Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Centralny zamek + autoalarm Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
keyser
Forumowicz

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 272
Tematy: 1

Post #114520 Wysłany: 12 Kwi 2008 15:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam

Mam mały problem i chciałbym prosić o jakąś poradę. Kupiłem niedawno Fiata Punto I z 95 roku. Autko jest wyposażone w centralny zamek i alarm jednak nie wiem jak je uzbroić. Do kompletu kluczyków otrzymałem 2 inne - jeden o przekroju okręgu, znalazłem miejsce gdzie się go wkłada - jest chyba odpowiedzialny za autoalarm. Natomiast drugi znacznie mniejszy chyba jest od aktywacji centralnego zamku ale nie mogę znaleźć wejścia dla niego. Proszę o pomoc.

Image

pozdrawiam
Grzesiek
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Ja_szczur
Puntoświr

Imię: Jarek
Dni na forum: 576
Tematy: 56

Post #114526 Wysłany: 12 Kwi 2008 16:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A mógłbyś zamieścić zdjęcie gdzie znajduje się te wejście na ten kluczyk okrągły tak żeby było widać z dalszej odległości czy to znajduje się pod maską czy gdzieś indziej. Bo ja też mam taki kluczyk, ale nie mogę namierzyć gdzie on wchodzi, a mam samochód już od roku.

Puntoświr

Imię: Artur
Dni na forum: 348
Tematy: 50

Post #114540 Wysłany: 12 Kwi 2008 17:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Miom zdaniem ten maly kluczyk jest od syreny. Musisz znalezc syrene od alarmu.

A ja tez mma pytanko: ten w kluczyku przycisk jest od centralnego a do alarmu mam pilota. Czy to oznacza ze alarm jest wstawiany nie przez serwis??

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Ja_szczur
Puntoświr

Post #114625 Wysłany: 12 Kwi 2008 22:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Syrenę miałem pod maską i w niej nie było wejścia na ten kluczyk. Wymontowałem ją bo alarm zaczął mi wyć i nie mogłem go wyłączyć. Później pomyślałem o wyjęciu bezpiecznika. Chętnie zrobiłbym ten alarm, ale nie wiem jak się za niego wziąć. Za każdym razem świruje. Jak zamknę samochód to alarm się włącza. Próbuję go wyłączyć z pilota to nic się nie dzieje, albo się wyłączy i włącza na nowo. Centralny też nie działa z tego pilota. Tzn. z żadnego bo mam 2.

Forumowicz

Dni na forum: 272
Tematy: 1

Post #114701 Wysłany: 21 Kwi 2008 19:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja_szczur napisał:
A mógłbyś zamieścić zdjęcie gdzie znajduje się te wejście na ten kluczyk okrągły tak żeby było widać z dalszej odległości czy to znajduje się pod maską czy gdzieś indziej. Bo ja też mam taki kluczyk, ale nie mogę namierzyć gdzie on wchodzi, a mam samochód już od roku.

Tak jak piszesz - pod maska jest syrena i tam mam wejście na ten kluczyk ale niestety nic się nie zmienia jak go przekręcam. Może masz inny alarm. Jeszcze dzisiaj wstawię zdjęcie.

[ Dodano: 21 Kwi 2008 20:36 ]
zamieszczam obiecane zdjęcia. spotkal sie ktos z takim problemem? prosze o pomoc.
Image
Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Ja_szczur
Puntoświr

Post #118121 Wysłany: 22 Kwi 2008 23:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzięki za fotki.

Puntoświr

Imię: Bartosz
Dni na forum: 510
Tematy: 5

Post #118809 Wysłany: 24 Kwi 2008 22:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tacowski, ja mam fabryczny alarm z centralem i mam wszystko w kluczyku że tak to nazwe czyli: po nacisnieciu guzika w kluczyku zamyka sie central i zbroi alarm.

Co do tych kluczykow to ten okrągły jest od syreny a ten drugi to nie mam pojecia bo ja takiego nie mam Laughing

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat