Witam,
W moim kropku podczas hamowania z większych prędkości 140-160 słychać dziwny dźwięk. Przy hamowaniu z mniejszych prędkości nie ma tego problemu. Ciężko mi opisać ten dźwięk, ale postaram się
Jest to coś podobnego do dźwięku jaki słychać przejeżdżając autem po nawierzchni "poszarpanej", tzn. nie płaskiej. Czasami pasy wzdłuż drogi nie są tylko namalowane ale też pokryte jakąś nawierzchnią, po której jak się przejedzie słychać ten dźwięk. Tak jakby na drodze były poprzeczne paski, wybrzuszenia, nie za wysokie i blisko siebie położone, wtedy jak auto przejedzie po czymś takim, słychać ten dźwięk.
Mam nadzieję że jesteście w stanie wyobrazić sobie ten dźwięk
Jeśli ktoś miałby pojęcie co może być nie tak z moim autkiem, proszę dajcie znać.
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
ipIV
Imię: Michał
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 933
Tematy: 156 Skąd: Ruda Śląska
Dzięki chłopaki za odpowiedź. W sumie przed zakupem kropka byłem w ASO na sprawdzeniu autka i wyszło, że hamulce/klocki? są zużyte w 23% a jak będzie to 30% powinno się je wymienić. Tzn. coś mi mówili że o tych 23 i 30 procentach ale za bardzo się nie znam, więc domyślam się, że chodzi o zużycie W takim razie jak najszybciej muszę zmienić klocki i tarcze.
Pozdrawiam
misza_89 Sympatyk kropek
Imię: Tomasz
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 116
Tematy: 4 Skąd: Polska
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach