Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Problem z dźwigienką kierunkowskazów Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
pawelp
Sympatyk kropek

Imię: Paweł
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 692
Tematy: 4

Post #13544 Wysłany: 15 Mar 2007 22:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

gdy prostuje kierownice, nie wraca na swoje miejsce, tylko nadal jest wl, i migacz dziala.
mial ktos moze podobny problem?
dodam,ze to moja pierwsza jazda gp i nie wiem czy to wada, czy po prostu jestem przewrazliwiony;)
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
ipIV

Imię: Michał
Dni na forum: 933
Tematy: 156

Post #13545 Wysłany: 15 Mar 2007 22:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Powinno odbijać przy około 70-80 stopniach... może nawet i mniej Smile Jak nie odbija, to znaczy, że raczej coś jest zepsute Smile
Nie próbowałeś kiedyś przytrzymać drążka podczas odbijania? Smile

Gość

Post #13547 Wysłany: 15 Mar 2007 22:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dokladnie , u mnie tez wylacza sie w pozycji prawie na wprost.
Kwestia przyzwyczajenia , w I-ce wylaczal sie wczesniej.
Problem pewnie tkwi w mniejszej ilosci "zapadek", ktore wylaczaja kierunkowskazy w drodze powrotnej.

Jesli natomiast wogole sie nie wylacza, to juz uszkodzenie ...
pawelp
Sympatyk kropek

Imię: Paweł
Dni na forum: 692
Tematy: 4

Post #13580 Wysłany: 15 Mar 2007 23:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

nie nie,niby sie wylacza, tylko wlasnie jakos bardzo pozno, jutro jeszcze wszystko dokladnie obejrze, bo moze to faktycznie tylko kwestia przyzwyczajenia.
dzieki wielkie za szybkie odp.
wspaniala rzecz, to forum;)
pepepe
Gość

Post #13581 Wysłany: 15 Mar 2007 23:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

tak , po Punto I mam problem z przyzwyczajeniem , niemalze kierownica musi byc na wprost zeby sie wylaczyly.
Kubi
Puntoświr

Dni na forum: 751
Tematy: 9

Post #13586 Wysłany: 15 Mar 2007 23:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

pepepe napisał:
niemalze kierownica musi byc na wprost zeby sie wylaczyly

u mnie j.w.

Przyjaciel

Imię: Kacper
Dni na forum: 813
Tematy: 20

Post #13612 Wysłany: 16 Mar 2007 06:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No i tak wlasnie powinno byc, wkoncu jak sie prostuje kierownice to znaczy, ze manewr skretu jest akonczony... Tak musle
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
pepepe
Gość

Post #13617 Wysłany: 16 Mar 2007 07:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Eee , Synek , to nie tak , powiedzmy , ze skrecasz w prawo i dalej masz droge po lekkim luku w lewo - kierunkowskaz nie wylaczy sie.
Analogicznie ze skretem w lewo.
Moje odczucie jest takie, ze powinny sie wylaczac nieco wczesniej.
Nie jest to jednak jakas tragiczna wada czy problem.
Po prostu kolejna cecha do ktorej trzeba sie przyzwyczaic.

p.s. Mi podoba sie np. oswietlenie w autku, zamykam drzwi i ono nie wylacza sie tylko powoli przyciemnia.
Mala rzecz a cieszy Smile
Yoka
Moderator

Dni na forum: 682
Tematy: 25

Post #13635 Wysłany: 16 Mar 2007 08:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Synek
Tu się zgadzam z kolegą. Wyłacza sie dopiero po zakończeniu manewru. Wielokrotnie w innych autkach (kiedy kierunkowskaz działa) mała korekta kierownicą powoduje wyłaczenie kierunku...co bardzo mnie wkurzało. W GP własnie jest całkiem oki z wyłaczaniem kierunku dopiero kiedy sie kierownicę się prostuje do jazdy na wprost Smile

Inna sprawa która mnie denerwuje...kiedy kierunkowskaz w prawo jest wyłanczany automatycznie to czesto raz mignie mi kierunkowskaz w lewo. Dzwigienka opadając odbija się o styk kierunkowskazu w lewo co powduje ze mignie mi lewy. Czy to sie na ASO nadaje ??

Tylko Chuckowi Norrisowi w ogóle nie psuje sie Grande Punto
pepepe
Gość

Post #13637 Wysłany: 16 Mar 2007 08:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

To u mnie nie wystepuje cos takiego jak opisujesz - czyli przy wylaczaniu prawego na chwilke mignie lewy.
Wogole mam nowke sztuke i dzwigienka od kierunkowskazow dziala mi z dosc sporym oporem, nie ma wogole luzow.
Mysle, ze to kwalifikuje sie do ASO, nie powinno byc takiej sytuacji jaka opisujesz.
w 10-cio letnim MK1 nie mialem tego i nie doswiadczylem w innych autkach.
Inna sprawa co na to ASO ... wiecie jak to jest , moze to byc 'wina klienta' ...
Prosec
Sympatyk kropek

Imię: Mr. X
Dni na forum: 673
Tematy: 6

Post #13641 Wysłany: 16 Mar 2007 09:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam to samo.

Bedac niedawno w ASO po Niedzwiedz-locka, poprosilem, aby sprawdzili mi kierunkowskazy, bo za pozno "odbijaja". Po sprawdzeniu powiedzieli mi, ze wszystko jest ok i ze GP tak maja... Confused

Puntoświr

Dni na forum: 751
Tematy: 9

Post #13658 Wysłany: 16 Mar 2007 09:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

pepepe napisał:
Eee , Synek , to nie tak , powiedzmy , ze skrecasz w prawo i dalej masz droge po lekkim luku w lewo - kierunkowskaz nie wylaczy sie.

ja tak mam zawsze przy zjeździe na autostradę, muszę bardziej wyprostować kierownicę i się wyłączy dopiero - nie będę cały zjazd przecież używał kierunkowskazu bo to już droga jednokierunkowa Wink tylko, że po łuku

Puntoświr

Dni na forum: 715
Tematy: 8

Post #13661 Wysłany: 16 Mar 2007 10:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

E tam, marudzicie.. Dzwignia kierunków w nowych Oplach to jest dopiero makabra Smile
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Yahoo Messenger
pepepe
Gość

Post #13666 Wysłany: 16 Mar 2007 10:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie ma co sie rozwodzic nad tym.
Spytalem Kolege i w Peugeocie 407 za duza wieksza kase Wink ma to samo ....
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 932
Tematy: 37

Post #13669 Wysłany: 16 Mar 2007 10:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wujek V napisał:
E tam, marudzicie.. Dzwignia kierunków w nowych Oplach to jest dopiero makabra Smile

dokladnie... Laughing

co do punto to wlasnie dobrze ze tak pozno sie wylaczaja...w CC mialem tak ze musialem trzymac bo odrazu wyskakiwaly... Cool

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat