| Autor |
Wiadomość |
dzimmi80
Sympatyk kropek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 152
Tematy: 7
|
witam!!
chce wymienic sobie licznik zwykly na taki z obrotomierzem.mam juz zakupiony licznik taki ja musze miec(benzyna 1,2 8v).i teraz pytanie:czy gdy go przeloze wszystko bedzie ok??wiem ze bedzie migal wyswietlacz i trzeba jechac na osiowanie do fiata i nie ma to wplywu na poprawne dzialanie licznika(przynajmniej mam taka nadzieje).ale w jednym z watkow
http://fiatpunto.com.pl/topic2667.html
znalazlem wzmianke ze
''jest to bardzo proste, czesc wskazowek ustawiasz tak zeby wskazywaly zero po przekreceniu stacyjki, a paliwo musisz zapamietac niestety''
czyli co??musze sam recznie ustawic wskazniki??czy po prostu cos zle zrozumialem??bo wedlug mnie wszystko jest sterowane elektronicznie i nie musze ingerowac w licznik...dziekuje za wszelka pomoc  |
|
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
ipIV
مدير

Imię: Michał
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 895
Tematy: 155 Skąd: Ruda Śląska
|
| Cytat: |
''jest to bardzo proste, czesc wskazowek ustawiasz tak zeby wskazywaly zero po przekreceniu stacyjki, a paliwo musisz zapamietac niestety'' |
To na ewentualność, jakby wskazówki były w nowym przestawione... |
|
 |
Lupus
Puntoświr

Imię: Wojtek
Dni na forum: 553
Tematy: 12 Skąd: Pabianice
|
| dzimmi80 napisał: |
witam!!
chce wymienic sobie licznik zwykly na taki z obrotomierzem.mam juz zakupiony licznik taki ja musze miec(benzyna 1,2 8v).i teraz pytanie:czy gdy go przeloze wszystko bedzie ok??wiem ze bedzie migal wyswietlacz i trzeba jechac na osiowanie do fiata i nie ma to wplywu na poprawne dzialanie licznika(przynajmniej mam taka nadzieje).ale w jednym z watkow
http://fiatpunto.com.pl/topic2667.html
znalazlem wzmianke ze
''jest to bardzo proste, czesc wskazowek ustawiasz tak zeby wskazywaly zero po przekreceniu stacyjki, a paliwo musisz zapamietac niestety''
czyli co??musze sam recznie ustawic wskazniki??czy po prostu cos zle zrozumialem??bo wedlug mnie wszystko jest sterowane elektronicznie i nie musze ingerowac w licznik...dziekuje za wszelka pomoc  |
Nic nie ruszaj bo możesz popsu jak podłączasz zegray wszystko zazwyczaj wraca na swoje miejsce... |
_________________ '01 Punto MK II 1,2 8v Ex VAN
'00 Punto MK II 1,2 8v SX |
|
|
|
 |
Manfred
Sympatyk kropek

Dni na forum: 218
Tematy: 9
|
To ja mam jeszcze takie pytanie podłacze się do wątku
Upatrzyłem licznik i jest nowy na zdjęciach
Widać że wskazówki nie leża na zerze ?
Czy to możliwe ? wszystkie jakie widziałem są na zero i czy nie będzie z tym problemów po podłączeniu ?
Za nowy mam zamiar dać 350 zł
I jechać na kalibrację do ASO
Cały czas odnosze wrażenie że on jest większy niż ten który teraz mam bo w sumie ma dwa wielkie zegary a nie jeden  |
_________________ Przygarnij KROPKA
http://fiatpunto.com.pl/topic8320.html |
|
|
|
 |
Lastek
Grafik

Imię: Tomek
Dni na forum: 174
Tematy: 8 Skąd: Pszczyna
|
Manfred Ten licznik jest od PII FL i nie bedzie pasował |
|
 |
Manfred
Sympatyk kropek

|
| Lastek napisał: |
| Manfred Ten licznik jest od PII FL i nie bedzie pasował |
Ale ze mnie dureń no tak 2003 i w górę czyli jak mam z 2003 kropka ale zaraz przed FLem no to lipa a tak się cieszyłem
Czyli trzeba szukać po szrotach albo kupić z wyższym iść do "mechesa" niech cofnie a potem do ASO na kalibrację |
|
|
|
 |
Lastek
Grafik

|
Licznik do naszych kropek nie ma ramek przy zegarach i ma plaski wyświetlacz, i takiego szukaj ( na niejednym zdjeciu tutaj go zobaczysz ) |
|
 |
Manfred
Sympatyk kropek

|
| Licznik do naszych kropek nie ma ramek przy zegarach i ma plaski wyświetlacz, i takiego szukaj ( na niejednym zdjeciu tutaj go zobaczysz ) |
Chyba jeszcze jest odwrotnie ze prędkościomierz jest po prawej obrotomierz po lewej |
|
|
|
 |
Punto_z_łaz
Sympatyk kropek
Dni na forum: 148
Tematy: 3
|
a ja mam pytanie bo już od dłuszego czasu planuje zmienić licznik alenie wim jakiesą ram wtyczki czy do obroomierza czeba jakąć dokupić czy tam juz jest jakiaś czy jakoś inaczej tam jest |
|
|
|
|
 |
Lastek
Grafik

|
Punto_z_łaz poszukaj na forum , temat poruszany był kilka razy nie musisz nic dokupować, zamieniasz liczniki jedziesz na osiowanie do ASO i to wszystko |
|
 |
Manfred
Sympatyk kropek

|
|
|
|
 |
Lastek
Grafik

|
ten jest ok,
Ile ma przejechane?
Jeżeli wiecej niż Twoj to nie cofniesz licznika,
Jeżeli ma mniej to nie ma problemu, jedziesz do ASO na osiowanie i przesuwaja Ci do przodu licznik osiują i jeździsz  |
|
 |
Manfred
Sympatyk kropek

|
ten jest ok,
Ile ma przejechane?
Jeżeli wiecej niż Twoj to nie cofniesz licznika,
Jeżeli ma mniej to nie ma problemu, jedziesz do ASO na osiowanie i przesuwaja Ci do przodu licznik osiują i jeździsz  |
A da się cofnąć licznik tak nie do końca legalnie ?
Właściwie to nie popełniam wykroczenia bo tylko dostosuwuje licznik do stanu faktycznego ... Aczkolwiek fakt cofnięcia już pewnie nim jest
Tzn wiem że się da elektroniczny ale czy bez montażu w samochodzie zanoszę licznik w pudełku do "fachury" cofa mi go na taki stan jak powinien być Za cofnięcie jakieś 80 zł
I potem jadę do ASO na samo osiowaniew ? |
|
|
|
 |
Lastek
Grafik

|
Być może są "magicy" którzy Ci to zrobią, na pewno nie zrobią Ci tego w ASO tam tylko do przodu przesuwają licznik... w cenie osiowania. |
|
 |
Manfred
Sympatyk kropek

|
Dzwoniłem do tego gościa taki trochę niezorientowany nawet nie jest pewien czy licznik sprawny ale powiedział że ustali przebieg , sprowadzają samochody z Włoch na demontaż , mam nadzieję że faktycznie "sprowadzają" a nie pożyczają !!
Zadzwonie wieczorem jeszcze raz |
|
|
|
 |
|
|