| Autor |
Wiadomość |
luki7wwl
Sympatyk kropek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 575
Tematy: 3
|
| Grzegorz1976 napisał: |
| luki7wwl napisał: |
Nie chcesz gazu twoja sprawa Twój wybór.
Nikt ci nie kaze zakładąć nikt ci nie mówi ze głupio robisz, to jest twoja sprawa nikt na ciebie nie wywiera nacisku |
DZIĘKI  |
hehe
mój kolega tez tak reagował ja zakładałem rok temu gaz i przez cały rok mi gadał ze gaz to zło bo on miał i mu sie cały czas cos działo a teraz jego diesel jest najlepszy.
Jakoś od miesiaca ucichł
Pozwole sobie zacytować
<<Czyli wracając do pytania kolegi grzees nie powinno być większych roblemów z instalacją gazową do T-jeta.
Trzeba znaleźć dobry warsztat który który zrobi to porządnie, bo jak czytam skargi po różnych forach na instalacje gazowe to 99% procent złego robią montażyści zwani przez niektórych druciarzami, a nie złe są instalacje gazowe>> i to jest prawda |
_________________ Punto II 1.2 8v + LPG sekwencja |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
grzees
Sympatyk kropek
Imię: Grześ
Dni na forum: 458
Tematy: 2 Skąd: S-ce
|
Dżizas - Kupić T-jeta i wstawić do niego gaz Straciłem wiarę we wszystko...  |
no cóż kolego, sporo jeżdżę i potrzebuję dynamicznego autka (akurat trafiła się okazja), które mnie nie zrujnuje;
dodam, że minimalnie robię 40 tys. km rocznie, przelicz sobie ile to będzie noPb
widzę, że mocno zakorzenione w Tobie są mity w stylu : niezawodny volkswagen, nie kupię auta na "f", itp.
staram się obalać mity i jeśli wstawię instalkę do t-jeta nie omieszkam się pochwalić
na dzień wczorajszy wymiękło jedno ASO, powiedzieli, że:
"na dzień dzisiajszy nie ma możliwości wstawienia instalacji do tego silnika, to jest informacja od prezesa"
zobaczymy co powiedzą na innych stacjach  |
|
|
|
|
 |
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 537
Tematy: 37 Skąd: Kotlarnia/Opole
|
Ja tam akurat z Grzegorzem1976 się zgadzam - turbo i gaz to niezbyt dobre połączenie, cokolwiek dobrego by o gazie nie mówić... |
_________________ Pompa cieczy chłodzącej - 150 zł
Jazda z prędkością 180 km/h - bezcenne
Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
=> LPG sucks  |
|
|
|
 |
MatiGP
Puntoświr
Imię: Mateusz
Dni na forum: 257
Tematy: 10 Skąd: Sosnowiec
|
Powiedzcie mi jaki jest sens kupować mocne turbo 1.4 T-jet, które wiadomo pali dużo więcej niż normalne 1.4 i potem wkładać gaz? |
_________________ Fiat Seicento 1.1 MPI 54 Km 2004 rok  |
|
|
|
 |
michalj
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 437
Tematy: 5 Skąd: Legionowo
|
|
|
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 443
Tematy: 24 Skąd: Katowice
|
| grzees napisał: |
| widzę, że mocno zakorzenione w Tobie są mity w stylu : niezawodny volkswagen, nie kupię auta na "f", itp. |
grzees wybieram ten tekst w stosunku do mnie tekstem miesiąca . Posmarkałem się ze śmiechu... dobre dobre... chłopaki z forum wiedzą o co chodzi
Co do gazu to już kiedyś wycierałem tu klawiaturę wielokrotnie. Dla mnie to nie mity tylko nauczka na własnej skórze. Nie teoretyzuję tylko przeszedłem gechennę z tym wynalazkiem i nigdy więcej... chyba że zacznę pracować jako taksówkarz albo dostawca towaru . Na razie odpukać stać mnie na Pb do dwóch benzyniaków i niech tak zostanie  |
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
Proszę nie podrabiać avatarka z Alem - byłem pierwszy !
GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony |
|
|
|
 |
grzees
Sympatyk kropek
Imię: Grześ
Dni na forum: 458
Tematy: 2 Skąd: S-ce
|
| grzees napisał: |
| widzę, że mocno zakorzenione w Tobie są mity w stylu : niezawodny volkswagen, nie kupię auta na "f", itp. |
grzees wybieram ten tekst w stosunku do mnie tekstem miesiąca . Posmarkałem się ze śmiechu... dobre dobre... chłopaki z forum wiedzą o co chodzi
Co do gazu to już kiedyś wycierałem tu klawiaturę wielokrotnie. Dla mnie to nie mity tylko nauczka na własnej skórze. Nie teoretyzuję tylko przeszedłem gechennę z tym wynalazkiem i nigdy więcej... chyba że zacznę pracować jako taksówkarz albo dostawca towaru . Na razie odpukać stać mnie na Pb do dwóch benzyniaków i niech tak zostanie  |
cieszę się, że udało mi się wprowadzić Cię w dobry nastrój, choć nie powinieneś brać dosłownie do siebie
tego co napisałem (szczególnie, że pozostajesz wierny marce ), moim zamiarem było naświetlenie Twojego podejścia do T i LPG
cóż mogę powiedzieć, trafiłeś do złego gazownika i tyle
szkoda, że przez takiego partacza ludzie zrażają się do alternatywy noPb  |
|
|
|
|
 |
luki7wwl
Sympatyk kropek
Dni na forum: 575
Tematy: 3
|
| Cytat: |
cóż mogę powiedzieć, trafiłeś do złego gazownika i tyle
 |
dokładnie
| Cytat: |
| szkoda, że przez takiego partacza ludzie zrażają się do alternatywy noPb |
ano szkoda, tylko czemu nie obrażaja sie na gaziarza który im to zakładał tylko obrażaja sie na LPG tego nie rozumiem  |
_________________ Punto II 1.2 8v + LPG sekwencja |
|
|
|
 |
poziomek
Puntoświr

Dni na forum: 632
Tematy: 7 Skąd: Warszawa
|
I jak t z LPG to tego TJeta? Udało się? Jakie wrażenia? Generalnie rozumieme ze to okazyjny zakup bo w normalnych realiach cenowych to prościej kupic multijeta i sie nie bawić. |
_________________ Albea 2006 1.4 8V 77km |
|
|
|
 |
marcin1209
Sympatyk kropek

Imię: Marcin
Dni na forum: 341
Tematy: 1 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Nie wiem jak z gazem do T-jeta. Zrobiłem już 13000 na gazie w zwykłym 1.4 8V. Autko pali ok. 9 litrów gazu na setkę. Oczywiście plus jeszcze troszkę pb.
Rano się przełącza po około 3 km. jak z pracy jadę po południu szybciej ale to centrum katowic to i się w korkach stoi .Polecam ASO Fiata w Mikołowie jak chcecie założyć gaz. Przez cały przebieg do tej pory nie ma problemu, instalka dobrze założona.
Tak z ciekawostek zamówiłem świece Denso VXU22, irydowe podobno do 100,000 wystarczają na gazie jeżdżąc. Ciekawe jak się spiszą.... |
_________________ Fiat Linea 1.4 8v + LPG |
|
|
|
 |
poziomek
Puntoświr

Dni na forum: 632
Tematy: 7 Skąd: Warszawa
|
Marcin a jakie masz wtryski? Jakiej marki? |
_________________ Albea 2006 1.4 8V 77km |
|
|
|
 |
Pejt
Sympatyk kropek
Dni na forum: 76
Tematy: 0
|
Marcin
jak tam instalacja ? gdzie ja zalozyles i serwisujesz ?
pytam dlatego ze generalnei naczytalem sie strasznych rzeczy o tym producencie
nawet znalazlem cos takiego
http://interwencja.interia.pl/news?inf=1069798
moje dociekania wynikaja z faktu ze okazalo sie ze ja mam wlasnie taka instalacje - tzn mam teoretycznie ich komputer glownie i przelacznik
pisze teoretycznei poniewaz ktos odlaczyl komputer, wykrecil silniczek krokowy i dal zaworek jak w I generacji
podobno masakra dla takiego silka jaki ja posiadam 1,2 MPI 75KM
dowiedzialem sie o tym wczoraj wieczorem ale jest problem bo malo firm sie tym zajmuje. Znalazlem przedstawicielstwo w Lodzi ale mam cos wrazenie ze zwineli juz dzialalnosc
mniejsza z tym
chodzi mi o to jak to ze piszesz ze u Ciebie jest wszystko ok, a generalnie inni nei ozstawiaja suchej nitki na DT Gas system
jak to jest mozliwe ?
jedne silniki bardziej to lubia ? kwestia tego kto zaklada ? ( niektorzy jezdza do lublina do samego producenta )
dodam ze auto na aktualnej konfiguraacji dziala dosc dobrze. zastanawiam sie jak dlugo tak pociagnie  |
_________________ Punto I '97 1.2 75KM gaz |
|
|
|
 |
marcin1209
Sympatyk kropek

Imię: Marcin
Dni na forum: 341
Tematy: 1 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Witam po zasłużonym urlopie...
Turcja piękna tej jesieni a Fiaty to 1/4 populacji samochodów...
Wracając do instalacji - mam kompletną instalkę DT-Gas 700 , komputer, reduktor, wtryski i co tam jeszcze trzeba .
Myślę że całe zło o instalacjach bierze się z fachowości instalatorów.... Jak czytam na forum Stag-a co potrafią zrobić pseudofachowcy z niby prostą polską instalacją to porażka.
Powiem tak - szukałem instalki po serwisach fabrycznych żeby nie mieć w razie co jakichś większych problemów z gwarancją, miałem do wyboru Tartarini za 4 do 5 tyś. albo to co mam.
Jak na razie nie żałuję swojej decyzji, 15 tyś. bez żadnego problemu.
A co DT-Gas, jak z nimi rozmawiałem co do instalki to przyjechał klient Chryslerem Sebringiem V6 z założoną tą instalką - gościu zadowolony, autko mu chodziło miodzio.. |
_________________ Fiat Linea 1.4 8v + LPG |
|
|
|
 |
|
|