Mam mały problem i chciałbym prosić o jakąś poradę. Kupiłem niedawno Fiata Punto I z 95 roku. Autko jest wyposażone w centralny zamek i alarm jednak nie wiem jak je uzbroić. Do kompletu kluczyków otrzymałem 2 inne - jeden o przekroju okręgu, znalazłem miejsce gdzie się go wkłada - jest chyba odpowiedzialny za autoalarm. Natomiast drugi znacznie mniejszy chyba jest od aktywacji centralnego zamku ale nie mogę znaleźć wejścia dla niego. Proszę o pomoc.
pozdrawiam
Grzesiek
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Ja_szczur Puntoświr
Imię: Jarek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 576
Tematy: 56 Skąd: Siedlce
A mógłbyś zamieścić zdjęcie gdzie znajduje się te wejście na ten kluczyk okrągły tak żeby było widać z dalszej odległości czy to znajduje się pod maską czy gdzieś indziej. Bo ja też mam taki kluczyk, ale nie mogę namierzyć gdzie on wchodzi, a mam samochód już od roku.
_________________ Punto I 55KM + GAZ 97r.
Tacowski Puntoświr
Imię: Artur
Dni na forum: 348
Tematy: 50 Skąd: Rumia koło Gdyni woj. pomorskie
Syrenę miałem pod maską i w niej nie było wejścia na ten kluczyk. Wymontowałem ją bo alarm zaczął mi wyć i nie mogłem go wyłączyć. Później pomyślałem o wyjęciu bezpiecznika. Chętnie zrobiłbym ten alarm, ale nie wiem jak się za niego wziąć. Za każdym razem świruje. Jak zamknę samochód to alarm się włącza. Próbuję go wyłączyć z pilota to nic się nie dzieje, albo się wyłączy i włącza na nowo. Centralny też nie działa z tego pilota. Tzn. z żadnego bo mam 2.
_________________ Punto I 55KM + GAZ 97r.
keyser Forumowicz
Dni na forum: 272
Tematy: 1
A mógłbyś zamieścić zdjęcie gdzie znajduje się te wejście na ten kluczyk okrągły tak żeby było widać z dalszej odległości czy to znajduje się pod maską czy gdzieś indziej. Bo ja też mam taki kluczyk, ale nie mogę namierzyć gdzie on wchodzi, a mam samochód już od roku.
Tak jak piszesz - pod maska jest syrena i tam mam wejście na ten kluczyk ale niestety nic się nie zmienia jak go przekręcam. Może masz inny alarm. Jeszcze dzisiaj wstawię zdjęcie.
[ Dodano: 21 Kwi 2008 20:36 ]
zamieszczam obiecane zdjęcia. spotkal sie ktos z takim problemem? prosze o pomoc.
Ja_szczur Puntoświr
Imię: Jarek
Dni na forum: 576
Tematy: 56 Skąd: Siedlce
Tacowski, ja mam fabryczny alarm z centralem i mam wszystko w kluczyku że tak to nazwe czyli: po nacisnieciu guzika w kluczyku zamyka sie central i zbroi alarm.
Co do tych kluczykow to ten okrągły jest od syreny a ten drugi to nie mam pojecia bo ja takiego nie mam
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach