbną i około godziną jeżdżenia z serwisantem w poszukiwaniu źródła stuków, to nie opuszczam fotela kierowcy.  |
_________________ Michał Jazłowiecki (michalj)
Fiat Grande Punto Dynamic + Komfort (2007), 1.4 8v 77 KM, szary Jungle, 5d |
|
|
|
 |
bbanditoss
Moderator

|
Gebczak ja mam wersję Sport z flegami 17" więc napewno jest mniej komfortowo niż w takim Dynamicu na 15 ale dla mnie to akurat zaleta i zeszłoroczny wyjazd nad morze nie był problemem tymbardziej, że drogi ze Śląska nad morze nie są takie złe  |
|
 |
krowka
Ekstremista

Imię: Marek
Dni na forum: 526
Tematy: 7 Skąd: Toruń
|
Witam.
Szkoda, że napisałeś "szczęśliwych". Ja do nich nie należę, ale nie chodzi tu o Kropka... Co do klimy, to bierz automat, super sprawa... |
_________________ Fiat Grande Punto czarny crossover 1.4 8V Emotion 2007
Fiat UNO 45 MKII czerwona strzała |
|
|
|
 |
Courage
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Dni na forum: 303
Tematy: 14 Skąd: Lubliniec
|
Hej! Ja mam klimę manualną i powiem, że nieźle się sprawuje
Co do miejsca z tyłu to jak dla mnie jest ok... ustawiając fotel pasażera tak, aby on też miał dość miejsca... ( mój wzrost 186cm ).
Jedynie co do komfortu na przednim siedzeniu pasażera... to jak z tyłu ktoś siedzi i i fotel jest ustawiony tak, żeby mogła ona wygodnie siedzieć to ja dotykam lewym kolanem do konsoli... i nie to ze lekko dotykam, wręcz się odpycham Troche to wkurzające... |
|
|
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

|
Ja powiem tak. Jak cię stać i masz na tyle funduszy to bierz klimę automatyczną w tym pakiecie. Jak chcesz zaoszczędzić to spokojnie możesz automata sobie odpuścić. Co do miejsca z tyłu, to 2 dorosłe osoby o przeciętnym wzroście (tak do 176-178 cm) mają tam wygodnie. Linea oczywiście będzie ciut większa, ale wejdź sobie do linei i do GP do środka i zrozumiesz dlaczego właśnie GP  |
|
|
|
 |
|
|