Mam seryjny cantralny zamek sterowany zdalnie z pilota - kluczyka. Hmmm, tylko nie wiem dlaczego nie działa. Musze otwierać drzwi kluczykiem a chciałbym z pilota…Po naciśnięciu dioda w kluczyku miga ale nie ma żadnej reakcji, nie podnosi siłowników..hmmmm… Co może być przyczyną…
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Praetorian Puntoświr
Imię: Przemek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 328
Tematy: 6 Skąd: Wrocław
Możliwe, że masz poluzowana klemę na akumulatorze. Podokręcaj tam wszystkie możliwe śruby. Ja tak miałem ostatnio, a wraz z centralnym posłuszeństwa odmawiało radio (lekki wybój i się wyłączało), światła i ogólnie elektryka.
Bateryjka w pilocie.
Miałem dokładnie taką samą sytuację, wymiana bateryjki w pilocie pomogła (chociaż na starej baterii dioda migała, to drzwi się nie otwierały).
[ Dodano: 27 Mar 2008 09:13 ]
Aha, dopiero teraz zauważyłem, że masz kluczyk jako pilot... Tym niemniej nadal stawiam, że to bateryjka, tyle, że trudniej będzie ją wymienić.
_________________ Pompa cieczy chłodzącej - 150 zł
Jazda z prędkością 180 km/h - bezcenne
Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304 => LPG sucks
biuroadama Sympatyk kropek
Dni na forum: 318
Tematy: 0 Skąd: Bytom
nie ma żadnego problemu z wynianą baterii - w kluczyku jest tajkie nacięcie na śrubokręt - delikatnie trzeba podważyć i kluczyk rozkłada się na pół i mamy wszystki na widoku
pozdrawiam
_________________ Punto I 75 ELX
sir_dadol Sympatyk kropek
Dni na forum: 288
Tematy: 2
Mam ten sam problem. Wymieniłem baterie w pilocie/kluczyku ale jak centralny nie działał tak nie działa. Grzebiąc pod maską zauważyłem, że czarny klocek (na prawo, tuż obok akumulatora w którym zamontowana jest syrena alarmowa) jest nieco sfatygowany... nie owijając w bawełnę - pęknięty! Czy to uszkodzenie może mieć wpływ na działanie centralnego zamka?
Generalnie mam nieco "wybrakowany" immobiliser, posiadam tylko jeden kluczyk a od czasu do czasu po odpaleniu stacyjki pojawia się informacja "CODE" i żółty kluczyk. Wybaczcie kropko-maniacy ale ja - laik roszczę sobie prawo do zadawania pytań banalnych
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach