Miałem ostatnio bliskie spotkanie ze śmietnikiem. Poszedł klosz od cofania a sąsiedni od przeciwmgielnych jest poszarpany. Zwierciadło całe, elektryka działa. W zasadzie wymienić by trza tylko klosze ale te chyba do dostania tylko na szrocie. Na allegro widziałem całą taką lampkę za ok 100-115zł. Pytanie: czy da się to wymienić z miarę bez problematyczny sposób samemu czy też lepiej dać zarobić komuś...
Jeśli dać fachowcowi to ile może wziąć.
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 77KM Active
cala lampe na allegro dostaniesz juz za niecala 100 jak dobrze poszukasz. A co do wymiany to mozna zrobic to samemu:) wtedy jest najtaniej. Nie wiem jak to jest w GP ale wydaje mi sie ze bedzie podobnie jak w kropce II. U mnie dostep do lampy jest : 1 sruba odkrecana w bagazniku, 2 sruba odkrecana od wnetrza samochodu np. z tylnego siedzenia. Proste jak bulka z maslem
W GP to jest trochę większa jazda, choćby po wymianę żarówek polecają jechać do ASO.
Z tego co wiem to można się do tej lampy dostać na 2 sposoby:
bierzesz lewarek, lewarujesz auto, następnie odkręcasz koło, nadkole i to powinno wystarczyć, sięgasz ręką do lampy
2 sposób:
lewarujesz auto, odkręcasz koła, odkręcasz nadkola i zderzak i jesteś w domu.
Jak widać w obu przypadkach lepiej odpalić te parę złotych gościowi z warsztatu, szczególnie jak się nie ma czym i gdzie tego zrobić.
Póki co cena katalogowa takiej lampki to 130 zł do tego obiecany rabat. Na allegro cena około 115zł plus przesyłka więc jeden ciul jak to będzie kupione. Tylko ta robota. Mam nadzieje że w 50 zł się zmieszczę tak przynajmniej szef obiecywał.
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 77KM Active
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach