Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Zapaliła mi się migająco pomarańczowa kontrolka silnika??? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 618
Tematy: 36

Post #133320 Wysłany: 08 Cze 2008 19:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Na Allegro, są centralki w tym ich naprawy... 1600zł ?? (Smiech)

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Lastek
Grafik

Imię: Tomek
Dni na forum: 212
Tematy: 8

Post #135875 Wysłany: 16 Cze 2008 17:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

U mnie kontrolka też się palila, ( stałym światłem .. co jakiś czas migała.. )
Dziś montowałem LPG ... zadzownili do mnie że mam świece do wymiany że auto jest już na warsztacie i trzeba mojej zgody na instalację nowych świec ( 65 zł ) .
Zgodziłem się , autko już jezdzi, kontrolka nie świeci się ... Smile

Przejechałem na świecącej kontrolce 1000 km teraz jakoś dziwnie mi się przywyczaić że się nie świeci Smile

Prawda jest taka, w warsztacie podłączyli pod komuputer.... i tam wszystko widać więc jako nowy posiadacz Kropka radze innemu nowemu posiadaczowi ... podjedź podłącz pod komputer dowiesz się wszystkiego...

Puntomaniak

Imię: dawid
Dni na forum: 349
Tematy: 17

Post #136224 Wysłany: 17 Cze 2008 17:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jesli kontrolka mryga moze to byc zapchany katalizator niema odpowiedniego przeplywu albo wlasnie 2 sonda lambda u mnie byla walnieta 2 i niechcial wcale chodzic kopcil itd wymienilem i jest jak nowy podawala zla mieszanke :o

Sympatyk kropek

Imię: Bogdan
Dni na forum: 296
Tematy: 1

Post #137389 Wysłany: 22 Cze 2008 10:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja też miałem problem z dwójeczką. Podłączyłem do kompa, skasowałem ustawienia (wtedy lampka błyska), zaprogramowałem od nowa (silnik pracuje aż do włączenia się wentylatora, następnie trzy przygazówki do 6000 obr/min i lampka zgasła na amen) i od tamtej pory nie błysnęła ani razu. A tak wogóle, problemem była pompa paliwa.

Cytat:
"Kto nie wyszalał się za młodu, będzie świnią na starość" - Józef Piłsudski.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Lastek
Grafik

Imię: Tomek
Dni na forum: 212
Tematy: 8

Post #138174 Wysłany: 24 Cze 2008 17:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hej , powiedz mi czy rozwiązałeś już ten problem.

U mnie zaczęło pojawiać się to samo , tzn może nie do końca, jak go podkręce ponad 3 tyś obrotów - jadę 120-130 i chcąc zwolnić puszczam nogę z gazu, faktycznie zaczyna migać kontrolka, podejrzewam że ma to związek ze źle wyregulowaną nowa instalacją gazową ( pisałem w innym wątku ).
Ale oczywiście może to być coś innego dlatego pytam.
Pozdrawiam

Sympatyk kropek

Imię: Sławek
Dni na forum: 244

Post #150449 Wysłany: 28 Lip 2008 10:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mam ten sam problem od jakiegoś czasu.. paliwo nie jest problemem, bo tankuję na Statoilu. Zarówno na LPG jak i na benzynie przy kręceniu kropka na 4 albo 5 biegu do ok 3000 obrotów zaczyna migotać "check engine". Zastanawiam sie czy nie jest to problem z lambda. Odepne obie sądy i przejadę się nim na trasie - zobaczymy czy nadal będzie migotała.
Dodatkowo falują mi wolne obroty (tylko na benzynie!) - silnik krokowy?

Zna ktoś odpowiedź co powoduje migotanie kontrolki przy większym obciążeniu silnika, czy nadal tylko domysły?
Slovan
Forumowicz

Dni na forum: 124

Post #168988 Wysłany: 14 Wrz 2008 17:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

hej!
Jeżeli chodzi o tankowanie paliwa, to swojego punciaka tankuje na Neste. Moim zdaniem najlepszymi świecami zapłonowymi do fiatów są świece m-ki Champion; najlepiej jest przestrzegac tego co jest napisane w instrukcji obsługi nt. świec. Ale do sedna sprawy,wyczytałem w tym temacie że zajeliście się kontrolką check engine. Mnie też się zapaliła takowa kontrolka, silnik zaczął pracowac tak jak fcc700 i to był właściwie koniec jazdy. Chciałbym się dowiedziec jaki były wasze doświadczenia związane właśnie z tą kontrolką i jak sobie poradziliście z późniejszą naprawą kropka. Ja już właściwie mam pojazd w warsztacie a naprawa ma przekroczyc 750zł (wymiana jednej z cewek zapłonowych oraz centralki wtrysku)

Pozdroall!!
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 618
Tematy: 36

Post #169455 Wysłany: 15 Wrz 2008 18:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zaczął tak pracować, bo chodził tylko na 2 z 4 cylindrów. Przed wymiana centralki, najlepiej pierw odłączyć akumulator na 30 minut i znów ze 2 razy odpalić silnik jak to nie pomoże, to jeszcze cewkę na podmiankę, a jak to już nie pomoże to Centralka. U mnie kiedyś tak było, ale odłączyłem aku, i spokój do dziś, a to było rok temu Smile

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat