Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Amortyzatory Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
sylwia_21
Sympatyk kropek

Imię: Sylwia
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 485
Tematy: 1

Post #46278 Wysłany: 20 Wrz 2007 11:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

bez wymyślania, dobre są kayaba na przód kosztują 1do 50 zł i masz 2 latnia gwarancje dostępne na allegro

[ Dodano: 20 Wrz 2007 12:22 ]
150 sorki
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
dzikidaniel
Puntoświr

Imię: Daniel
Dni na forum: 678
Tematy: 16

Post #46345 Wysłany: 20 Wrz 2007 18:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A były już tematy jakie amorki są polecane. Wyszukiwarka nie gryzie tylko ułątwia życie Wink

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Xyś
Ojciec założyciel

Ostrzeżenia: 3/3
Dni na forum: 932
Tematy: 52

Post #62654 Wysłany: 11 Lis 2007 09:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja stanowczo odradzam Magnetti Marelli po zmianie byłem na przegladzie i po sprawdzeniu wyszły bardzo kiepsko po niecałe 80% a 60% mialy stare które wyrzuciłem ... na wiosne przymierzam sie do kolejnej zmiany na jakiegos bilsteina z twardą sprezyka albo nawet na Krosno

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
staszeksm
Sympatyk kropek

Imię: Staszek
Dni na forum: 433
Tematy: 13

Post #63720 Wysłany: 14 Lis 2007 07:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wczoraj oddalem Punciaka do mechanika na wymiane amorkow na przod, beda to Magneti gazowe, podobno nie ma z nimi problemow, sa w miare nieawaryjne - czesci + robocizna okolo 500zl, zobaczymy jaka bedzie poprawa bo na przegladzie stare by juz nie przeszly.

Pozdrawiam

Sympatyk kropek

Dni na forum: 515
Tematy: 2

Post #64169 Wysłany: 15 Lis 2007 17:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jak kropek ma sporo przejechane to też trzeba by pomyśleć o wymianie sprężyn, które też sie zuzywaja i powoduja ze amortyzatory szybciej siadaja.
marcogal
Puntomaniak

Dni na forum: 563
Tematy: 3

Post #64190 Wysłany: 15 Lis 2007 17:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

>...wymiane amorkow na przod, beda to Magneti... czesci + robocizna okolo 500zl...
>
tyle wycenili wymianę tylko samych amorków ?
wydaje mi się że to b.drogo nawet łącznie z robocizną.
Oddałeś punciaka do ASO ?

Puntomaniak

Imię: Piotr
Dni na forum: 467
Tematy: 9

Post #68175 Wysłany: 29 Lis 2007 16:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Potrzebuje wymienić amorki (komplet) co sądzicie np. o tych?

http://moto.allegro.pl/item274099714_amortyzatory_kayaba_fiat_punto_99r_rzod_.html ?

Puntoświr

Dni na forum: 602
Tematy: 7

Post #68185 Wysłany: 29 Lis 2007 17:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A czemu na allegro ? Szczerze to amortyzator ma prawo sie uszkodzic nie z winy uzytkownika . I co wtedy ? Ja osobiscie amorki proponuje kupic w jakims sklepie . Co z tego ze troche drozej ale masz gdzie sie zglosic w przypadku rekalmacji .

Albo kupic w jakiejs konkretnej firmie .... polecam

http://sklep.intercars.com.pl/
klikamy na opcje samochody osobowe - wybieramy model itd... duzo informacji - zamiennikow - numerow orginalnych

indeks: KYB333843
Cena brutto: 154,88 zł
nazwa: Amortyzator, przednia oś
opis : KYB amortyzator P (gaz) FIAT PUNTO
producent: KAYABA
W MAGAZYNIE: >9

Forumowicz

Dni na forum: 291
Tematy: 0

Post #117369 Wysłany: 21 Kwi 2008 14:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A ja mam pytanie odnośnie wymiany tylko jednego amortyzatora z przodu jako że zielony jestem Wink Jakie mogą być negatywne skutki czegoś takiego ( pomijając utrate gwarancji) oraz prawdopodobieństwo tych negatywnych skutków ?
dzikidaniel
Puntoświr

Post #117370 Wysłany: 21 Kwi 2008 14:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Takie że na zakręcie wylecisz w rów/drzewo/jeszcze coś gorszego. Prawdopodobieństwo ogromne.

Gisto
Forumowicz

Post #117447 Wysłany: 21 Kwi 2008 18:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

okej źle sformułowałem pytanie Wink Chodzi mi o to że jeden jest w prawie idealnym stanie natomiast drugi już ostro wyjechany i nic tylko go wymienić. No i jak wymienie tylko ten zużyty to może sie to jakoś negatywnie odbić ?
BobMF
Puntoświr

Dni na forum: 649
Tematy: 14

Post #117454 Wysłany: 21 Kwi 2008 18:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

pogorszenie hamowania, nierówne hamowanie, łatwiejszy uślizg kół, nierówne zużycie ogumienia i innych części

RAFI86
Puntoświr

Imię: RAFAŁ
Dni na forum: 305
Tematy: 9

Post #117572 Wysłany: 21 Kwi 2008 20:53 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Gisto napisał:
okej źle sformułowałem pytanie Chodzi mi o to że jeden jest w prawie idealnym stanie natomiast drugi już ostro wyjechany i nic tylko go wymienić. No i jak wymienie tylko ten zużyty to może sie to jakoś negatywnie odbić ?

czegoś takiego sie nierobi...... zawsze wymieniasz parami przód i tył......
Gisto
Forumowicz

Post #117677 Wysłany: 21 Kwi 2008 22:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tak wiem o tym, ale mi chodziło tylko o konsekwencje wymiany tylko jednego amortyzatora jako że kilku mechaników zadeklarowało że mogą coś takiego zrobić.
dzikidaniel
Puntoświr

Post #117776 Wysłany: 22 Kwi 2008 11:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Gisto już Ci napisałem. Nie ma czegoś takiego jak prawie idealny. Stopnia zużycia nie ocenisz na trzesiawkach w stacji diagnostycznej bo to tylko pic na wode. Już napisałem jakie są skutki pojścia na skróty. To co opisał BobMF prowadzi do tego co ja wyżej opisałem. Chcesz ryzykować?? Co innego gdy amortyzator pójdzie po tygodniu. W innym przypadku tylko i wyłącznie wymiana pary. Jak nie masz na pare amortyzatorów to wogóle nie jeździj. Sam nie jesteś na drodze...

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat