Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Punto 1.1 1997r :) Green Butterfly :) Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 670
Tematy: 17

Post #164274 Wysłany: 01 Wrz 2008 19:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

STax w garazu lezala druga a ze z tej co mialem pocilo sie i nie podobalo mi sie to ... wiec wymienilem przy okazji wyczyscilem silnik sobie Szczerbol Smile i wszystkie polaczenia przegubowe zostaly przesmarowane Smile
tak wiec mam nadzieje,ze na jakis czas bedzie spokoj Smile

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
romson10
Puntoświr

Dni na forum: 178
Tematy: 9

Post #164301 Wysłany: 01 Wrz 2008 20:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ale wypucowana cyclops zajefajna fura pozdro
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Thomas
Monkey Mod

Post #164355 Wysłany: 01 Wrz 2008 21:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

romson10 napisał:
ale wypucowana cyclops zajebista fura pozdro

dzieki Smile aczkolwiek tym razem jedynie umylem i uzylem wosku w plynie do myjek Szczerbol woskowanie woskiem "twardym" tak 3-4 razy do roku ... a po kazdym myciu wosk w plynie Smile ircha,polerka i wsio Smile zderzaki jedynie szmatka wypolerowane Smile pasta do butow sie dobrze trzyma i niej sie tylko trzymam Szczerbol tak wiec tak jak woskuje woskiem twardym to i tez pastuje wszystko na czarno pozniej tylko polerka po kazdym myciu i wsio sie swieci jezeli chodzi o czarne plastikowe elementy Smile

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
romson10
Puntoświr

Post #164366 Wysłany: 01 Wrz 2008 21:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

thomas moglbys pokazac jaki to wosk twardy a jaki ten w plynie? ja woskuje takim koloryzujacym a plastik takim czarnym mleczkiem i opony sprejem do opon polecam kola ladnie sie prezentuja

Monkey Mod

Post #164380 Wysłany: 01 Wrz 2008 22:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam 2 woski : Formula 1 ( taka zolta butelka ) i Nigrin Nanotec : tym Formula 1 woskuje 2 razy w roku po zimie i przed zima a tym Nigrin pomiedzy tymi okresami czyli jakies 2-3 razy czyli lacznie na rok woskuje 4-5 razy w roku samochod.

Wosk w plynie po kazdym myciu uzywam : Tenzi Rollex ( wosk przeznaczony do uzytku profesjonalnego -tak napisane na opakowaniu Szczerbol ja uzywam go razem z myjka cisnieniowa i takim specjalnym pojemnikiem do plynow Smile )

Do zderzakow i innych elementow plastikowych w tym progow : uzywam zwyklej czarnej pasty do butow Smile wg mnie najlepsza,sprawdzona przeze mnie Smile

Do opon : Czernidlo w sprayu z firmy Moje Auto ( w tescie Motoru wypadlo bardzo dobrze dlatego kupilem i kupuje dalej Smile ja rowniez dobrze je oceniam Smile

Do szyb: tutaj akurat uzywam plynow do mycia szyb jak np. Clin ( czy jak to sie pisze ) a po umyciu szyby Niewidzialna wycieraczka za kazdym razem na wszystkie szyby Smile z firmy K2 ...

Do wnetrza : do deski rozdzielczej uzywam srodka z Orlenu ... spryskuje szmatke i nia przecieram wszystko,gdyz nie lubie jak jest za duzo tego na desce a takie wytarcie wilgotna szmatka daje zadowalajacy efekt Smile

Do tapicerki: tri i srodek do prania tapicerki Shell .

Do uszczelek i gumy : silikon w sprayu z firmy Boll

Do zawiasow : CX-80 i bialy smar .

hmm to chwilowo na tyle co mi do glowy przychodzi ...

pozniej wrzuce fotki jak to wszystko wyglada Smile

Image
MarcinO
Sympatyk kropek

Imię: Marcin
Dni na forum: 339
Tematy: 4

Post #164817 Wysłany: 03 Wrz 2008 15:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Thomas powiedz mi czy tzreba odkrecac nadkola zeby zdjac zderzak? Bo wydaje mi sie ze trzeba, tam niedaleko migacza po obu stronach sa srubki ktore chyba trzymia tez zderzak i bez zdejmowania nadkola chyba nie da sie ich odkrecic:/
romson10
Puntoświr

Post #164845 Wysłany: 03 Wrz 2008 18:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

wooow to masz ten zestawik i to jest sekret czystej fury Smile

Monkey Mod

Post #164853 Wysłany: 03 Wrz 2008 18:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

MarcinO sciagac nadkoli calkiem nie trzeba ale odkrecic sruby ktorymi sa przykrecone do zderzaka wtedy da sie wlozyc reke za nie i dostac do sruby ktora przykrecony jest zderzak ... ta sruba wchodzi w blotnik i po wyjeciu kierunkowskazu jej nie widac i nie da sie inaczej do niej dostac niz poprzez odchylenie nadkola .... reszta srub jest praktycznie na wierzchu poza tymi jeszcze pod kierunkowskazami... ale jak mowie najgorzej jest sie dostac do sruby za nadkolem ale sciagac nie trzeba calego odkrecenie 3 srub w zderzaku umozliwi aby moc je na tyle odchylic zeby wlozyc reke do odkrecenia sruby Smile

romson10 sorki ze jeszcze fotek nie ma wkrótce beda Smile

Image

Ostatnio zmieniony przez Thomas dnia 03 Wrz 2008 22:10, w całości zmieniany 2 razy
MarcinO
Sympatyk kropek

Imię: Marcin
Dni na forum: 339
Tematy: 4

Post #164865 Wysłany: 03 Wrz 2008 19:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Thomas dzieki tak wlasnie zrobilem i udalo sie Very Happy
Daniels
Puntoświr

Imię: Daniel
Dni na forum: 230
Tematy: 6

Post #164876 Wysłany: 03 Wrz 2008 19:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Thomas Mam małe pytanko do ciebie propo zacisków Smile , żeby wymienić osłonę przeciw pyłkową na tłoczku to trzeba demontować tłoczek czy wystarczy go wysunąć?

mariano italiano
Puntoświr

Dni na forum: 571
Tematy: 7

Post #164915 Wysłany: 03 Wrz 2008 21:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

dario76 wiesz co robie na forum? Czytam i oglądam różne dziwne rzeczy wypisywane przez sympatyków kropka Very Happy
Thomas
Monkey Mod

Post #164930 Wysłany: 03 Wrz 2008 22:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Daniels zeby wymienic ta gumowa oslonke tloczka niestety trzeba wyjac tloczek,gdyz w srodku ta gumka ma taki pierscien ktory siedzi w rowku trzymajac ja aby nie wypadla ....

Image
Daniels
Puntoświr

Imię: Daniel
Dni na forum: 230
Tematy: 6

Post #165439 Wysłany: 05 Wrz 2008 14:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Thomas Ale jak dosyć mocno go wysunę to powinien chyba wyjść? a płyn nie wyleci bo za nim jest pierścień uszczelniający.

Thomas
Monkey Mod

Post #165535 Wysłany: 17 Wrz 2008 15:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Daniels zeby wymienic kolnierz uszczelniajacy,chroniacy przed brudem trzeba calkowicie wyjac tloczek... jak wyjmie sie tloczek to plyn bedzie wyciekac ... tloczek mozna wycisnac pompujac pedalem hamulca kilka razy i wyjdzie to jest najprostszy sposob ... trzeba jednak pamietac,ze po jego wyjeciu bedzie wyciekac plyn i trzeba bedzie pozniej odpowietrzac to kolo .... a wymiana tego kolnierza niestety wiaze sie z wyjeciem calego tloczka ... gdyz dopiero po jego wyjeciu jest mozliwosc aby wyjac pierscie znajdujacy sie w rowku w srodku zacisku ktory trzyma ten kolnierz na miejscu ...

[ Dodano: 06 Wrz 2008 11:48 ]
Image

maly wczorajszy zakup Smile
nowa odma, nowa uszczelka pod pokrywe zaworow Smile nowy filtr oleju Smile

[ Dodano: 17 Wrz 2008 16:22 ]
Image
dzisiaj wskoczył taki oto przebieg Szczerbol
niestety tylna wycieraczka pomimo jej nieuzywania poddala sie... a jest od nowosci
Image

na szczescie mam druga taka sama nowa Szczerbol
Image
Image
Image

a tutaj oto czesc mojej kosmetycznej kolekcji jakiej uzywam do codziennej pielegnacji Smile
Image

to jest tylko czesc ale taka wieksza sa jeszcze inne rzeczy ktore sie tutaj nie znalazly Smile

Image
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 575
Tematy: 39

Post #170179 Wysłany: 17 Wrz 2008 15:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Widzę, że niedługo mnie z przebiegiem dogonisz Szczerbol

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat