| Autor |
Wiadomość |
luki7wwl
Sympatyk kropek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 575
Tematy: 3
|
| marcin1209 napisał: |
Z tego co się orientuję to bezpośredni wtrysk mają Vw 1.4 TFSI.
Nigdzie sie nie spotkałem z tym że T-jet ma bezpośredni wtrysk, myślę że jakby tak było Fiat by głośno to reklamował. W danych technicznych Brawo zasilanie tych silników jest opisane jako MPI.
W Grupie Fiata jedyne silniki z bezpośrednim wtryskiem z jakimi się spotkałem to 2.0 JTS w Alfie.  |
też mi sie tak wydawało ale jak sobie patrzyłem na stronce
http://www.samar.pl/index.html?__la=pl&__ac=sec,37&con=33090
Silnik podstawowy, Typ wtrysku paliwa Bezpośredni Benzyna
ta linijka mnie zaciekawiła moze to poprostu bład a moze ja cos tu zle rozumiem |
_________________ Punto II 1.2 8v + LPG sekwencja |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
marcin1209
Sympatyk kropek

Imię: Marcin
Dni na forum: 341
Tematy: 1 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Szczerze mówią samar nie jest dla mnie jakąś wiarygodną firmą a to co mówi czasami p.Drzewiecki zakrawa o s.f.
W katalogu technicznym Linei przy silniku T-jet jest podane : fazowany, sekwencyjny wtrysk wielopunktowy MPI z turbosprężarką o zmiennej geometrii łopatek i intercoolerem
A tak dla pewności napisałem jeszcze do fiata jaki tam jest wtrysk. |
|
|
|
|
 |
luki7wwl
Sympatyk kropek
|
Szczerze mówią samar nie jest dla mnie jakąś wiarygodną firmą a to co mówi czasami p.Drzewiecki zakrawa o s.f.
W katalogu technicznym Linei przy silniku T-jet jest podane : fazowany, sekwencyjny wtrysk wielopunktowy MPI z turbosprężarką o zmiennej geometrii łopatek i intercoolerem
A tak dla pewności napisałem jeszcze do fiata jaki tam jest wtrysk. |
na stronce
http://www.fiat.pl/index.php?pid=32&id_model=24&id_ver=001103120000
pozycja
Zapłon - Jet Thrust Stochiometric
czyli wynika ze jednak ma bezposredni wtrysk, zastanawia mnie ze według tej stronki 1,4 77KM tez na JTS a co ciekawe to Grande Punto wszystkie benzynki maja JTS
Tylko Bravo ma MPI  |
|
|
|
 |
marcin1209
Sympatyk kropek

|
no właśnie czytałem o tym na kąciku Nuova Bravo.
zresztą to ty pisałeś  |
|
|
|
|
 |
luki7wwl
Sympatyk kropek
|
no właśnie czytałem o tym na kąciku Nuova Bravo.
zresztą to ty pisałeś  |
dokładnie myslałem ze sie cos dowiem i zapodałem i tu i tu bo mi to nie daje spokoju |
|
|
|
 |
marcin1209
Sympatyk kropek

|
No to mam odpowiedź od fiata :Odpowiadając na pański e-mail informujemy, że silniki 1,4 montowane w samochodzie Fiat LINEA są zasilane wtryskiem elektronicznym typu MPI.
Czyli wracając do pytania kolegi grzees nie powinno być większych problemów z instalacją gazową do T-jeta.
Trzeba znaleźć dobry warsztat który który zrobi to porządnie, bo jak czytam skargi po różnych forach na instalacje gazowe to 99% procent złego robią montażyści zwani przez niektórych druciarzami, a nie złe są instalacje gazowe  |
|
|
|
|
 |
luki7wwl
Sympatyk kropek
|
No to mam odpowiedź od fiata :Odpowiadając na pański e-mail informujemy, że silniki 1,4 montowane w samochodzie Fiat LINEA są zasilane wtryskiem elektronicznym typu MPI.
Czyli wracając do pytania kolegi grzees nie powinno być większych problemów z instalacją gazową do T-jeta.
Trzeba znaleźć dobry warsztat który który zrobi to porządnie, bo jak czytam skargi po różnych forach na instalacje gazowe to 99% procent złego robią montażyści zwani przez niektórych druciarzami, a nie złe są instalacje gazowe  |
Odpowiedziali mi na kąciku Nuova Bravo
JTS w Linei to skrót nazwy systemu zapłonowego nie paliwowego.
Wszystkie są MPI Linea , Bravo i GP.
Dzieki za odpowiedz i za takie zaangażowanie
Czyli nie powinno byc problemu z gazem z T-jet 120 a to jest naprawde fajny silniczek, gdzieś czytałem ze on nie powinien duzo wiecej palic niz zwykły 1,4 jesli taka jest prawda to taki zagazowany byłby rewelacyjnym rozwiazaniem |
|
|
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 443
Tematy: 24 Skąd: Katowice
|
Dżizas - Kupić T-jeta i wstawić do niego gaz Straciłem wiarę we wszystko...  |
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
Proszę nie podrabiać avatarka z Alem - byłem pierwszy !
GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony |
|
|
|
 |
luki7wwl
Sympatyk kropek
|
|
|
|
 |
michalj
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 437
Tematy: 5 Skąd: Legionowo
|
|
|
|
 |
luki7wwl
Sympatyk kropek
|
| michalj napisał: |
Grzegorz1976, ja się już załamałem parę dni temu... Jeszcze chwila i stwierdzę, że opinia o Polaku: "kupił Ferrari i wstawił do niego gaz", jest prawdziwa. |
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Porsche/Cayenne/7396
ps. Ten wczesniejszy link nie miał nic do Polaka pokazuje jedynie ze gaz fabrycznie montuje sie równiez na wyspach i to nie do najtańszego samochodu z bardzo dobrymi osiagami 5s do 100km (no chyba ze to Polak bedący na wyspach wpadł na taki genialny pomysł i to jego dzieło)  |
|
|
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

|
Ja na szczęście wyleczyłem się z LPG na przykładzie o wiele tańszego autka jakim było seicento (nomen omen mówiono wtedy że seicento całkiem dobrze toleruje gaz, to ciekawe jak zachowują się auta co go nie tolerują?). Nie jestem wrogiem LPG, jak ktoś chce to proszę bardzo - nawet do Ferrari, tylko błagam nie przekonujcie mnie żebym to załozył u siebie  |
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
|
|
|
 |
luki7wwl
Sympatyk kropek
|
| Grzegorz1976 napisał: |
Ja na szczęście wyleczyłem się z LPG na przykładzie o wiele tańszego autka jakim było seicento (nomen omen mówiono wtedy że seicento całkiem dobrze toleruje gaz, to ciekawe jak zachowują się auta co go nie tolerują?). Nie jestem wrogiem LPG, jak ktoś chce to proszę bardzo - nawet do Ferrari, tylko błagam nie przekonujcie mnie żebym to załozył u siebie  |
:]
Nie chcesz gazu twoja sprawa Twój wybór.
Nikt ci nie kaze zakładąć nikt ci nie mówi ze głupio robisz, to jest twoja sprawa nikt na ciebie nie wywiera nacisku (no moze ceny benzyny- żart oczywiscie :o )
Smieszy mnie taka opinia ludzi
' ja się już załamałem parę dni temu... Jeszcze chwila i stwierdzę, że opinia o Polaku: "kupił Ferrari i wstawił do niego gaz", jest prawdziwa.'
No i co z tego ze wstawił gaz, no chyba zazdrość ze ktoś sobie jeździ dynamicznie i nierujnuje mu to kieszeni  |
|
|
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

|
| luki7wwl napisał: |
Nie chcesz gazu twoja sprawa Twój wybór.
Nikt ci nie kaze zakładąć nikt ci nie mówi ze głupio robisz, to jest twoja sprawa nikt na ciebie nie wywiera nacisku |
DZIĘKI  |
|
|
|
 |
marcin1209
Sympatyk kropek

|
Ja też osobiście nie rozumiem problemów ludzi że ktoś sobie założył czy chce założyć gaz
Co komu do tego że sobie ktoś zakłada gaz.....
Linka to już moje 4 auto z gazem a 3 Fiat z gazem .
I nigdy nie miałem problemów z instalacjami, i z silnikami autek w których miałem gaz
Dobrze założona i zestrojona instalacji i wszystko gra.....
Po co ta walka , te komentarze że gaz do kuchenek, że ON do traktorów, że benzyna do dupy......
Każdy jeździ na czym mu wygodnie i co mu odpowiada - i nie ma co o tym dyskutować - bo o gustach się nie dyskutuje......
pozdro dla wszystkich forumowiczów  |
_________________ Fiat Linea 1.4 8v + LPG |
|
|
|
 |
|
|