Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

lakierowanie zderzakow Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
tzm
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 249
Tematy: 8

Post #124143 Wysłany: 10 Maj 2008 23:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

witam posiadam punto II w bardzo ubogiej wersji i chciałby sobie polakierowac zderzaki i tu jest moje pytanie do was czy ktos to juz robil jakies podpowiedzi no i jaki aier i dzie jest numer lakieru w punto II w bagazniku nie mam Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Crying or Very sad
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
misieq79
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 669
Tematy: 14

Post #124144 Wysłany: 10 Maj 2008 23:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jest od spodu maski

Speed doesn't kill. Stupidity does, though.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Courage
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Dni na forum: 353
Tematy: 16

Post #124145 Wysłany: 10 Maj 2008 23:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Prawdopodobnie pod maską w okolicach zamka...

Co do lakierowania, to najpierw musisz go przetrzeć papierem ściernym, żeby nabrał chropowatości i farba się nie łuszczyła, potem podkład do plastiku i lakier dobrany po kodzie Smile

Na koniec najlepiej chyba, jest jeszcze lakierem bezbarwnym machnąc i gotowe...

Czerwony Wiśnia; 05/1998r. |PRZEBIEG NA DZIEŃ 02.01.2009 = 37728KM
adi.degora
Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 590
Tematy: 15

Post #124146 Wysłany: 10 Maj 2008 23:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sam chcesz malować? Masz jakies doswiadczenie w tym zakresie? Confused Zderzak to juz spory kawał plastiku, a jak powszechnie wiadomo mozliwosci spartaczenia roboty rosną wprost proporcjonalnie do rozmiaru malowanego elementu Wink
Jako że masz "dwójeczkę" (mimo wszystko starsze roczniki) to zachodzi prawdopodobienstwo że lakier juz nieco wyblakł, także myślę że nie obyłoby się bez wizyty w mieszalni farb Wink Koszta nie są jakos specjalnie wysokie, a wiadomo- farby+ odczynniki + akcesoria + czas to juz jest jakis tam wkład, byłoby żal gdyby efekt koncowy mijał się z zamierzonym Wink

..:: Cicho(?)ciemniak E60 ::..

Sprzedam suba na głośniku JBL GT4 1000WMAX & głośnik BM SYLB 10" ceny baaardzo atrakcyjne Mr. Green
tzm
Sympatyk kropek

Dni na forum: 249
Tematy: 8

Post #124147 Wysłany: 10 Maj 2008 23:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jakie doswiadczenie mam kiedys cos tam malowalem ale najwazniejsza jest satysfakcja ze sie samemu to zrobiło a tak poza tym to tylko tylni zdezak jest csly do malowania bo przod to tyko same boki Rolling Eyes
GND
Puntoświr

Imię: GND
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 457
Tematy: 23

Post #124172 Wysłany: 11 Maj 2008 06:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

popatrz sobie na allegro, tam masz duzy wybor zderzaków. Nawet w koloze fury trafisz Razz a jesli do miałbym malowac to oddałbym do lakiernika.

Puntoświr

Imię: Bart
Dni na forum: 353
Tematy: 14

Post #124182 Wysłany: 11 Maj 2008 07:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

właśnie a ile by wyniósł koszt malowania tak na oko ?

Puntoświr

Post #124189 Wysłany: 11 Maj 2008 08:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mysle ze z 200 pln to mozesz sobie liczyc na spokojnie

Puntomaniak

Dni na forum: 436
Tematy: 3

Post #124419 Wysłany: 11 Maj 2008 21:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

200 (oczywscie ceny +/- 50 ) za element.

oddajesz, maluja.. po sprawie. ja bym sam nie malowal.. ale zrobisz jak chcesz.. za lakier i wszystkie inne gadzety nie zaplacisz duuuuuuuzo mniej.. oczywiscie bedzie taniej.. ale czy warto? Smile
GND
Puntoświr

Post #124473 Wysłany: 12 Maj 2008 06:57 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

kupic podkład + farba oraz inne. wiec tez wyjdzie nieco taniej ale wyjdzie, poza tym musisz miec komkpresor jakis, troche miejsca.... jesli bedziesz malował to mozesz jakos tak nie za ciekawie pomalowac, ja bym oddał bo lakiernik pomaluje za troche wieksza sumke ale bedziesz miał bardzo dobrze zrobione

Dni na forum: 933
Tematy: 156

Post #124486 Wysłany: 12 Maj 2008 07:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Może proponuję hammerite? Szczerbol Mój sąsiad sobie golfa hammeritem pomalował Rotfl Szczerbol Szczerbol Szczerbol żal.pl

A może lepiej emalia + wałek?

kuźwa do lakiernika a nie wydziwiać..... Confused

[ Dodano: 12 Maj 2008 08:33 ]
Cytat:
jakie doswiadczenie mam kiedys cos tam malowalem ale najwazniejsza jest satysfakcja ze sie samemu to zrobiło

Tylko to akurat jest rzecz, którą trudno samemu zrobić, łatwo spier....., a kolega komorę prawie bezpyłową ma w garażu? Szczerbol Czy chce, żeby po roku strupami odchodziła farba? Trzeba się znać, żeby pomalować plastiki dobrze.

Ekstremista

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 481
Tematy: 26

Post #124493 Wysłany: 12 Maj 2008 08:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A powiedzcie mi lakiernicy, mnie kompletnemu laikowi w tym temacie, czy do malowanie nie jest wogóle inny typ zderzaka niż ten czarny. Bo jak w seju chciałem pomalować czarny zderzak, to mówiono mi że do malowania trzeba kupić odpowiedni zderzak, a nie ten najtańszy. To samo powiedziało mi aso fiata o malowaniu klamek w GP, ze mogą to zrobić na tych klamkach, ale gwarancji nie daja jak to będzie się zachowywało, więc szkoda pieniędzy, bo klamki do malowania mają inny plastik i żeby to zrobić tak jak w fabryce, to trzebaby klamki wymienić. Więc jak to jest z malowaniem tych chropowatych platików?

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
ipIV

Dni na forum: 933
Tematy: 156

Post #124495 Wysłany: 12 Maj 2008 08:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Grzegorz1976 napisał:
A powiedzcie mi lakiernicy, mnie kompletnemu laikowi w tym temacie, czy do malowanie nie jest wogóle inny typ zderzaka niż ten czarny. Bo jak w seju chciałem pomalować czarny zderzak, to mówiono mi że do malowania trzeba kupić odpowiedni zderzak, a nie ten najtańszy. To samo powiedziało mi aso fiata o malowaniu klamek w GP, ze mogą to zrobić na tych klamkach, ale gwarancji nie daja jak to będzie się zachowywało, więc szkoda pieniędzy, bo klamki do malowania mają inny plastik i żeby to zrobić tak jak w fabryce, to trzebaby klamki wymienić. Więc jak to jest z malowaniem tych chropowatych platików?

Powierzchnia chyba nie powinna być chropowata, albo więc papier ścierny i na błysk, żeby było równo, albo szpachla Szczerbol hmmm.... nie doem do końca jak to jest. Ogólnie malowanie plastików nie jest takie proste...

Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 380
Tematy: 7

Post #128175 Wysłany: 23 Maj 2008 17:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja w swojej dwójeczce mam "domalowywane" zderzaki. Co prawda zrobił to poprzedni właściciel i efekt jest według mnie super jak na samoróbke. Co prawda na tylnim zderzaku pojawiają się już niewielkie pęknięcia lakieru ale trzeba się im mocno przyjżeć żeby je zobaczyć, przedni jest jak nówka sztuka. Z tego co mi mówił to zdewrzaki przetarł drobnym papierem ściernym, dorobił lakier i sam pomalował. Ile warstw, i czy potem nałożył bezbarwny tego nie wiem ale efekt jest super. Ci co są w temacie mogą bardzo łatwo poznać nie fabryczne lakierowanie po tym że zamolowane są też te czarne gumki na przednim zderzaku. Jakby co to zapraszam do swojej swojej galerii. pozdro Smile

Fiat 500 1.2 8v 69KM XI 2008
fotki na http://www.fiatpunto.com.pl/topic11934.html
E.T.
Puntoświr

Imię: Tomasz
Dni na forum: 447
Tematy: 11

Post #128411 Wysłany: 24 Maj 2008 01:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jadak napisał:
te czarne gumki na przednim zderzaku.

jakie? które?

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat