Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

"trzesienie" powyzej 80km/h Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
makkak
Puntoświr

Imię: Damian
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 179
Tematy: 7

Post #145378 Wysłany: 15 Lip 2008 01:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

hehe tez mam to samo w punto 75 sx, ok 80km/h i cos trzesie, powyzej przestaje, dziwne to;) w piatek jade na ten darmowy przeglad to moze zapytam co to moze byc

Punto II 1.9 JTD 2001
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Radula
Sympatyk kropek

Dni na forum: 305
Tematy: 2

Post #145878 Wysłany: 16 Lip 2008 18:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam ponownie właśnie odnalazłem przyczynę mojego "trzęsienia" - koło. pojechałem na wulkanizację aby spr. czy dobrze wyważone i okazało się ze pękły druty wewnątrz opony balon, choć kilka razy sprawdzałem czy właśnie nic się nie stało z oponą ale na zewnątrz tylko wizualnie a okazało sie że wewnątrz wysadziło oponę Sad

stendbeck jeśli masz wyważone koła - dobrze i jesteś tego pewien to szukaj inne przyczyny: I. Opona, II. Felga, III. Uk. kierowniczy itd krok po kroku ja u siebie przejrzałem ostatnio wszystko podczas konserwacji i znalazłem na szczęście !! pozdrawiam

Posiadam Instrukcje obsługi w formacie .pdf - z chęcią udostępnię innym:-))
makkak
Puntoświr

Post #146899 Wysłany: 19 Lip 2008 10:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

hmm na bezplatnym przegladzie powiedzieli ze mam lekki luz w przekladni kierowniczej, czy moze to byc przyczyna tego lekkiego trzesienia sie przy 80?

Punto II 1.9 JTD 2001
jarosz19
Puntoświr

Dni na forum: 466
Tematy: 12

Post #146979 Wysłany: 19 Lip 2008 16:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mozna wiecej info o darmowym przegladzie prosic:)

Puntoświr

Imię: Mariusz
Dni na forum: 243
Tematy: 22

Post #147011 Wysłany: 19 Lip 2008 18:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

makkak: mi rowniez powiedzieli na tym darmowym przegladzie ze mam lekki luz na przekladni kierowniczej i wlasnie przy ok 80km/h czasami mi tez zdarza sie trzesienie ale lekkie i przez chwilke.

jarosz19: dzwonisz do ASO Fiat i mowisz ze chcesz wykonac darmowym przeglad przed sezonem. poza tym bylo na forum. sam pisalem co sprawdzaja.

pozdrawiam Wink

Puntoświr

Post #147213 Wysłany: 20 Lip 2008 10:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

tolst: no dokladnie lekko trzesie, mamy podobne autka i podobnie 80km/h i trzesie hehe;) Coz trzeba bedzie te luzy zrobic i sprawdzic czy pomoglo, ciekawe ktory z nas to pierwszy sprawdzi;)

Punto II 1.9 JTD 2001
owerek
Forumowicz

Dni na forum: 212
Tematy: 0

Post #154771 Wysłany: 09 Sie 2008 20:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Panowie, zastanówcie się co mówicie. Tych wszystkich "mechaników" co mówią, że to poduszki, opony i inne takie duperele, nalezy w kosmos wystrzelić, ale niech najpierw oddadza pieniądze za niepotrzebnie wymienione rzeczy. Ja tez miałem problem w trzęsieniem przy 80-90 km/h. Kilku mechaników nie wiedziało co się dzieje. W końcu trafiłem do dobrej stacji diagnostycznej i tam FACHOWIEC przez duże F powiedział, że na 90 % jest to wina prawego przegubu wewnetrznego. Pojechałem na szrot, wzięłem całą półośkę, wymieniłem i ....... mój kropek jeżdzi jak nowy. czas więc zakończyć ten temat na forum bo szkoda czasu. Pozdrawiam.
koral
Forumowicz

Dni na forum: 109
Tematy: 0

Post #157363 Wysłany: 15 Sie 2008 21:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czesc
jezeli tego do tej pory nie naprawiles to dam ci PEWNY typ:meczylem sie z tym przez ponad dwa lata ,bylem w ASO i u wielu mechanikow,zaden nie wiedzial co z tym fantem zrobic i przy wymianie sprzegla powiedzialem to pewnemu mechanikowi ktory naprawil to bez zadnej dodatkowej oplaty (stwierdzil ze i tak wyjmuje skrzynie a ta robota to drobiazg! )
zaplacilem tylko za wymiane sprzegla,odebralem auto i co za szczescie,po dwoch latach meki punciak chodzi jak nowy,nic nie trzesie,cichutko jak kiedys,i teraz najwazniejsze :to nie poduszki(tak jak wszyscy podejrzewali) tylko ktorys z przegubow (co ten wspanialy fachowiec z nim zrobil nie wiem ,wiem tylko ze nic nie wymienial!. Takiego "cudotworcy" w tej branzy jeszcze nie spotkalem.
czerwona strzała
Puntomaniak

Dni na forum: 214
Tematy: 8

Post #158857 Wysłany: 20 Sie 2008 10:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

poduszka to raczej nie, stabilizator mogł sie przesunąc, taki odwaznik na prawej losce tej od strony pasazera, tam gdzie jest dłuzsza

Slaff
Sympatyk kropek

Dni na forum: 84
Tematy: 1

Post #167390 Wysłany: 10 Wrz 2008 10:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mam ten sam problem,przy 80km/h i tak do 85km/h czuć lekkie drgania.po przekroczeniu 85 i poniżej 80 nie ma problemu,przy większych prędkościach również nie ma problemu.ehhh ten kropek Laughing
czerwona strzała
Puntomaniak

Dni na forum: 214
Tematy: 8

Post #167408 Wysłany: 10 Wrz 2008 11:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

polozyc sie pod kropka, pomyslec, przesynac na drazku stabilizator zaden problem, sama przyjemnosc uszykowac sobie kropka Smile i jakim sie jest pozniej zadowolonym z siebie

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat