Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Gaz w Lince 1.4 Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
luki7wwl
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 575
Tematy: 3

Post #131828 Wysłany: 04 Cze 2008 06:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

marcin1209 napisał:
Z tego co się orientuję to bezpośredni wtrysk mają Vw 1.4 TFSI.
Nigdzie sie nie spotkałem z tym że T-jet ma bezpośredni wtrysk, myślę że jakby tak było Fiat by głośno to reklamował. W danych technicznych Brawo zasilanie tych silników jest opisane jako MPI.
W Grupie Fiata jedyne silniki z bezpośrednim wtryskiem z jakimi się spotkałem to 2.0 JTS w Alfie. Very Happy

też mi sie tak wydawało ale jak sobie patrzyłem na stronce

http://www.samar.pl/index.html?__la=pl&__ac=sec,37&con=33090

Silnik podstawowy, Typ wtrysku paliwa Bezpośredni Benzyna
ta linijka mnie zaciekawiła moze to poprostu bład a moze ja cos tu zle rozumiem

Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
marcin1209
Sympatyk kropek

Imię: Marcin
Dni na forum: 341
Tematy: 1

Post #131853 Wysłany: 04 Cze 2008 08:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Szczerze mówią samar nie jest dla mnie jakąś wiarygodną firmą a to co mówi czasami p.Drzewiecki zakrawa o s.f.
W katalogu technicznym Linei przy silniku T-jet jest podane : fazowany, sekwencyjny wtrysk wielopunktowy MPI z turbosprężarką o zmiennej geometrii łopatek i intercoolerem
A tak dla pewności napisałem jeszcze do fiata jaki tam jest wtrysk.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
luki7wwl
Sympatyk kropek

Post #131856 Wysłany: 04 Cze 2008 08:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

marcin1209 napisał:
Szczerze mówią samar nie jest dla mnie jakąś wiarygodną firmą a to co mówi czasami p.Drzewiecki zakrawa o s.f.
W katalogu technicznym Linei przy silniku T-jet jest podane : fazowany, sekwencyjny wtrysk wielopunktowy MPI z turbosprężarką o zmiennej geometrii łopatek i intercoolerem
A tak dla pewności napisałem jeszcze do fiata jaki tam jest wtrysk.

na stronce
http://www.fiat.pl/index.php?pid=32&id_model=24&id_ver=001103120000

pozycja
Zapłon - Jet Thrust Stochiometric

czyli wynika ze jednak ma bezposredni wtrysk, zastanawia mnie ze według tej stronki 1,4 77KM tez na JTS a co ciekawe to Grande Punto wszystkie benzynki maja JTS Shocked

Tylko Bravo ma MPI Smile

Sympatyk kropek

Post #131858 Wysłany: 04 Cze 2008 09:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

luki7wwl napisał:
na stronce

pozycja

czyli wynika ze jednak ma bezposredni wtrysk, zastanawia mnie ze według tej stronki 1,4 77KM tez na JTS a co ciekawe to Grande Punto wszystkie benzynki maja JTS

Tylko Bravo ma MPI

no właśnie czytałem o tym na kąciku Nuova Bravo. Very Happy
zresztą to ty pisałeś Laughing
luki7wwl
Sympatyk kropek

Post #131859 Wysłany: 04 Cze 2008 09:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

marcin1209 napisał:
luki7wwl napisał:
na stronce

pozycja

czyli wynika ze jednak ma bezposredni wtrysk, zastanawia mnie ze według tej stronki 1,4 77KM tez na JTS a co ciekawe to Grande Punto wszystkie benzynki maja JTS

Tylko Bravo ma MPI

no właśnie czytałem o tym na kąciku Nuova Bravo. Very Happy
zresztą to ty pisałeś Laughing

dokładnie myslałem ze sie cos dowiem i zapodałem i tu i tu Laughing bo mi to nie daje spokoju

Sympatyk kropek

Post #132224 Wysłany: 05 Cze 2008 08:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No to mam odpowiedź od fiata :Odpowiadając na pański e-mail informujemy, że silniki 1,4 montowane w samochodzie Fiat LINEA są zasilane wtryskiem elektronicznym typu MPI. Very Happy
Czyli wracając do pytania kolegi grzees nie powinno być większych problemów z instalacją gazową do T-jeta.
Trzeba znaleźć dobry warsztat który który zrobi to porządnie, bo jak czytam skargi po różnych forach na instalacje gazowe to 99% procent złego robią montażyści zwani przez niektórych druciarzami, a nie złe są instalacje gazowe Laughing
luki7wwl
Sympatyk kropek

Post #132226 Wysłany: 05 Cze 2008 09:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

marcin1209 napisał:
No to mam odpowiedź od fiata :Odpowiadając na pański e-mail informujemy, że silniki 1,4 montowane w samochodzie Fiat LINEA są zasilane wtryskiem elektronicznym typu MPI. Very Happy
Czyli wracając do pytania kolegi grzees nie powinno być większych problemów z instalacją gazową do T-jeta.
Trzeba znaleźć dobry warsztat który który zrobi to porządnie, bo jak czytam skargi po różnych forach na instalacje gazowe to 99% procent złego robią montażyści zwani przez niektórych druciarzami, a nie złe są instalacje gazowe Laughing

Odpowiedziali mi na kąciku Nuova Bravo
JTS w Linei to skrót nazwy systemu zapłonowego nie paliwowego.
Wszystkie są MPI Linea , Bravo i GP.

Dzieki za odpowiedz i za takie zaangażowanie Smile

Czyli nie powinno byc problemu z gazem z T-jet 120 a to jest naprawde fajny silniczek, gdzieś czytałem ze on nie powinien duzo wiecej palic niz zwykły 1,4 jesli taka jest prawda to taki zagazowany byłby rewelacyjnym rozwiazaniem

Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 443
Tematy: 24

Post #132238 Wysłany: 05 Cze 2008 10:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dżizas - Kupić T-jeta i wstawić do niego gaz Shocked Exclamation Question Exclamation Question Straciłem wiarę we wszystko...

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
luki7wwl
Sympatyk kropek

Post #132243 Wysłany: 05 Cze 2008 10:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Grzegorz1976 napisał:
Dżizas - Kupić T-jeta i wstawić do niego gaz Shocked Exclamation Question Exclamation Question Straciłem wiarę we wszystko...

teraz to dopiero wpadniesz w szok

ShockedShockedShockedShocked

http://www.motofakty.pl/artykul/brytyjski_roadster.html

ShockedShockedShockedShocked

Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 437
Tematy: 5

Post #132246 Wysłany: 05 Cze 2008 10:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Grzegorz1976, ja się już załamałem parę dni temu... Jeszcze chwila i stwierdzę, że opinia o Polaku: "kupił Ferrari i wstawił do niego gaz", jest prawdziwa.

luki7wwl
Sympatyk kropek

Post #132249 Wysłany: 05 Cze 2008 10:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

michalj napisał:
Grzegorz1976, ja się już załamałem parę dni temu... Jeszcze chwila i stwierdzę, że opinia o Polaku: "kupił Ferrari i wstawił do niego gaz", jest prawdziwa.

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Porsche/Cayenne/7396

Shocked

ps. Ten wczesniejszy link nie miał nic do Polaka pokazuje jedynie ze gaz fabrycznie montuje sie równiez na wyspach i to nie do najtańszego samochodu z bardzo dobrymi osiagami 5s do 100km (no chyba ze to Polak bedący na wyspach wpadł na taki genialny pomysł i to jego dzieło) Laughing

Ekstremista

Post #132282 Wysłany: 05 Cze 2008 12:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja na szczęście wyleczyłem się z LPG na przykładzie o wiele tańszego autka jakim było seicento (nomen omen mówiono wtedy że seicento całkiem dobrze toleruje gaz, to ciekawe jak zachowują się auta co go nie tolerują?). Nie jestem wrogiem LPG, jak ktoś chce to proszę bardzo - nawet do Ferrari, tylko błagam nie przekonujcie mnie żebym to załozył u siebie Szczerbol Szczerbol Szczerbol Szczerbol

luki7wwl
Sympatyk kropek

Post #132287 Wysłany: 05 Cze 2008 12:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Grzegorz1976 napisał:
Ja na szczęście wyleczyłem się z LPG na przykładzie o wiele tańszego autka jakim było seicento (nomen omen mówiono wtedy że seicento całkiem dobrze toleruje gaz, to ciekawe jak zachowują się auta co go nie tolerują?). Nie jestem wrogiem LPG, jak ktoś chce to proszę bardzo - nawet do Ferrari, tylko błagam nie przekonujcie mnie żebym to załozył u siebie Szczerbol Szczerbol Szczerbol Szczerbol

:]
Nie chcesz gazu twoja sprawa Twój wybór.
Nikt ci nie kaze zakładąć nikt ci nie mówi ze głupio robisz, to jest twoja sprawa nikt na ciebie nie wywiera nacisku (no moze ceny benzyny- żart oczywiscie :o )

Smieszy mnie taka opinia ludzi
' ja się już załamałem parę dni temu... Jeszcze chwila i stwierdzę, że opinia o Polaku: "kupił Ferrari i wstawił do niego gaz", jest prawdziwa.'

No i co z tego ze wstawił gaz, no chyba zazdrość ze ktoś sobie jeździ dynamicznie i nierujnuje mu to kieszeni Laughing

Ekstremista

Post #132288 Wysłany: 05 Cze 2008 12:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

luki7wwl napisał:
Nie chcesz gazu twoja sprawa Twój wybór.
Nikt ci nie kaze zakładąć nikt ci nie mówi ze głupio robisz, to jest twoja sprawa nikt na ciebie nie wywiera nacisku

DZIĘKI hahaha

marcin1209
Sympatyk kropek

Post #132291 Wysłany: 05 Cze 2008 12:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja też osobiście nie rozumiem problemów ludzi że ktoś sobie założył czy chce założyć gaz Question
Co komu do tego że sobie ktoś zakłada gaz.....
Linka to już moje 4 auto z gazem a 3 Fiat z gazem Very Happy .
I nigdy nie miałem problemów z instalacjami, i z silnikami autek w których miałem gaz Laughing
Dobrze założona i zestrojona instalacji i wszystko gra.....
Po co ta walka , te komentarze że gaz do kuchenek, że ON do traktorów, że benzyna do dupy......
Każdy jeździ na czym mu wygodnie i co mu odpowiada - i nie ma co o tym dyskutować - bo o gustach się nie dyskutuje...... Laughing Very Happy bounce

pozdro dla wszystkich forumowiczów Laughing Very Happy

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat