Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Tuning Optyczny Punto Co wy na to?? Ładne?? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
MaXuS
Puntoświr

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 552
Tematy: 17

Post #113747 Wysłany: 09 Kwi 2008 23:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hmm ja jak patrze na oryginał punto 1 z listwami i tymi żałosnymi oryginalnymi kołpakami fiata to mi sie tylko kojarzą dziadkowie którzy jada przez miasto 20km /h powodując przy tym więcej wypadków niż brawurowi kierowcy:DVery Happy Więc dlatego sprawdzam sobie narzazie jak by Puntko wyglądało nieco inaczej niż te (dziadkowe) I wcale mnie nie dziwi wasze zdanie ;] bo po co zmieniać image samochodu na niestandardowy i psuć wizerunek architektów którzy go projektowali... ale powiem tak.. Trzeba być Kreatywnym , Asertywnym, Oryginalnym aby nie zginąć w tym świecie Wink A i na marginesie mam 20 lat (to wiele wyjaśni) heh Dzięki za opinie od serca, czekam na więcej

Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
BobMF
Puntoświr

Dni na forum: 611
Tematy: 13

Post #113760 Wysłany: 09 Kwi 2008 23:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

to zamiast tego co zrobiłeś z tą czaną maską to tylko dach ze słupkami zamaluj i pokaż efekt, winyl możesz zostawić
no i zrób coś ze zderzakami jak tak malujesz...

Uwagi:
Patrzcie no trochę na to jak piszecie, bo już mi się nudzi poprawianie waszych ortów, a paragraf w regulaminie na to jest... Confused //STax

RAFI86
Puntoświr

Imię: RAFAŁ
Dni na forum: 267
Tematy: 9

Post #113831 Wysłany: 10 Kwi 2008 09:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

MaXuS napisał:
A i na marginesie mam 20 lat (to wiele wyjaśni) heh Dzięki za opinie od serca, czekam na więcej

A ja mam 22 lata i co wiek ma tu do rzeczy.....? Mi sie punta podobają po lekkich przeróbkach typu założone alu obniżony gładka klapa itd........... ale nie traktuj samochodu jak płótno po którym można sobie pomalować ......

Uwagi:
poprawiłem błędy ort. ale proszę uważniej pisać posty //STax
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Vulcan
Puntoświr

Imię: Damian
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 366

Post #113914 Wysłany: 10 Kwi 2008 15:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

MaXuS Nie przejmuj się krytyką. Rób jak uważasz i jak Ci się podoba, a nie jak innym. Poszukaj tematu w "Twoje punto" - Blaupunkt - nie mylić z niemiecką firmą. Tak jest mój kropek i mnóstwo krytyki, co do tuningu, a mi się podoba.

P.S. Dziś przyszły do mnie czarne Angel Eyes z ringami Laughing

Corvette Z06 przy 160 km/h. - OBJECHANE
oko
Sympatyk kropek

Dni na forum: 341
Tematy: 3

Post #113962 Wysłany: 10 Kwi 2008 19:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Był kiedyś taki kropek dwubarwny adamusa czerwonoczarny poszukaj sobie fotek bo wzór do naśladowania bardzo godny. Moim favorytem w tamtym autku był przedni zderzak, prawdziwe cudeńko.
adi.degora
Moderator

Imię: Adam
Tematy: 13

Post #113965 Wysłany: 10 Kwi 2008 19:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Chyba go kojarzę, były dwie takie jedyneczki, jednym chyba rzeczywiscie jezdzil koles imieniem Adam wiec to by sie pokrywało Smile Drugi powstał niedługo pozniej.. ale tak w 100% identyczne też nie były Razz

Ma focie szerokokątowej z (chyba) ATS (chyba) 2006 w (chyba) maxituningu dało się wypatrzeć któregoś z tych kropasów :]

..:: Cicho(?)ciemniak E60 - muza, przelot tłumik, gleba - więcej do szczęścia nie trzeba Mr. Green ::..
MaXuS
Puntoświr

Post #114077 Wysłany: 13 Kwi 2008 22:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

BobMF napisał:
to zamiast tego co stobiłeś z tą czaną maską to tylko dach ze słupkami zamaluj i pokaż efekt, winyl możesz zostaić
no i zrób coś ze zdeżakami jak tak malujesz...

Nie bardzo jarzę o co chodzi:P

A co do wypowiedzi następnych kolegów, Znalazłem właśnie punto czerwone z czarnym dachem i maską ale sam avatar malutki Sad Wiem mniej wiecej o co chodzi Wink

[ Dodano: 13 Kwi 2008 23:22 ]
Image

Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 537
Tematy: 37

Post #114975 Wysłany: 13 Kwi 2008 22:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hmm, moim zdaniem im więcej kolorów tym gorzej...

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 632

Post #114980 Wysłany: 13 Kwi 2008 23:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jezeli chodzi o pierwsza fote to maska typu "bad look" to porazka jest... nie dosc ze zle wyglada to jeszcze przyslania lampy... i te czarne malowidla po bokach tez niezbyt Razz bo tu chodzi o to zeby sie wyrozniac i pokazac ale tak zeby niekt nie wiedzial ze cos bylo robione to ma byc wilk w owczej skorze takie jest moje zdanie Smile czyli silnik,mechanika Smile a ma wygladac w miare normalnie poza felgami zmienionymi z wierzchu i delikatnym obnizeniem Smile

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
MaXuS
Puntoświr

Post #115043 Wysłany: 14 Kwi 2008 08:53 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Moje zdanie jest bardzo podobne lecz "te czarne malowidła" + 15" i lekkie obniżenie powinno dać nieziemski efekt hehe mi chodzi oto żeby auto sie wyróżniało ale w taki skromny sposób w sumie, że jak przejedzie przez miasto to ludziom zapadnie w pamięć że coś takiego jeździ i nie chodzi mi o to czy będzie im się podobać bo wiadomo ze kazdy ma inny gust ale o to żeby przykuwało wzrok hehe Czyli z malowania maski i reszty elementów pod inny kolor rezygnuje ;] będę myślał nad Alu i sprężynkami czerwonymi

Puntomaniak

Imię: Sebastian
Dni na forum: 504
Tematy: 14

Post #127606 Wysłany: 21 Maj 2008 19:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam szanowne grono. Czytałem ten temat i postanowiłem coś przedstawić.

www.carcept.com/basickit/fiatpuntol.htm

Jeśli link przepisałem poprawnie to zapraszam do obejrzenia. Kilka słów: przeglądając to forum natknąłem się na temat o przerabianiu zderzaków i podsunęło mi pomysł. Przedni zderzak można uzyskać poprzez dołożenie dokładki (ok 110 zł.) i to samo na tył koszt ok 120 zł. Mamy już 230 zeta. Progi niestety muszą być oryginalne bo zrobić je to sztuka za jaką się płaci (jakieś 200 zł.). Co do lotki to można na allegro (chyba widziałem za 200 zł.). Jednak co do tego spojlera (DTM) pod przodem to już nie wiem le spoko leży. Co o tym sądzi szanowne grono

Kropek 1.1 55KM - '95
Krzycho90
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Dni na forum: 786
Tematy: 91

Post #127612 Wysłany: 21 Maj 2008 20:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cadavra napisał:
www.carcept.com/basickit/fiatpuntol.htm

nie najgorszy ale zdecydowanie nie pasują mu te nakładki na światła
MaXuS pomalowanie Punciaka może i wygląda fajnie, ale musi być fajny kontrast - przykład Ad@mo http://www.fiatpunto.com.pl/topic8085.html

Cinquecento 0.9 http://fiatpunto.com.pl/topic11236.html

Święty Krzysztof jeździ z Tobą do
120km/h, powyżej tej prędkości swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
Joint32
Puntomaniak

Imię: Marcin
Dni na forum: 189

Post #134226 Wysłany: 11 Cze 2008 20:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dla mnie to fajnie wygląda tylko jeszcze daj czarne słupki miedzy przednimi a tylnymi drzwiami Laughing

Sympatyk kropek

Imię: Krystian
Dni na forum: 145
Tematy: 2

Post #146205 Wysłany: 17 Lip 2008 13:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja swojego poddałem tuningowi na Photoshopie Very Happy

[ Dodano: 17 Lip 2008 14:47 ]
Image

Image Piszę poprawnie po polsku.
Fiat Punto sx 1 Blue Midnight
Joint32
Puntomaniak

Imię: Marcin
Dni na forum: 189

Post #146260 Wysłany: 17 Lip 2008 18:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

krystian1155czy tylnie lampy przerabiales czy takie masz?

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat