Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

[Punto II] Fiat Punto 2 nie zapala Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
kamilpol89
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 354
Tematy: 3

Post #151789 Wysłany: 01 Sie 2008 08:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam.
dziś pod sklepem zgasiłem samochód. gdy wróciłem już nie zapalił. rozrusznik kręci ale nie zapalił. była minimalna rezerwa wiec dolałem benzyny i nic. wydaje mi się że to pompa paliwowa, ponieważ przedtem jak przekręcałem kluczykiem było ja słychać, teraz pracuje ale bardzo cicho . PROSZĘ O WYPOWIEDZENIE SIĘ NA TEN TEMAT
silnik 1.2 8v +LPG
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 618
Tematy: 36

Post #151818 Wysłany: 01 Sie 2008 12:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

możliwe ze sie przytarła, jak wiesz lub nie, to paliwo Smaruje Pompę, przepływając przez nią, chłodzi Ją Smile. Też mam Lpg, ale benzyny zawsze mam powyżej rezerwy.. Gdy sie zapali pomarańczowa lampka ze rezerwa, to odrazu jade i dolewm 10litr benzyny.

Odpal silnik na LPG. NO na mojej instalacji można, ale nigdy tego nie robię.. Trzeba guzik non stop trzymać od gazu i odpalać...

jak dolałem paliwa, to porpboj, najwyzej padnie akumualtor to podładujesz, jak nie to odpowietrz liswtę wtryskiwaczy, a jak nie to nowa Pompa Smile. Co i jak ją wyjąć jest tu.:

http://fiatpunto.com.pl/topic8263.html

Na allegro pompka od 70 do 100zł, komplet, całość...

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat