| Autor |
Wiadomość |
tzm
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 249
Tematy: 8
|
witam posiadam punto II w bardzo ubogiej wersji i chciałby sobie polakierowac zderzaki i tu jest moje pytanie do was czy ktos to juz robil jakies podpowiedzi no i jaki aier i dzie jest numer lakieru w punto II w bagazniku nie mam  |
|
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
misieq79
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 669
Tematy: 14 Skąd: Gród Kraka
|
Jest od spodu maski |
_________________ Punto 1.2 8V ELX '2000
"Co to jest: zielone i ma kółka? Żaba, kółka były dla zmyły"
I tak mój zielony Punciak został ochrzczony. Żaba
Speed doesn't kill. Stupidity does, though. |
|
|
|
 |
Courage
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Dni na forum: 353
Tematy: 16 Skąd: Lubliniec
|
Prawdopodobnie pod maską w okolicach zamka...
Co do lakierowania, to najpierw musisz go przetrzeć papierem ściernym, żeby nabrał chropowatości i farba się nie łuszczyła, potem podkład do plastiku i lakier dobrany po kodzie
Na koniec najlepiej chyba, jest jeszcze lakierem bezbarwnym machnąc i gotowe... |
|
|
 |
adi.degora
Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 590
Tematy: 15 Skąd: Twierdza Poznań
|
Sam chcesz malować? Masz jakies doswiadczenie w tym zakresie? Zderzak to juz spory kawał plastiku, a jak powszechnie wiadomo mozliwosci spartaczenia roboty rosną wprost proporcjonalnie do rozmiaru malowanego elementu
Jako że masz "dwójeczkę" (mimo wszystko starsze roczniki) to zachodzi prawdopodobienstwo że lakier juz nieco wyblakł, także myślę że nie obyłoby się bez wizyty w mieszalni farb Koszta nie są jakos specjalnie wysokie, a wiadomo- farby+ odczynniki + akcesoria + czas to juz jest jakis tam wkład, byłoby żal gdyby efekt koncowy mijał się z zamierzonym  |
Sprzedam suba na głośniku JBL GT4 1000WMAX & głośnik BM SYLB 10" ceny baaardzo atrakcyjne |
|
|
|
 |
tzm
Sympatyk kropek

Dni na forum: 249
Tematy: 8
|
jakie doswiadczenie mam kiedys cos tam malowalem ale najwazniejsza jest satysfakcja ze sie samemu to zrobiło a tak poza tym to tylko tylni zdezak jest csly do malowania bo przod to tyko same boki  |
|
|
|
|
 |
GND
Puntoświr

Imię: GND
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 457
Tematy: 23 Skąd: Łódź
|
popatrz sobie na allegro, tam masz duzy wybor zderzaków. Nawet w koloze fury trafisz a jesli do miałbym malowac to oddałbym do lakiernika. |
_________________ FIAT PUNTO II 1.2 8V |
|
|
|
 |
el_electron
Puntoświr

Imię: Bart
Dni na forum: 353
Tematy: 14 Skąd: [D]
|
właśnie a ile by wyniósł koszt malowania tak na oko ? |
_________________ PUNTO II 3D 1,2 8V 2000r. |
|
|
|
 |
GND
Puntoświr

|
mysle ze z 200 pln to mozesz sobie liczyc na spokojnie |
|
|
|
 |
Jakarti
Puntomaniak
Dni na forum: 436
Tematy: 3 Skąd: Warszawa
|
200 (oczywscie ceny +/- 50 ) za element.
oddajesz, maluja.. po sprawie. ja bym sam nie malowal.. ale zrobisz jak chcesz.. za lakier i wszystkie inne gadzety nie zaplacisz duuuuuuuzo mniej.. oczywiscie bedzie taniej.. ale czy warto?  |
|
|
|
|
 |
GND
Puntoświr

|
kupic podkład + farba oraz inne. wiec tez wyjdzie nieco taniej ale wyjdzie, poza tym musisz miec komkpresor jakis, troche miejsca.... jesli bedziesz malował to mozesz jakos tak nie za ciekawie pomalowac, ja bym oddał bo lakiernik pomaluje za troche wieksza sumke ale bedziesz miał bardzo dobrze zrobione |
|
|
|
 |
ipIV

Dni na forum: 933
Tematy: 156 Skąd: Ruda Śląska
|
Może proponuję hammerite? Mój sąsiad sobie golfa hammeritem pomalował żal.pl
A może lepiej emalia + wałek?
kuźwa do lakiernika a nie wydziwiać.....
[ Dodano: 12 Maj 2008 08:33 ]
| Cytat: |
| jakie doswiadczenie mam kiedys cos tam malowalem ale najwazniejsza jest satysfakcja ze sie samemu to zrobiło |
Tylko to akurat jest rzecz, którą trudno samemu zrobić, łatwo spier....., a kolega komorę prawie bezpyłową ma w garażu? Czy chce, żeby po roku strupami odchodziła farba? Trzeba się znać, żeby pomalować plastiki dobrze. |
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 481
Tematy: 26 Skąd: Katowice
|
A powiedzcie mi lakiernicy, mnie kompletnemu laikowi w tym temacie, czy do malowanie nie jest wogóle inny typ zderzaka niż ten czarny. Bo jak w seju chciałem pomalować czarny zderzak, to mówiono mi że do malowania trzeba kupić odpowiedni zderzak, a nie ten najtańszy. To samo powiedziało mi aso fiata o malowaniu klamek w GP, ze mogą to zrobić na tych klamkach, ale gwarancji nie daja jak to będzie się zachowywało, więc szkoda pieniędzy, bo klamki do malowania mają inny plastik i żeby to zrobić tak jak w fabryce, to trzebaby klamki wymienić. Więc jak to jest z malowaniem tych chropowatych platików? |
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
Proszę nie podrabiać avatarka z Alem - byłem pierwszy !
GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony |
|
|
|
 |
ipIV

Dni na forum: 933
Tematy: 156 Skąd: Ruda Śląska
|
| Grzegorz1976 napisał: |
| A powiedzcie mi lakiernicy, mnie kompletnemu laikowi w tym temacie, czy do malowanie nie jest wogóle inny typ zderzaka niż ten czarny. Bo jak w seju chciałem pomalować czarny zderzak, to mówiono mi że do malowania trzeba kupić odpowiedni zderzak, a nie ten najtańszy. To samo powiedziało mi aso fiata o malowaniu klamek w GP, ze mogą to zrobić na tych klamkach, ale gwarancji nie daja jak to będzie się zachowywało, więc szkoda pieniędzy, bo klamki do malowania mają inny plastik i żeby to zrobić tak jak w fabryce, to trzebaby klamki wymienić. Więc jak to jest z malowaniem tych chropowatych platików? |
Powierzchnia chyba nie powinna być chropowata, albo więc papier ścierny i na błysk, żeby było równo, albo szpachla hmmm.... nie doem do końca jak to jest. Ogólnie malowanie plastików nie jest takie proste... |
|
 |
jadak
Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 380
Tematy: 7 Skąd: Warszawa - Gocław
|
ja w swojej dwójeczce mam "domalowywane" zderzaki. Co prawda zrobił to poprzedni właściciel i efekt jest według mnie super jak na samoróbke. Co prawda na tylnim zderzaku pojawiają się już niewielkie pęknięcia lakieru ale trzeba się im mocno przyjżeć żeby je zobaczyć, przedni jest jak nówka sztuka. Z tego co mi mówił to zdewrzaki przetarł drobnym papierem ściernym, dorobił lakier i sam pomalował. Ile warstw, i czy potem nałożył bezbarwny tego nie wiem ale efekt jest super. Ci co są w temacie mogą bardzo łatwo poznać nie fabryczne lakierowanie po tym że zamolowane są też te czarne gumki na przednim zderzaku. Jakby co to zapraszam do swojej swojej galerii. pozdro  |
_________________ Fiat Punto II 1.2 8v 60KM LPG 2000/2001
fotki na http://www.fiatpunto.com.pl/topic5522.html
Fiat 500 1.2 8v 69KM XI 2008
fotki na http://www.fiatpunto.com.pl/topic11934.html |
|
|
|
 |
E.T.
Puntoświr

Imię: Tomasz