Wymieniłem dziś bębny i szczęki ( eh te cholerne sprężynki ciągle uciekały heh) i właściwie hamuje igła tylko bardzo gorące bębny są ( tylne felgi troche cieplejsze od przednich ) i lekko spalenizna zajechało w pewnym momencie podczas normalnego ham. Ręczny ok, nożny też, bęben wszedł z lekkim oporem, podniesione koło kręci się z takim samym oporem jak przed wymianą....
Pytanie czy się szczęki ułożą czy zdejmować bęben itp ??? Jakieś sugestie?
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Radula Sympatyk kropek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 342
Tematy: 2 Skąd: KOSZALIN
jeśli grzeją się tobie bębny to poprostu cały czas tobie lekko hamuje sam piszesz ze bębny weszły na wcisk i koła się kręcą z oporem więc cały czas hamuje. na szczęce ( bez linki ręcznego) u góry masz regulację rozstawu szczęk zmniejsz o 1-2 ząbki i zobaczysz powinno być lepiej jeśli nadal będzie przyhamowywało zmniejsz ponownie do momentu aż stwierdzisz że jest OK.
zrób to jak najszybciej bo szkoda bębnów i nowych szczęk które znowu sie zjadą ....
_________________ Punto I, 94r. 1,2 MPI, 75KM
Posiadam Instrukcje obsługi w formacie .pdf - z chęcią udostępnię innym:-))
minidet Sympatyk kropek
Imię: Wojtek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 288
Tematy: 2 Skąd: Poznań
tak myślałem....wykonałem po ostudzeniu ponowny przejazd kilka km - jazda normalna i tylne felgi chlodne, przednie letnie - na razie nic nie ruszam, będę sprawdzać przez parę dni, jeśli się powtórzy przestawie mu zęby
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach