| Autor |
Wiadomość |
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 633
Tematy: 17 Skąd: Ustka/Gdańsk
|
| STax napisał: |
| Bardzo fajna kierownica, nie wiesz czy to standardowa dla sportinga czy zmieniana? |
to jest standardowa dla sportinga  |
_________________ .:Trance is a natural drug that will heal us all:.
Fiat Punto 1.1 '97 Green Butterfly <-- Klik
 |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
dario76
Puntoświr

Imię: Darek
Dni na forum: 196
Tematy: 5 Skąd: Zgierz
|
| STax napisał: |
| Bardzo fajna kierownica, nie wiesz czy to standardowa dla sportinga czy zmieniana? |
Wydaje mnie się że ta kierownica (skóra) jest orginalna , ale w niktórych sportingach widziałem kierownice całe szare, wyglądały jakby były całe z jakiegoś tworzywa, wątpie żeby to była jakaś szara skóra,choć oczywiście kształt był identyczny. |
_________________ sporting 1.2 16V
Good Italian Job |
|
|
|
 |
Thomas
Monkey Mod

|
| dario76 napisał: |
| wątpie żeby to była jakaś szara skóra,choć oczywiście kształt był identyczny. |
tam nie bylo w ogole skory dlatego bylo szare.... a ta jest oryginalnie obszywana u Ciebie dario76  |
 |
|
|
|
 |
Grzegorz1987
Puntoświr

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 372
Tematy: 4 Skąd: Dobiesz/k Piaseczna
|
| Grzegorz1987 napisał: |
| Wiesz autku LPG na dobre nie wyjdzie. |
Cieniasem przejechałem już 70tys km bez żadnej awarii związanej z gazem, a przecież silnik 700-tki to chyba konstrukcja dużo bardziej zawodna niż silnik 1.2 16V (oczywiście brak tam wtrysków,lambdy,kata) , więc może mi powiesz kiedy mu to wyjdzie na złe, jak przejadę 100tys km, kiedy instalacja zwróci mnie się 8 razy, a za te pieniądze co zaoszczędziłem kupiłbym ze cztery silniki.  |
Powiem w ten sposób silnikowi nigdy nie wyjdzie na dobre LPG. Sam wcześniej 1.2 8v w benzynce nie narzekalem 7,5/8l jak wdepnąłem to i 12l potem PGT źle nie było.Wujek miał w gazie założył przelatal 20tyś i klops cieknie olej wszędzie uszczelka problem pompą itd. dużo by wymieniać...Podsumowując Fiat nie znosi gazu. |
_________________ Fiat CC700 "Auto Zastępcze"
Fiat Punto GT1.4Turbo "WANTED" |
|
|
|
 |
Thomas
Monkey Mod

|
| Powiem w ten sposób silnikowi nigdy nie wyjdzie na dobre LPG. Sam wcześniej 1.2 8v w benzynce nie narzekalem 7,5/8l jak wdepnąłem to i 12l potem PGT źle nie było.Wujek miał w gazie założył przelatal 20tyś i klops cieknie olej wszędzie uszczelka problem pompą itd. dużo by wymieniać...Podsumowując Fiat nie znosi gazu. |
sa przypadki gdzie cos nie tak a sa gdzie wszystko lata jezdza ludzie na gazie i robia duzo duzo wiecej i nie narzekaja  |
 |
|
|
|
 |
dario76
Puntoświr

|
| Wujek miał w gazie założył przelatal 20tyś i klops cieknie olej wszędzie uszczelka problem pompą itd. dużo by wymieniać...Podsumowując Fiat nie znosi gazu. |
Oczywiście z gazem różnie to bywa, ja narazie nie narzekam , przejechałem za mało km bym mógł powiedzieć coś więcej o współpracy gazu z tym konkretnie motorem. Jeżeli będą jakieś problemy to napewno dam znać na forum. |
Good Italian Job |
|
|
|
 |
Thomas
Monkey Mod

|
dario76 ja powiem tak niech Ci sluzy jezdzij na gazie i nie sluchaj reszty fakt ze ja tez nie przepadam za gazem ale przyjdzie taka koniecznosc ze roznica w cenie bedzie juz powazna i bedzie sie jezdzilo wiecej to zapewne sie przejdzie na LPG ... poki co jest na benzynie ....
tak wiec nie chce nic krytykowac po to jest stworzone ze kazdy ma prawo skorzystac tak wiec ciesz sie i jezdzij jak najwiecej i najmniej awaryjnie  |
 |
|
|
|
 |
dario76
Puntoświr

|
| Thomas napisał: |
| sa przypadki gdzie cos nie tak a sa gdzie wszystko lata jezdza ludzie na gazie i robia duzo duzo wiecej i nie narzekaja |
No właśnie. ja cały czas trzymam moje cc 700, bo tam naprawde nic się nie dzieje z silnikiem, zero wycieków ,oleju nie bierze nawet grama, więc czyżbym trafił jakiś super wytrzymał model, a dodam że przed kupnem punta ,cc było naprawdę mocno eksploatowane, a 70tys km to chyba nie w kij dmuchał. Dlatego ja nie zakładam z góry że mnie się silnik rozleci, bo wujowi się rozleciał po 20tys (to jakaś dziwna sprawa z tak małym przebiegiem)
[ Dodano: 14 Lip 2008 10:28 ]
| Thomas napisał: |
dario76 ja powiem tak niech Ci sluzy jezdzij na gazie i nie sluchaj reszty fakt ze ja tez nie przepadam za gazem ale przyjdzie taka koniecznosc ze roznica w cenie bedzie juz powazna i bedzie sie jezdzilo wiecej to zapewne sie przejdzie na LPG ... poki co jest na benzynie ....
tak wiec nie chce nic krytykowac po to jest stworzone ze kazdy ma prawo skorzystac tak wiec ciesz sie i jezdzij jak najwiecej i najmniej awaryjnie  |
Dzięki bardzo, życzę szerokości i przyjemności z jazdy, no i żeby benzyna spadła na 3 zyle (fajnie by było)  |
Good Italian Job |
|
|
|
 |
Grzegorz1987
Puntoświr

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 372
Tematy: 4 Skąd: Dobiesz/k Piaseczna
|
Życze bezawaryjnej jazdy...
[ Dodano: 14 Lip 2008 10:13 ]
Dzięki bardzo, życzę szerokości i przyjemności z jazdy, no i żeby benzyna spadła na 3 zyle (fajnie by było)  |
Niech nawet spadnie poniżej 4zeta będzie radocha
| Uwagi: |
Kurczę, Grzegorz1987 weź cytuj poprawnie, bo mi się już nie chce postów poprawiać //STax |
|
_________________ Fiat CC700 "Auto Zastępcze"
Fiat Punto GT1.4Turbo "WANTED" |
|
|
|
 |
ipIV
مدير

Imię: Michał
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 895
Tematy: 155 Skąd: Ruda Śląska
|
| Z drugiej strony wiedziałem że jak napiszę o gazie w sportingu to rozpęta się mała burza |
O Taaak Punto 1.2 sporting to naprawdę sportowe auto
Nie widzę powodu do burzy, Silnik jaki ma duża część punciaków  |

Ostatnio zmieniony przez ipIV dnia 14 Lip 2008 10:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
dario76
Puntoświr

|
| Życze bezawaryjnej jazdy... |
Ja również. Pozdrowionka
[ Dodano: 14 Lip 2008 11:28 ]
| ipIV napisał: |
| O Taaak Punto 1.2 sporting to naprawdę sportowe auto |
Naprawdę sportowe to jest Ferarri , ale mój sporting daj mi chociaż jakąś namiastkę sportowego auta ,chociaż Ferarri i mój Sportsa to bliscy krewniacy.
[ Dodano: 14 Lip 2008 11:38 ]
| Nie widzę powodu do burzy, Silnik jaki ma duża część punciaków |
Chodziło bardziej o to jak ludzie to postrzegają. Jak w "sportowym" Fiacie można założyć gaz, i ten okropny wlew gazu w zderzaku. Zauważyłem na forum że jak ktoś ma gaz w normalnym punciaku to nie ma tragedii ,ale jak ma gaz w sportingu (może to przez ten kolor) to jest profanacja |
Good Italian Job |
|
|
|
 |
ipIV
مدير

Imię: Michał
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 895
Tematy: 155 Skąd: Ruda Śląska
|
| ten okropny wlew gazu w zderzaku |
Ja bym dał ramkę tablicy na zawias i wlew pod tablicą  |
|
 |
Nicks0n
Puntoświr

Imię: Niko
Dni na forum: 466
Tematy: 7 Skąd: Hał macz du ju łont? Gdańsk / Wisła
|
| Nicks0n napisał: |
| A jeśli ktoś robi 600-700km miesięcznie to zupełnie nie widzę powodów by gazować auto Jeśli ktoś robi 20-30tys miesięcznie, to jeszcze jeszcze |
Kolego sympatyczny według ciebie gaz jest tylko dla tych co chyba mieszkają w samochodzie, 30tys na miesiąc to tysiąc dziennie. Ja mieszkam pod Łodzią, to tak jakbym codziennie pojechał nad morze i z powrotem z lekkim zasasem Miesięcznie robię coś około tysiąca km i oszczedność ok 150złna miesiąc mnie osobiście zadowala. Jak on robi 30 tys na miesiąc, to byłbym za tym żeby założyć mu tacho (kiedy on odpoczywa) no chyba że jeździ TIRolotem i tacho ma w standardzie |
Z 30tysiacami km miesiecznie moze troche przegialem (choc napewno sa tacy co tyle robia - nie osobiscie, ale jednym samochodem )
U mnie w najblizszej rodzinie 20tys km miesiecznie to standard Tylko ja srednia zanizam do 10.000km rocznie  |
_________________ Punto II 3d Dynamic 1.2 8V 2002/2003 World's slowest ---Black-Arrow-->
http://fiatpunto.com.pl/topic6192.html
 |
|
|
|
 |
dario76
Puntoświr

|
| Cytat: |
| Ja bym dał ramkę tablicy na zawias i wlew pod tablicą |
Wlew gazu miałbyć przy wlewie benzyny , ale podobno w punciaku jedynce tak się nieda
[ Dodano: 14 Lip 2008 12:21 ]
| Nicks0n napisał: |
| Tylko ja srednia zanizam do 10.000km rocznie |
Moje roczne przebiegi to tak 10-12tys km. |
Good Italian Job |
|
|
|
 |
Thomas
Monkey Mod

|
| Ja bym dał ramkę tablicy na zawias i wlew pod tablicą Very Happy |
skad ja to znam
[ Dodano: 14 Lip 2008 12:45 ]
created by Hubi  |
 |
|
|
|
 |
|
|