Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Lewarek do GP Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
kociniak
Puntoświr

Imię: Paweł
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 699
Tematy: 7

Post #111636 Wysłany: 04 Kwi 2008 14:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

witajcie
jako ze sezon wyjazdow niedlugo sie zacznie wraca mi znowu temat lewarka. Czy ktos moglby kliknac fotke lewarka w swoim GP, oczywiscie o ile posiada fabryczny. Chodzi mi o to czy da sie dobrac cos na Allegro z tego co oferuja. Z tego co zauwazylem to musi byc takie specjalistyczne podciecie w ktore wchodzi zgrzew balch nadwozia. Czy wystarczy kazdy dowolny lewarek z takim odpowiednim podcieciem czy musi byc ten fabryczny super hiper?

Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
filip76
Puntoświr

Dni na forum: 493
Tematy: 26

Post #111638 Wysłany: 04 Kwi 2008 14:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Na mój gust podejdzie jakiś fiatowski, w marei miałem chyba identyczny jak jest w GP

[ Dodano: 04 Kwi 2008 15:40 ]
Znalazłem w necie cóś takiego:

http://moto.allegro.pl/item315659143_kompletny_lewarek_fiat_punto_marea_palio_komplet.html

wieczorem porównam z moim
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
sadoo
Puntoświr

Dni na forum: 636
Tematy: 18

Post #111664 Wysłany: 04 Kwi 2008 16:10 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Fiat od chyba ponad 10 lat nie zmienil akcesoriów wiec wszystkie fiatowskie beda OK, ten zestaw co mamy w GP czyli ten smiezny śrubokręt klucz lewarek miałem w maluchu a potem w P1 a teraz w GP troszke smiesznie ale praktycznie Razz

www.13poziomo.pl
filip76
Puntoświr

Post #111989 Wysłany: 05 Kwi 2008 11:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Oto pikczersy, włala...

Image

Image

Przy okazji, czy czegoś mi nie brakuje w zaznaczonych miejscach?

Image

Chyba znalazłem przyczynę stukania - obluzowane w uchwycie uszko do holowania...
krowka
Ekstremista

Imię: Marek
Dni na forum: 538

Post #112084 Wysłany: 05 Kwi 2008 18:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

filip76, nic nie brakuje. W tym miejscu znajduje się klucz do awaryjnego otwierania/zamykania szklanego dachu, o ile takowy w autku jest Wink

filip76
Puntoświr

Post #112190 Wysłany: 05 Kwi 2008 22:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

krowka

Ufffffffff........ ale puste są 2 miejsca, w głębi i na wierzchu...
Tomo
Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 565
Tematy: 3

Post #112605 Wysłany: 07 Kwi 2008 09:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czy ktoś może przypadkiem sprawdzał czy ten lewwarek pasuje do wersji SPORT? Mam podwozie zabudowane plastikową osłoną i na podnośnik jest zostawiony malutki otwór. Fabryczny lewarek od Seicento nie pasuje. Kupiłem jakiś uniwersalny lewarek z małym gniazdem w sklepie motoryzacyjnym ale niestety też nie podchodzi Confused

UWAGA! Przyjmę Punto Abarth jako darowiznę. Tylko poważne oferty!
kociniak
Puntoświr

Post #112625 Wysłany: 07 Kwi 2008 10:50 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

filip76 napisał:
Oto pikczersy, włala...

wieeeelkie dzieki panie salut

filip76
Puntoświr

Post #112626 Wysłany: 07 Kwi 2008 10:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

żaden problem Smile
ptysiornia
Sympatyk kropek

Imię: JarekK
Dni na forum: 252

Post #113012 Wysłany: 07 Kwi 2008 22:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tomo napisał:
Czy ktoś może przypadkiem sprawdzał czy ten lewwarek pasuje do wersji SPORT? Mam podwozie zabudowane plastikową osłoną i na podnośnik jest zostawiony malutki otwór. Fabryczny lewarek od Seicento nie pasuje. Kupiłem jakiś uniwersalny lewarek z małym gniazdem w sklepie motoryzacyjnym ale niestety też nie podchodzi Confused

Eeeee, coś chyba kolego niedokładnie sprawdziłeś. Tydzień te w Sporcie mojego ojca zmienialiśmy koła z zimowych na letnie i z racji faktu, że jest tam Fix 'n Go, lewarowaliśmy go w górę lewarkiem z Pandy mojej żony. Z tego co pamiętam w SC był identyczny lewar.
Faktem jest, że w Sporcie musisz dość głęboko musisz zanurkować pod podłogę, aby dostać się przez plastikowe progi do gniazd na lewarek, ale jest to możliwe i fiatowski podnośnik od Pandy pasuje idealnie.

Panda 1.3 M-Jet Dynamic '05
Yamaha XJR 1300 '07 "Sikorka"
Tomo
Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 565

Post #113099 Wysłany: 08 Kwi 2008 07:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sprawdzałem dobrze. Możliwe, że od Pandy pasuje. Mój od Seja niestety nie. Po prostu ma za duży "chwytak". Ptysiornia a czy w Sporcie Twojego ojca też jest plastikowa osłona pod płytą podwozia? Jeśli nie ma to w zasadzie podejdzie każdy lewarek, a jeśli jest to oznacza, że pewnie każdy nowszy podnośnik fiatowski podejdzie. U mnie są zostawione otwory w tej osłonie wielkości ok. 2x3cm i gniazdo lewarka który mam jest po prostu sporo za duże i nie mieści się Confused Drugi który kupiłem wydawał się w sam raz ale też okazał się za duży. Nie uśmiecha mi sie kupować w ASO bo pewnie kosztuje 200PLN Question

UWAGA! Przyjmę Punto Abarth jako darowiznę. Tylko poważne oferty!
ptysiornia
Sympatyk kropek

Imię: JarekK
Dni na forum: 252

Post #113223 Wysłany: 08 Kwi 2008 14:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tomo napisał:
... a czy w Sporcie Twojego ojca też jest plastikowa osłona pod płytą podwozia? Jeśli nie ma to w zasadzie podejdzie każdy lewarek, a jeśli jest to oznacza, że pewnie każdy nowszy podnośnik fiatowski podejdzie. U mnie są zostawione otwory w tej osłonie wielkości ok. 2x3cm i gniazdo lewarka który mam jest po prostu sporo za duże i nie mieści się Confused

Witam!

Chyba jest, bo pamiętam, że jak schylałem się żeby włożyć lewarek, to był tam jakiś otwór wycięty w plastiku, właśnie o rozmiarach ok 2x3 cm, gdzie należało umieścić podnośnik. Niestety nie sprawdzę tego w tej chwili, bo auto jest daleko, ale w przyszłym tygodniu powinienem już odebrać swojego Sporta, więc sprawdzę.

Panda 1.3 M-Jet Dynamic '05
Yamaha XJR 1300 '07 "Sikorka"
kociniak
Puntoświr

Post #115676 Wysłany: 16 Kwi 2008 11:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no wiec wlasnie na Allegro zamowilem sobie lawarek i cala reszte od Bravo. Lewarek pasuje jak ulał. Niestety klucz do kół jest 19 a nie 17, wiec jakby co mam na zbyciu albo na wynianke. Podobnie jak ucho holownicze, wkrecane.

filip76
Puntoświr

Post #115682 Wysłany: 16 Kwi 2008 11:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

kociniak napisał:
Niestety klucz do kół jest 19 a nie 17

o klucz nie pytałeś Smile

ale i tak nie znałem odpowiedzi
autofan
Puntoświr

Dni na forum: 392
Tematy: 2

Post #115713 Wysłany: 16 Kwi 2008 13:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Klucz 17 pasuje od Opla. Grande chyba jako jedyne wśród Fiatów posiada ten rozmiar. Mi odmieniali bo włożyli 19, a pasuje 17.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat