| Autor |
Wiadomość |
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 670
Tematy: 17 Skąd: Ustka/Gdańsk
|
STax w garazu lezala druga a ze z tej co mialem pocilo sie i nie podobalo mi sie to ... wiec wymienilem przy okazji wyczyscilem silnik sobie i wszystkie polaczenia przegubowe zostaly przesmarowane
tak wiec mam nadzieje,ze na jakis czas bedzie spokoj  |
_________________ .:Trance is a natural drug that will heal us all:.
Fiat Punto 1.1 '97 Green Butterfly <-- Klik
 |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
romson10
Puntoświr

Dni na forum: 178
Tematy: 9 Skąd: wwy
|
ale wypucowana zajefajna fura pozdro |
|
|
|
|
 |
Thomas
Monkey Mod

|
| romson10 napisał: |
| ale wypucowana cyclops zajebista fura pozdro |
dzieki aczkolwiek tym razem jedynie umylem i uzylem wosku w plynie do myjek woskowanie woskiem "twardym" tak 3-4 razy do roku ... a po kazdym myciu wosk w plynie ircha,polerka i wsio zderzaki jedynie szmatka wypolerowane pasta do butow sie dobrze trzyma i niej sie tylko trzymam tak wiec tak jak woskuje woskiem twardym to i tez pastuje wszystko na czarno pozniej tylko polerka po kazdym myciu i wsio sie swieci jezeli chodzi o czarne plastikowe elementy  |
 |
|
|
|
 |
romson10
Puntoświr

|
thomas moglbys pokazac jaki to wosk twardy a jaki ten w plynie? ja woskuje takim koloryzujacym a plastik takim czarnym mleczkiem i opony sprejem do opon polecam kola ladnie sie prezentuja |
_________________ Wiesz Kto Się Buja Tą Gablotą ? Wiesz Kto Rzuca Flotą ? Wiesz Kto To... Kto Się Wozi Jakby Wygrał w Totku ? Tak... To Romson ! Klik, Klik Kotku :] http://fiatpunto.com.pl/topic10111.html |
|
|
|
 |
Thomas
Monkey Mod

|
Mam 2 woski : Formula 1 ( taka zolta butelka ) i Nigrin Nanotec : tym Formula 1 woskuje 2 razy w roku po zimie i przed zima a tym Nigrin pomiedzy tymi okresami czyli jakies 2-3 razy czyli lacznie na rok woskuje 4-5 razy w roku samochod.
Wosk w plynie po kazdym myciu uzywam : Tenzi Rollex ( wosk przeznaczony do uzytku profesjonalnego -tak napisane na opakowaniu ja uzywam go razem z myjka cisnieniowa i takim specjalnym pojemnikiem do plynow )
Do zderzakow i innych elementow plastikowych w tym progow : uzywam zwyklej czarnej pasty do butow wg mnie najlepsza,sprawdzona przeze mnie
Do opon : Czernidlo w sprayu z firmy Moje Auto ( w tescie Motoru wypadlo bardzo dobrze dlatego kupilem i kupuje dalej ja rowniez dobrze je oceniam
Do szyb: tutaj akurat uzywam plynow do mycia szyb jak np. Clin ( czy jak to sie pisze ) a po umyciu szyby Niewidzialna wycieraczka za kazdym razem na wszystkie szyby z firmy K2 ...
Do wnetrza : do deski rozdzielczej uzywam srodka z Orlenu ... spryskuje szmatke i nia przecieram wszystko,gdyz nie lubie jak jest za duzo tego na desce a takie wytarcie wilgotna szmatka daje zadowalajacy efekt
Do tapicerki: tri i srodek do prania tapicerki Shell .
Do uszczelek i gumy : silikon w sprayu z firmy Boll
Do zawiasow : CX-80 i bialy smar .
hmm to chwilowo na tyle co mi do glowy przychodzi ...
pozniej wrzuce fotki jak to wszystko wyglada  |
 |
|
|
|
 |
MarcinO
Sympatyk kropek

Imię: Marcin
Dni na forum: 339
Tematy: 4 Skąd: Połomia /k Wodzisławia Śl
|
Thomas powiedz mi czy tzreba odkrecac nadkola zeby zdjac zderzak? Bo wydaje mi sie ze trzeba, tam niedaleko migacza po obu stronach sa srubki ktore chyba trzymia tez zderzak i bez zdejmowania nadkola chyba nie da sie ich odkrecic:/ |
|
|
|
|
 |
romson10
Puntoświr

|
wooow to masz ten zestawik i to jest sekret czystej fury  |
_________________ Wiesz Kto Się Buja Tą Gablotą ? Wiesz Kto Rzuca Flotą ? Wiesz Kto To... Kto Się Wozi Jakby Wygrał w Totku ? Tak... To Romson ! Klik, Klik Kotku :] http://fiatpunto.com.pl/topic10111.html |
|
|
|
 |
Thomas
Monkey Mod

|
MarcinO sciagac nadkoli calkiem nie trzeba ale odkrecic sruby ktorymi sa przykrecone do zderzaka wtedy da sie wlozyc reke za nie i dostac do sruby ktora przykrecony jest zderzak ... ta sruba wchodzi w blotnik i po wyjeciu kierunkowskazu jej nie widac i nie da sie inaczej do niej dostac niz poprzez odchylenie nadkola .... reszta srub jest praktycznie na wierzchu poza tymi jeszcze pod kierunkowskazami... ale jak mowie najgorzej jest sie dostac do sruby za nadkolem ale sciagac nie trzeba calego odkrecenie 3 srub w zderzaku umozliwi aby moc je na tyle odchylic zeby wlozyc reke do odkrecenia sruby
romson10 sorki ze jeszcze fotek nie ma wkrótce beda  |

Ostatnio zmieniony przez Thomas dnia 03 Wrz 2008 22:10, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
MarcinO
Sympatyk kropek

Imię: Marcin
Dni na forum: 339
Tematy: 4 Skąd: Połomia /k Wodzisławia Śl
|
Thomas dzieki tak wlasnie zrobilem i udalo sie  |
|
|
|
|
 |
Daniels
Puntoświr
Imię: Daniel
Dni na forum: 230
Tematy: 6 Skąd: Włocławek
|
Thomas Mam małe pytanko do ciebie propo zacisków , żeby wymienić osłonę przeciw pyłkową na tłoczku to trzeba demontować tłoczek czy wystarczy go wysunąć? |
_________________ Śpiesz się powoli.
PUNTO 1.2 75km ELX 5D 1995-1996 |
|
|
|
 |
mariano italiano
Puntoświr

Dni na forum: 571
Tematy: 7 Skąd: śląsk
|
dario76 wiesz co robie na forum? Czytam i oglądam różne dziwne rzeczy wypisywane przez sympatyków kropka  |
|
|
|
|
 |
Thomas
Monkey Mod

|
Daniels zeby wymienic ta gumowa oslonke tloczka niestety trzeba wyjac tloczek,gdyz w srodku ta gumka ma taki pierscien ktory siedzi w rowku trzymajac ja aby nie wypadla .... |
 |
|
|
|
 |
Daniels
Puntoświr
Imię: Daniel
Dni na forum: 230
Tematy: 6 Skąd: Włocławek
|
Thomas Ale jak dosyć mocno go wysunę to powinien chyba wyjść? a płyn nie wyleci bo za nim jest pierścień uszczelniający. |
_________________ Śpiesz się powoli.
PUNTO 1.2 75km ELX 5D 1995-1996 |
|
|
|
 |
Thomas
Monkey Mod

|
Daniels zeby wymienic kolnierz uszczelniajacy,chroniacy przed brudem trzeba calkowicie wyjac tloczek... jak wyjmie sie tloczek to plyn bedzie wyciekac ... tloczek mozna wycisnac pompujac pedalem hamulca kilka razy i wyjdzie to jest najprostszy sposob ... trzeba jednak pamietac,ze po jego wyjeciu bedzie wyciekac plyn i trzeba bedzie pozniej odpowietrzac to kolo .... a wymiana tego kolnierza niestety wiaze sie z wyjeciem calego tloczka ... gdyz dopiero po jego wyjeciu jest mozliwosc aby wyjac pierscie znajdujacy sie w rowku w srodku zacisku ktory trzyma ten kolnierz na miejscu ...
[ Dodano: 06 Wrz 2008 11:48 ]
maly wczorajszy zakup
nowa odma, nowa uszczelka pod pokrywe zaworow nowy filtr oleju
[ Dodano: 17 Wrz 2008 16:22 ]
dzisiaj wskoczył taki oto przebieg
niestety tylna wycieraczka pomimo jej nieuzywania poddala sie... a jest od nowosci
na szczescie mam druga taka sama nowa
a tutaj oto czesc mojej kosmetycznej kolekcji jakiej uzywam do codziennej pielegnacji
to jest tylko czesc ale taka wieksza sa jeszcze inne rzeczy ktore sie tutaj nie znalazly  |
 |
|
|
|
 |
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 575
Tematy: 39 Skąd: Kotlarnia/Opole
|
Widzę, że niedługo mnie z przebiegiem dogonisz  |
_________________ Pompa cieczy chłodzącej - 150 zł
Jazda z prędkością 180 km/h - bezcenne
Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
=> LPG sucks  |
|
|
|
 |
|
|