Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

uszkodzenie tylnego błotnika Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
seelk
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 308
Tematy: 5

Post #151164 Wysłany: 29 Lip 2008 20:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam!
Przyznam się szczerze, że ta usterka wynika z mojej winy gdyż nie spojrzałem dobrze w lusterko i trafiłem w murek no i stało się. Szkoda nie wygląda strasznie jednak kończy mi się AC i że nie mam jeszcze zniżek chciałem wykorzystać ubezpieczyciela i pokryć szkodę. Niedawno podjechałem do blacharza i wycenił szkodę na 600zł z wymianą błotnika i zderzaka plus lakierowanie. Jednak szkoda nie wygląda tak strasznie i boję się, że rzeczoznawca z PZU stwierdzi iż np. nie wszystkie części nadają się do wymiany, a wolałbym jednak wymienić tym bardziej, że ja nie będę płacił za to. Pomyślałem może żeby poprawić trochę mocniej to wgniecenie Wink aha i jeszcze sprawa tej gumki na klapie. Podejrzewam, że mogła się wkraść ruda i dlatego poprzedni właściciel to ją założył (jak kupowałem auto to jeszcze nie byłem obeznany co takie auta mają w std.) i dlatego może jak bym poprawiał to jeszcze z klapą razem Wink czy może się powstrzymać i pojechać do PZU z tym co mam teraz.

Liczę na jakieś cenne rady Wink

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Vulcan
Puntoświr

Imię: Damian
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 366
Tematy: 17

Post #151208 Wysłany: 29 Lip 2008 21:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ha ha. Za 600 to wyciągnie i pomaluje Ci róg błotnika i zderzak, a nie wymieni i pomaluje.

Corvette Z06 przy 160 km/h. - OBJECHANE
ferdynandkiepski
Puntomaniak

Imię: Paweł
Dni na forum: 442
Tematy: 7

Post #151502 Wysłany: 30 Lip 2008 21:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

moja rada taka : zalej pan robaka .A tak na poważnie to co napisał Vulcan to prawda 600 zł za wymianę błotnika i zderzaka + lakierowanie to nie możliwe!!!Chyba że to jakiś paproch co zrobi ci gorzej od tego co masz teraz .Ja bym się poważnie zastanowił nad tym czy opłaca się robić, czy nie zaprawić uszkodzenia i już .Aby to porządnie zrobić to jakieś 1000 zł trzeba wydać a ile ile ma autko lat??Chyba że wartości estetyczne przedkładasz nad wartości ekonomiczne.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
seelk
Sympatyk kropek

Dni na forum: 308
Tematy: 5

Post #151505 Wysłany: 30 Lip 2008 21:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mi chodzi o to, że mam jeszcze AC następne wezmę tylko od kradzieży, wiec chciałbym to zrobić teraz jeszcze póki je mam i profilaktycznie na przyszłość żeby nie wkradła sie ruda i w razie sprzedaży, żeby wyglądało lepiej.
ferdynandkiepski
Puntomaniak

Imię: Paweł
Dni na forum: 442
Tematy: 7

Post #151509 Wysłany: 30 Lip 2008 21:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jeśli chcesz aby ac zwróciło tobie (pokryło ) koszty wymiany błotnika i zderzaka to nie musisz patrzeć na koszty tylko wstawiaj do serwisu i bezgotówkowo wszystko załatwiaj.Jest jeden warunek aby zakwalifikowali błotnik i zderzak do wymiany,jeden i drugi przy tak małym uszkodzeniu musiały by mieć choćby dziurkę
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat