Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Seryjny centralny zamek z pilota w kluczyku Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
marcin20050
Sympatyk kropek

Imię: Marcin
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 340
Tematy: 2

Post #108196 Wysłany: 26 Mar 2008 20:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam seryjny cantralny zamek sterowany zdalnie z pilota - kluczyka. Hmmm, tylko nie wiem dlaczego nie działa. Musze otwierać drzwi kluczykiem a chciałbym z pilota…Po naciśnięciu dioda w kluczyku miga ale nie ma żadnej reakcji, nie podnosi siłowników..hmmmm… Co może być przyczyną…

Image
Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Praetorian
Puntoświr

Imię: Przemek
Dni na forum: 328
Tematy: 6

Post #108257 Wysłany: 26 Mar 2008 22:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Możliwe, że masz poluzowana klemę na akumulatorze. Podokręcaj tam wszystkie możliwe śruby. Ja tak miałem ostatnio, a wraz z centralnym posłuszeństwa odmawiało radio (lekki wybój i się wyłączało), światła i ogólnie elektryka.

Ja_szczur
Puntoświr

Imię: Jarek
Dni na forum: 576
Tematy: 56

Post #108309 Wysłany: 27 Mar 2008 01:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam dokładnie to samo, tylko do tego alarm mi świruje.

Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 575
Tematy: 39

Post #108364 Wysłany: 27 Mar 2008 09:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Bateryjka w pilocie.
Miałem dokładnie taką samą sytuację, wymiana bateryjki w pilocie pomogła (chociaż na starej baterii dioda migała, to drzwi się nie otwierały).

[ Dodano: 27 Mar 2008 09:13 ]
Aha, dopiero teraz zauważyłem, że masz kluczyk jako pilot... Tym niemniej nadal stawiam, że to bateryjka, tyle, że trudniej będzie ją wymienić.

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
biuroadama
Sympatyk kropek

Dni na forum: 318
Tematy: 0

Post #108374 Wysłany: 27 Mar 2008 09:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

nie ma żadnego problemu z wynianą baterii - w kluczyku jest tajkie nacięcie na śrubokręt - delikatnie trzeba podważyć i kluczyk rozkłada się na pół i mamy wszystki na widoku
pozdrawiam

Sympatyk kropek

Dni na forum: 288
Tematy: 2

Post #108436 Wysłany: 27 Mar 2008 13:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam ten sam problem. Wymieniłem baterie w pilocie/kluczyku ale jak centralny nie działał tak nie działa. Grzebiąc pod maską zauważyłem, że czarny klocek (na prawo, tuż obok akumulatora w którym zamontowana jest syrena alarmowa) jest nieco sfatygowany... nie owijając w bawełnę - pęknięty! Czy to uszkodzenie może mieć wpływ na działanie centralnego zamka?

Generalnie mam nieco "wybrakowany" immobiliser, posiadam tylko jeden kluczyk a od czasu do czasu po odpaleniu stacyjki pojawia się informacja "CODE" i żółty kluczyk. Wybaczcie kropko-maniacy ale ja - laik roszczę sobie prawo do zadawania pytań banalnych Smile

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat