Swego czasu, znalazłem przypadkowo pod siedzeniem kierowcy dziwną rzecz, mianowicie jakiś siłownik?
A problem jest w tym, że podczas podnoszenia fotela (tą wajchą z boku), to do góry idzie mi tylko lewa strona, a prawa nie ma w ogóle podparcia jak fotel się podniesie, więc jak usiądę to prawa strona opada. Tak więc, ma to coś wspólnego z tym siłownikiem.
Ale jest problem, zanurkowałem pod fotel i siedziałem tam dobre 30min patrząc się jak sroka w kość, i za cholerę nie wiem gdzie on powinien się znajdować.
Mam prośbę, czy ktoś kto ma fotel z regulacją wysokości mógłby zobaczyć czy nie znajduje się tam jakiś taki siłownik czarny?
Z góry dziękuję!
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
widmofpcs Puntomaniak
Imię: Bartek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 470
Tematy: 3 Skąd: Łódź
u mnie tez taki silownik jest i wg mie on jest po to zeby odciążyć wajchę podnoszenia do góry fotela.Gdybysmy mieli zamą wajchą podnosić nasz cały ciężar to najprawdopodobniej szybko by sie ta wajcha zepsuła,więc ten wiłownik wspomaga ją. A odnośnie podnoszenia się tylko jednej strony ja to ja mialem to samo. I sposowodane u mnie to bylo tym, że rurka ktora przenosiła podnoszenie na drugą stronę fotela urwała się (tzn podlegała ona skręcaniu i obkręcila się na mocowaniu) wymontuj fotel i zespawaj tą rurkę i będzie ok !!! Pozdrawiam!!
LocDog Puntomaniak
Dni na forum: 313
Tematy: 11
A mógłbyś jakoś zrobić fotkę gdzie on się znajduje!
Uszkodzeń zbytnio tam nie widzę, podnosiłem fotel i ogólnie działa wszystko dobrze. Ale problem w tym, że ta prawa strona (bez wajchy) nie ma podparcia na samym rogu. Jeżeli się usiądzie to opada. Ten siłownik myślę podpierał to.
widmofpcs Puntomaniak
bo u mnie też nie bylo widać że coś sie urwało. to jest miejsce gdzie ta rurka przechodzi w mniejsza rurkę i na łączeniu u mnie pękła... (objawy były te same.zdemontuj fotel i zobaczysz to pęknięcie. Postaram sie zrobić tego zdjęcie jak bede miał okazję. pozdrawiam
LocDog Puntomaniak
Gdzie ona się znajduje mniej więcej? Bliżej oparcia czy bliżej końca siedziska? Bo jedna poprzeczna belka idzie zaraz na początku siedziska, a potem na końcu (pod oparciem) idzie kolejna rurka *wygięta na końcach.
widmofpcs Puntomaniak
to ta co idzie przez całość pod oparciem i jest wygieta na końcach:D do niej o ile dobrze pamiteam jest przyczepiona ta dolna część siłowniczka. Wygospodaruj sobie wolny weekend spawareczke bo i tak i tak musisz wymontowac fotel zeby to zrobic (4 śruby wiec spokojnie dasz rade)
LocDog Puntomaniak
Dobra, wymontuje i zobaczę. Chociaż dałbym głowę, że ona jest dobra, jak macham wajchą to ona się obraca i pracuje w zasadzie prawidłowo.
Możliwe też, że siłownik trzymało coś czego tam brak, bo on ma takie wypustki na końcach, i za cholerę nie umiałem znaleźć dziurki w którą on by mógł wejść.
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach