witam
jestem nowym mam nadzieje szczesliwym posiadaczem punta (134 tys przejechane i nie wiem czy mial robiony chc sadze ze z raz napewno )jak w temacie i mam juz problem jeszcze nie mam blach (tablic) bo autko sprowadzane a juz chyba mam rozrzad do wymiany :
bo pewnego dnia odpalilem go i nagle efektem byla dziwna praca silnika po dodaniu gazu (na luzie przed blokiem stal) uspokoilo sie ale slychac stukanie i co odkrylem po lewej stronie silnika strzepki paska ... i jak chodzi to slychac stukanie lekkie tak jak by kawalek paska jeszcze uderzal o pokrywe czy cos ... czy to mozliwe ze rozrzad ?? ze pasek mi przeskoczyl ktorys czy cos w tym rodzaju ??
jak tak czy wymieniac caly(komplet) jesli tak to co wchodzi w sklad kompletu ??
jaka cena calego kompletu ??
czy lepiej do aso czy moze jakiegos "speca nierenomowanego" jechac ??
jaka roznica cen ??
proszil bym o konkretna odpowiedz i potraktowanie powaznie tematu
czytalem inne podobne posty i niestety nie znalazlem konkretnej odpowiedzi z gory dziekuje za odpowiedz
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Fox_007 Sympatyk kropek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 517
Tematy: 7
Jak tak czy wymieniać cały(komplet) jeli tak to co wchodzi w skład kompletu ??
Ja wymieniałem rozrząd jakieś 2 miesiące temu. Wymieniłem cały komplet czyli:
pasek
rolkę
napinacz
Części na fotach to oczywiście stare ale nowe niczym sie nie różnią
Jaka cena całego kompletu ??
Łącznie dałem 280 zł
Czy lepiej do aso czy może jakiegoś "speca nierenomowanego" jechać ??
W ASO jak się pytałem to chcieli za wszystko 900 zł ........... a znajomy mechanik wymienił za 130 zł + koszty części
chyba że nie masz zaufanego mechanika to kup swoje częsci i jedź z nimi do ASO, ja za pasek, rolkę, napinacz i pompę wody zapłąciłem niecałe 400 pln + 210 pln robocizny
no wiec jestem juz po wiec mnie wynioslo to 652 zł
pasek rozrzadu - 68,50
pompa wody - 107,99
kolo napinacz... - 158,00
kolo prowadz... - 53,00
pasek plaski - 46,80
i dodatkowo simering 30x4 - 18,40
+ oczywiscie robocizna
robilem to w serwisie Bosh'a w jastrzebiu szybko jak trzeba ale niestety okazalo sie ze dosdatkowo musze wymienic rolki do paska plaskiego wszystkie co tez mnie kosztowalo jak znajde paragon wpisze dokladnie co i jak i ile ...(wymiana konieczna poniewaz z plasitku sa te rolki i sie zuzywaja z czasem... a co za tym idzie niszczy pasek plaski - szarpie go na strzepy )
_________________ Punto II 1.9 JTD HLX (86km)
aku... Centra Futura 53Ah/540A
Oil... Mobil1 Turbo Diesel 10w40
kozak71 Forumowicz
Dni na forum: 108
Tematy: 1
Rozrząd ja wymieniłem przy zakupie, miał 130 000 teraz ma 180 000 i jest w warsztacie na czujnik ciśnienia powietrza, przy okazji będzie wymieniony rozrząd. I standardowa wymiana płynów. Koszt 1000 z robocizną.
No Name Puntoświr
Imię: ROBERT
Dni na forum: 652
Tematy: 9 Skąd: Pszczyna-Strumień
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach